Commons:Potd/2009-10 (nl)

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
purge this page's cache

1

kerk op de top van de berg Wendelstein in de Beierse Vooralpen in de Duitse deelstaat Beieren

Wijzig afbeelding
Nederlands : kerk op de top van de berg Wendelstein in de Beierse Vooralpen in de Duitse deelstaat Beieren

2

citroenvlinder (Gonepteryx rhamni) op een grote kattenstaart (Lythrum salicaria)

Wijzig afbeelding
Nederlands : citroenvlinder (Gonepteryx rhamni) op een grote kattenstaart (Lythrum salicaria)

3

Een crypte onder de begraafplaats bij de Onze-Lieve-Vrouwekerk in de Brusselse deelgemeente Laken. Naast deze crypte bevindt zich de Koninklijke Crypte

Wijzig afbeelding
Nederlands : Een crypte onder de begraafplaats bij de Onze-Lieve-Vrouwekerk in de Brusselse deelgemeente Laken. Naast deze crypte bevindt zich de Koninklijke Crypte

4

een bloem op een stuk aerogel hangend boven een bunsenbrander

Wijzig afbeelding
Nederlands : een bloem op een stuk aerogel hangend boven een bunsenbrander

5

het Amerikaanse model en tv-presentatrice Michele Merkin

Wijzig afbeelding
Nederlands : het Amerikaanse model en tv-presentatrice Michele Merkin

6

een warekleurenbeeld (door de Cassini-Huygens) van de planeet Saturnus tijdens de equinox (nachtevening)

Wijzig afbeelding
Nederlands : een warekleurenbeeld (door de Cassini-Huygens) van de planeet Saturnus tijdens de equinox (nachtevening)

7

De Yarlung Zangborivier in Tibet. In India verbreedt de rivier zich en draagt er de naam Brahmaputra.

Wijzig afbeelding
Nederlands : De Yarlung Zangborivier in Tibet. In India verbreedt de rivier zich en draagt er de naam Brahmaputra.

8

Kunstig Latijns alfabet uit de 16e eeuw zonder de letters J, O, W, X en Z.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Kunstig Latijns alfabet uit de 16e eeuw zonder de letters J, O, W, X en Z.

9

een samengestelde belichte foto van het operagebouw Sydney Opera House vanaf de brug Sydney Harbour Bridge

Wijzig afbeelding
Nederlands : een samengestelde belichte foto van het operagebouw Sydney Opera House vanaf de brug Sydney Harbour Bridge

10


Wijzig afbeelding

11

citroenvlinder (Gonepteryx rhamni)

Wijzig afbeelding
Nederlands : citroenvlinder (Gonepteryx rhamni)

12

Een interregionale trein (type HGe 101) van de Zwitserse Zentralbahn tuft langs de oever van het Meer van Brienz nabij het dorpje Niederried bei Interlaken in Centraal-Zwitserland.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Een interregionale trein (type HGe 101) van de Zwitserse Zentralbahn tuft langs de oever van het Meer van Brienz nabij het dorpje Niederried bei Interlaken in Centraal-Zwitserland.

13

een Tanzaniaans jongetje vervoert voer op zijn fiets om het vee van zijn familie te voeren

Wijzig afbeelding
Nederlands : een Tanzaniaans jongetje vervoert voer op zijn fiets om het vee van zijn familie te voeren

14

gezicht over de botanische tuinen naar de palmenkas in de Londense Kew Gardens

Wijzig afbeelding
Nederlands : gezicht over de botanische tuinen naar de palmenkas in de Londense Kew Gardens

15

houtpantserjuffer (Chalcolestes viridis)

Wijzig afbeelding
Nederlands : houtpantserjuffer (Chalcolestes viridis)

16


Wijzig afbeelding

17

een Acanthodoris lutea (een soort zeenaaktslak) legt eieren in een getijdenpoel in Californië

Wijzig afbeelding
Nederlands : een Acanthodoris lutea (een soort zeenaaktslak) legt eieren in een getijdenpoel in Californië

18

schema van een vulkaanuitbarsting

Wijzig afbeelding
Nederlands : schema van een vulkaanuitbarsting

19

blauwe pijlgifkikker (Dendrobates tinctorius var. azureus)

Wijzig afbeelding
Nederlands : blauwe pijlgifkikker (Dendrobates tinctorius var. azureus)

20

Een vrouwelijke werknemer van de Douglas Aircraft Company fabriek, gefotografeerd door Alfred T in oktober 1942.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Een vrouwelijke werknemer van de Douglas Aircraft Company fabriek, gefotografeerd door Alfred T in oktober 1942.

