Commons:Potd/2010-08 (nl)

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
purge this page's cache

1

Gecombineerd Buddhabrot ('boeddhabrot'; woordspeling op en een speciale weergave van de mandelbrotverzameling in de vorm van een bepaalde houding van een Boeddha) bestaande uit 20.000 (paarse), 100.000 (blauwe) en 1.000.000 (witte) iteraties.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Gecombineerd Buddhabrot ('boeddhabrot'; woordspeling op en een speciale weergave van de mandelbrotverzameling in de vorm van een bepaalde houding van een Boeddha) bestaande uit 20.000 (paarse), 100.000 (blauwe) en 1.000.000 (witte) iteraties.

2

Papilio palinurus, vlinder uit het geslacht Papilio, die vooral voorkomt in Zuidoost-Azië. Het is een van weinige groene vlinders ter wereld.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Papilio palinurus, vlinder uit het geslacht Papilio, die vooral voorkomt in Zuidoost-Azië. Het is een van weinige groene vlinders ter wereld.

3

De woestijn nabij Petra, in het bergland van Edom in het Jordaanse gouvernement Ma'an.

Wijzig afbeelding
Nederlands : De woestijn nabij Petra, in het bergland van Edom in het Jordaanse gouvernement Ma'an.

4


Wijzig afbeelding

5

Vissers uit het dorp Lorenzkirch voor het stadje Strehla in de Duitse deelstaat Saksen. Gekleurde staalgravure van J. Umbach uit de 19e eeuw.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Vissers uit het dorp Lorenzkirch voor het stadje Strehla in de Duitse deelstaat Saksen. Gekleurde staalgravure van J. Umbach uit de 19e eeuw.

6

Paddenstoel van een Lactarius indigo (een melkzwam). Foto genomen in het Strouds Run State Park in de civil township Canaan Township (Athens County, Ohio, Verenigde Staten).

Wijzig afbeelding
Nederlands : Paddenstoel van een Lactarius indigo (een melkzwam). Foto genomen in het Strouds Run State Park in de civil township Canaan Township (Athens County, Ohio, Verenigde Staten).

7

Tempel van de Krijgers in de Mayastad Chichén Itzá op het Mexicaanse schiereiland Yucatán.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Tempel van de Krijgers in de Mayastad Chichén Itzá op het Mexicaanse schiereiland Yucatán.

8

oostelijke wangzakeekhoorn (Tamias striatus) met met voedsel gevulde wangzakken in het nationaal park Réserve nationale de faune du cap Tourmente in de Canadese provincie Québec.

Wijzig afbeelding
Nederlands : oostelijke wangzakeekhoorn (Tamias striatus) met met voedsel gevulde wangzakken in het nationaal park Réserve nationale de faune du cap Tourmente in de Canadese provincie Québec.

9

Vandaag is de 83e verjaardag van Marvin Minsky, de uitvinder van de confocale technologie en in het bijzonder de confocale laserscanmicroscopie. Toen hij deze uitvinding deed in 1957 zou hij waarschijnlijk niet hebben kunnen bedenken dat het eens zou uitgroeien tot een algemene techniek voor het meten van driedimensionale oppervlakte-eigenschappen in de materiaalkunde. De afbeelding toont een 3d-weergave van een van de sterren die zijn gegaufreerd (ingeperst) op een van de beide zijden van een euromuntstuk van 1 euro. De omvang van het opgemeten gebied meet 800 µm bij 800 µm (0,8 mm bij 0,8 mm) met een verticale hoogte van ongeveer 60 µm (0,06 mm). De kleuren van het oppervlak tonen de hoogte volgens de schaal aan rechterzijde van de afbeelding.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Vandaag is de 83e verjaardag van Marvin Minsky, de uitvinder van de confocale technologie en in het bijzonder de confocale laserscanmicroscopie. Toen hij deze uitvinding deed in 1957 zou hij waarschijnlijk niet hebben kunnen bedenken dat het eens zou uitgroeien tot een algemene techniek voor het meten van driedimensionale oppervlakte-eigenschappen in de materiaalkunde. De afbeelding toont een 3d-weergave van een van de sterren die zijn gegaufreerd (ingeperst) op een van de beide zijden van een euromuntstuk van 1 euro. De omvang van het opgemeten gebied meet 800 µm bij 800 µm (0,8 mm bij 0,8 mm) met een verticale hoogte van ongeveer 60 µm (0,06 mm). De kleuren van het oppervlak tonen de hoogte volgens de schaal aan rechterzijde van de afbeelding.

10

Het 13e eeuwse kasteel Eilean Donan Castle in de Schotse Hooglanden. In 1719, toen Spaanse troepen die de Jacobieten| steunden het hadden bezet, werd het opgeblazen met 343 vaten buskruit door drie fregatten met Engelse troepen. Tussen 1913 en 1920 werd het kasteel hersteld door luitenant-kolonel John MacRae-Gilstrap.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Het 13e eeuwse kasteel Eilean Donan Castle in de Schotse Hooglanden. In 1719, toen Spaanse troepen die de Jacobieten| steunden het hadden bezet, werd het opgeblazen met 343 vaten buskruit door drie fregatten met Engelse troepen. Tussen 1913 en 1920 werd het kasteel hersteld door luitenant-kolonel John MacRae-Gilstrap.

11

Huisvlieg (Musca domestica) in de buitenwijk Austins Ferry van de Tasmaanse hoofdstad Hobart (Australië).

Wijzig afbeelding
Nederlands : Huisvlieg (Musca domestica) in de buitenwijk Austins Ferry van de Tasmaanse hoofdstad Hobart (Australië).