21


Wijzig afbeelding

22


Wijzig afbeelding

23

De Rosenmühle ("rozenmolen"), een voormalige watermolen aan het Hallerriviertje bij het Duitse dorpje Adensen (in Nedersaksen) op een mistige avond.

Wijzig afbeelding
Nederlands : De Rosenmühle ("rozenmolen"), een voormalige watermolen aan het Hallerriviertje bij het Duitse dorpje Adensen (in Nedersaksen) op een mistige avond.

24

De XO of $100-laptop is een laptop die momenteel wordt ontwikkeld voor schoolkinderen in ontwikkelingslanden, een initiatief van leden van de Amerikaanse universiteit Massachusetts Institute of Technology.

Wijzig afbeelding
Nederlands : De XO of $100-laptop is een laptop die momenteel wordt ontwikkeld voor schoolkinderen in ontwikkelingslanden, een initiatief van leden van de Amerikaanse universiteit Massachusetts Institute of Technology.

25

Vijf Grumman E-2C Hawkeye-AWACS-vliegtuigen van het 115e eskader (VAW-115) van de in Japan gestationeerde Amerikaanse Carrier Air Wing Five ('wing' is de Amerikaanse benaming voor de vlieggevechtseenheid 'vleugel') van de Amerikaanse marine stellen zich in formatie op voor de Japanse vulkaan Fuji. VAW-115 is een van de negen Amerikaanse marine-eskaders gestationeerd op de vliegbasis Naval Air Facility Atsugi tussen de Japanse steden Yamato en Ayase (prefectuur Kanagawa), de grootste vliegbasis van de Amerikaanse marine aan de Grote Oceaan. Het is sinds 2008 toegewezen aan het vliegdekschip USS George Washington.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Vijf Grumman E-2C Hawkeye-AWACS-vliegtuigen van het 115e eskader (VAW-115) van de in Japan gestationeerde Amerikaanse Carrier Air Wing Five ('wing' is de Amerikaanse benaming voor de vlieggevechtseenheid 'vleugel') van de Amerikaanse marine stellen zich in formatie op voor de Japanse vulkaan Fuji. VAW-115 is een van de negen Amerikaanse marine-eskaders gestationeerd op de vliegbasis Naval Air Facility Atsugi tussen de Japanse steden Yamato en Ayase (prefectuur Kanagawa), de grootste vliegbasis van de Amerikaanse marine aan de Grote Oceaan. Het is sinds 2008 toegewezen aan het vliegdekschip USS George Washington.

26

L'Assemblée Nationale ; —of — Grote Coöperatieve Bijeenkomst in St. Ann's Hill — Respectvol toegewijd aan de bewonderaars van "Een bestuur met een breed zitvlak." De afbeelding toont een receptie die door de prominente Whig-politicus Charles James Fox en zijn vrouw wordt gegeven voor verschillende groepen en vrienden van de Prins van Wales (Eduard), die allemaal tegen de regering waren. St. Ann's Hill is een heuvel nabij het stadje Chertsey in het Engelse graafschap Surrey, waar het huis van Charles James Fox zich bevond. Karikatuur van James Gillray uit 1851, die mede om de gelijkenissen wordt gezien als zijn beste werk. Eduard betaalde een grote som geld om de verspreiding ervan te onderdrukken en de plaat te vernietigen.

Wijzig afbeelding
Nederlands : L'Assemblée Nationale ; —of — Grote Coöperatieve Bijeenkomst in St. Ann's Hill — Respectvol toegewijd aan de bewonderaars van "Een bestuur met een breed zitvlak." De afbeelding toont een receptie die door de prominente Whig-politicus Charles James Fox en zijn vrouw wordt gegeven voor verschillende groepen en vrienden van de Prins van Wales (Eduard), die allemaal tegen de regering waren. St. Ann's Hill is een heuvel nabij het stadje Chertsey in het Engelse graafschap Surrey, waar het huis van Charles James Fox zich bevond. Karikatuur van James Gillray uit 1851, die mede om de gelijkenissen wordt gezien als zijn beste werk. Eduard betaalde een grote som geld om de verspreiding ervan te onderdrukken en de plaat te vernietigen.

27

parachutisten van de Amerikaanse luchtmacht springen uit een C-130J Herculus-vliegtuig tijdens een waterreddingstraining boven de Choctawhatcheebaai (aan de Emeraldkust van de Florida Panhandle), nabij de kustlijn van het stadje Destin in de Amerikaanse staat Florida. Deze training is ontworpen voor het tegelijkertijd trainen van de parachutisten en het reddingspersoneel te water. De parachutisten behoren tot de 720e Groep Speciale Tactieken van de vliegbasis Eglin Air Force Base (Florida) en het vliegtuig tot het 41e Luchtbrugeskader van de Little Rock Air Force Base (Arkansas).

Wijzig afbeelding
Nederlands : parachutisten van de Amerikaanse luchtmacht springen uit een C-130J Herculus-vliegtuig tijdens een waterreddingstraining boven de Choctawhatcheebaai (aan de Emeraldkust van de Florida Panhandle), nabij de kustlijn van het stadje Destin in de Amerikaanse staat Florida. Deze training is ontworpen voor het tegelijkertijd trainen van de parachutisten en het reddingspersoneel te water. De parachutisten behoren tot de 720e Groep Speciale Tactieken van de vliegbasis Eglin Air Force Base (Florida) en het vliegtuig tot het 41e Luchtbrugeskader van de Little Rock Air Force Base (Arkansas).

28

albino-Amerikaanse alligator (Alligator mississippiensis) bij het onderzoeksinstituut California Academy of Sciences in de Amerikaanse stad San Francisco

Wijzig afbeelding
Nederlands : albino-Amerikaanse alligator (Alligator mississippiensis) bij het onderzoeksinstituut California Academy of Sciences in de Amerikaanse stad San Francisco

29

Drie chiefs van de Piegan-Blackfeet ('Zwartvoet-indianen'). Foto: Edward S. Curtis, 1900.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Drie chiefs van de Piegan-Blackfeet ('Zwartvoet-indianen'). Foto: Edward S. Curtis, 1900.

30

De Second Severn Crossing, een brug die de Britse autosnelweg M4 over de Severn (de langste rivier van het Verenigd Koninkrijk) draagt, tussen het Engelse dorp Severn Beach (nabij Bristol) en het Welshe stadje Caldicot.

Wijzig afbeelding
Nederlands : De Second Severn Crossing, een brug die de Britse autosnelweg M4 over de Severn (de langste rivier van het Verenigd Koninkrijk) draagt, tussen het Engelse dorp Severn Beach (nabij Bristol) en het Welshe stadje Caldicot.

31

Gevangenen in het Duitse Buchenwald (een werkkamp voor dwangarbeiders bij Weimar), bij de bevrijding op 16 april 1945. Helemaal rechts onderaan, op de rug liggend, de latere psychiater Max Hamburger. Geheel verzwakt door tuberculose en minder dan 30 kilogram wegend kwam hij terug in Nederland. In de tweede rij, zevende van links is de Joods-Roemeens-Frans-Amerikaanse schrijver Elie Wiesel zichtbaar.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Gevangenen in het Duitse Buchenwald (een werkkamp voor dwangarbeiders bij Weimar), bij de bevrijding op 16 april 1945. Helemaal rechts onderaan, op de rug liggend, de latere psychiater Max Hamburger. Geheel verzwakt door tuberculose en minder dan 30 kilogram wegend kwam hij terug in Nederland. In de tweede rij, zevende van links is de Joods-Roemeens-Frans-Amerikaanse schrijver Elie Wiesel zichtbaar.

Request an additional languageDemande d’ajout d’une langue