12

Karl Bodmer: Indianen jagen op bizons. Tableau 31. In: Maximilian zu Wied-Neuwied: Reise in das innere Nord-America in den Jahren 1832 bis 1834, 2 tekstboeken en 1 afbeeldingenboek met illustraties van Karl Bodmer, J. Hölscher, Koblenz 1839–1841.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Karl Bodmer: Indianen jagen op bizons. Tableau 31. In: Maximilian zu Wied-Neuwied: Reise in das innere Nord-America in den Jahren 1832 bis 1834, 2 tekstboeken en 1 afbeeldingenboek met illustraties van Karl Bodmer, J. Hölscher, Koblenz 1839–1841.

13

De stad Ortahisar in Cappadocië, een regio in Turkije.

Wijzig afbeelding
Nederlands : De stad Ortahisar in Cappadocië, een regio in Turkije.

14

IJsduikers (Gavia immer) in Québec, Canada.

Wijzig afbeelding
Nederlands : IJsduikers (Gavia immer) in Québec, Canada.

15

Deel van de veemarkt in Lorenzkirch, gemeente Zeithain, Saksen, Duitsland. Zicht vanaf de kerktoren in Lorenzkirch op de paardenmarkt, de rivier de Elbe en de stad Strehla. Foto gemaakt tussen 1891 en 1903.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Deel van de veemarkt in Lorenzkirch, gemeente Zeithain, Saksen, Duitsland. Zicht vanaf de kerktoren in Lorenzkirch op de paardenmarkt, de rivier de Elbe en de stad Strehla. Foto gemaakt tussen 1891 en 1903.

16

Animatie van een cardanas.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Animatie van een cardanas.

17

Windpark Middelgrunden (40 MW) in de Sont.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Windpark Middelgrunden (40 MW) in de Sont.

18

"De Negende Golf" (Девятый вал), een schilderij van Ivan Konstantinovich Aivazovsky (1850).

Wijzig afbeelding
Nederlands : "De Negende Golf" (Девятый вал), een schilderij van Ivan Konstantinovich Aivazovsky (1850).

19


Wijzig afbeelding

20

De stad Beiroet, Libanon, waarschijnlijk rond 1875; een foto van "Maison Bonfils".

Wijzig afbeelding
Nederlands : De stad Beiroet, Libanon, waarschijnlijk rond 1875; een foto van "Maison Bonfils".

21

Konijn (Oryctolagus cuniculus)

Wijzig afbeelding
Nederlands : Konijn (Oryctolagus cuniculus)

22

Het Ripon-gebouw, het hoofdkantoor van het gemeentebestuur van de stad Chennai (de hoofdstad van de Indiase staat Tamil Nadu).

Wijzig afbeelding
Nederlands : Het Ripon-gebouw, het hoofdkantoor van het gemeentebestuur van de stad Chennai (de hoofdstad van de Indiase staat Tamil Nadu).

23

Het spiraalvormige sterrenstelsel Bodestelsel ofwel Messier 81. Beeld vanaf de Hubble ruimtetelescoop.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Het spiraalvormige sterrenstelsel Bodestelsel ofwel Messier 81. Beeld vanaf de Hubble ruimtetelescoop.

24

zwemmende rosse fluiteend (Dendrocygna bicolor)

Wijzig afbeelding
Nederlands : zwemmende rosse fluiteend (Dendrocygna bicolor)

25

oorkwal (Aurelia aurita) in het dierenpark Pairi Daiza in het Henegouwse dorp Cambron-Casteau

Wijzig afbeelding
Nederlands : oorkwal (Aurelia aurita) in het dierenpark Pairi Daiza in het Henegouwse dorp Cambron-Casteau

26


Wijzig afbeelding

27

Panorama over het Groot Hof van het tempelcomplex in de Libanese stad Baalbek, een werelderfgoedmonument uit de Romeinse tijd.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Panorama over het Groot Hof van het tempelcomplex in de Libanese stad Baalbek, een werelderfgoedmonument uit de Romeinse tijd.

28

Elakalawaterval in het Blackwater Falls State Park in de Amerikaanse staat Virginia

Wijzig afbeelding
Nederlands : Elakalawaterval in het Blackwater Falls State Park in de Amerikaanse staat Virginia

29

Yamaha YZF-R1 van het Team Etching Factory tijdens de kwalificatieronde van de 300 kilometer langeafstandsrace op het Suzuka International Racing Course (2010).

Wijzig afbeelding
Nederlands : Yamaha YZF-R1 van het Team Etching Factory tijdens de kwalificatieronde van de 300 kilometer langeafstandsrace op het Suzuka International Racing Course (2010).

30

roodoogmakikikker (Agalychnis callidryas) op een blad in de buurt van het strand Jacó in de Costa Ricaanse provincie Puntarenas.

Wijzig afbeelding
Nederlands : roodoogmakikikker (Agalychnis callidryas) op een blad in de buurt van het strand Jacó in de Costa Ricaanse provincie Puntarenas.

31

Hoogzuivere (99,995%) met elektrolyse gefabriceerde niobiumkristallen met ter vergelijking een hoogzuivere (99,95%) geanodiseerde niobiumkubus van 1 kubieke centimeter.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Hoogzuivere (99,995%) met elektrolyse gefabriceerde niobiumkristallen met ter vergelijking een hoogzuivere (99,95%) geanodiseerde niobiumkubus van 1 kubieke centimeter.

Request an additional languageDemande d’ajout d’une langue