Commons:Potd/2010-01 (nl)

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
purge this page's cache

1

Angela Merkel, sinds 2005 de eerste Duitse bondskanselerin

Wijzig afbeelding
Nederlands : Angela Merkel, sinds 2005 de eerste Duitse bondskanselerin

2

Een 8 milimeter lange sluipvieg. Om een betere scherptediepte te verkrijgen is focus stacking toegepast met 7 afbeeldingen. Meerdere afbeeldingen genomen op verschillende afstanden worden hierbij met behulp van digitale beeldbewerking gecombineerd om meer diepte te verkrijgen. Dit wordt vaak toegepast in de macrofotografie.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Een 8 milimeter lange sluipvieg. Om een betere scherptediepte te verkrijgen is focus stacking toegepast met 7 afbeeldingen. Meerdere afbeeldingen genomen op verschillende afstanden worden hierbij met behulp van digitale beeldbewerking gecombineerd om meer diepte te verkrijgen. Dit wordt vaak toegepast in de macrofotografie.

3

een Spons van Menger na vier herhalingen (iteraties)

Wijzig afbeelding
Nederlands : een Spons van Menger na vier herhalingen (iteraties)

4

dode vogel, waarschijnlijk een merel (Turdus merula)

Wijzig afbeelding
Nederlands : dode vogel, waarschijnlijk een merel (Turdus merula)

5

Portretfoto van Ed Walsh, werper bij de Chicago White Sox (een Amerikaanse honkbalclub).

Wijzig afbeelding
Nederlands : Portretfoto van Ed Walsh, werper bij de Chicago White Sox (een Amerikaanse honkbalclub).

6

Amerikaanse zeearend (Haliaeetus leucocephalus)

Wijzig afbeelding
Nederlands : Amerikaanse zeearend (Haliaeetus leucocephalus)

7

Locomotievenwerkplaats van de Chicago and Northwestern Railway (een Class I railroad in het Amerikaanse Middenwesten) in de Amerikaanse stad Chicago tijdens de Tweede Wereldoorlog (1942).

Wijzig afbeelding
Nederlands : Locomotievenwerkplaats van de Chicago and Northwestern Railway (een Class I railroad in het Amerikaanse Middenwesten) in de Amerikaanse stad Chicago tijdens de Tweede Wereldoorlog (1942).

8

Turkse lelie (Lilium martagon). Foto genomen op de berg Staufen (1.456 meter) in noordwestelijk Dornbirn in het uiterste westen van Oostenrijk.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Turkse lelie (Lilium martagon). Foto genomen op de berg Staufen (1.456 meter) in noordwestelijk Dornbirn in het uiterste westen van Oostenrijk.

9

De Poolse speedwaycoureur Łukasz Sówka tijdens een race.

Wijzig afbeelding
Nederlands : De Poolse speedwaycoureur Łukasz Sówka tijdens een race.

10

cinnaber op dolomiet

Wijzig afbeelding
Nederlands : cinnaber op dolomiet

11

Panoramabeeld van de bibliotheek van het Parijse Musée Guimet, een museum met een van de grootste collecties Aziatische kunst buiten Azië.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Panoramabeeld van de bibliotheek van het Parijse Musée Guimet, een museum met een van de grootste collecties Aziatische kunst buiten Azië.

12

rode appel

Wijzig afbeelding
Nederlands : rode appel

13

NASA-astronaut Robert L. Curbeam (links) en ESA-astronaut Christer Fuglesang (eerste Scandinaviër in de ruimte) werken aan het internationaal ruimtestation ISS tijdens een ruimtewandeling gedurende de STS-116-missie in 2006.

Wijzig afbeelding
Nederlands : NASA-astronaut Robert L. Curbeam (links) en ESA-astronaut Christer Fuglesang (eerste Scandinaviër in de ruimte) werken aan het internationaal ruimtestation ISS tijdens een ruimtewandeling gedurende de STS-116-missie in 2006.

14

monarchvlinder (Danaus plexippus)

Wijzig afbeelding
Nederlands : monarchvlinder (Danaus plexippus)

15

binnenaanzicht van het Parijse Panthéon, begraafplaats van beroemde Fransen

Wijzig afbeelding
Nederlands : binnenaanzicht van het Parijse Panthéon, begraafplaats van beroemde Fransen

16

Hélène Dutrieu (bijgenaamd "menselijke pijl"), de eerste Belgische vrouw die haar vliegbrevet haalde (1910), gezeten in haar vliegtuig, een Henry Farman type III-tweezitter.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Hélène Dutrieu (bijgenaamd "menselijke pijl"), de eerste Belgische vrouw die haar vliegbrevet haalde (1910), gezeten in haar vliegtuig, een Henry Farman type III-tweezitter.

17

Een optisch technicus van het Air Force Research Laboratory (de USAF-organisatie belast met wetenschappelijk onderzoek voor vliegende wapensystemen) bezig met een experiment met meervoudige interacterende chemische laserstralen (chemical oxygen iodine laser) voor de implementatie van het anti-ballistisch laserwapensysteem op bijvoorbeeld de Boeing YAL-1 Airborne Laser (op een omgebouwde Boeing 747-400F).

Wijzig afbeelding
Nederlands : Een optisch technicus van het Air Force Research Laboratory (de USAF-organisatie belast met wetenschappelijk onderzoek voor vliegende wapensystemen) bezig met een experiment met meervoudige interacterende chemische laserstralen (chemical oxygen iodine laser) voor de implementatie van het anti-ballistisch laserwapensysteem op bijvoorbeeld de Boeing YAL-1 Airborne Laser (op een omgebouwde Boeing 747-400F).

18

seleniet (een gipskristal) uit de omgeving van het dorpje Andamooka in het nationaal park Lake Torrens in de Zuid-Australische nl:Outback

Wijzig afbeelding
Nederlands : seleniet (een gipskristal) uit de omgeving van het dorpje Andamooka in het nationaal park Lake Torrens in de Zuid-Australische nl:Outback

19

Fragment van het centrale deel van het Melkwegstelsel (locatie) gezien vanuit het Paranal Observatorium van de Europese Zuidelijke Sterrenwacht.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Fragment van het centrale deel van het Melkwegstelsel (locatie) gezien vanuit het Paranal Observatorium van de Europese Zuidelijke Sterrenwacht.

20

Een vleesvlieg uit het geslacht Craticulina. Lengte: 6-7 mm. Het betreft waarschijnlijk Craticulina seriata, daar dit de enige soort is die voorkomt in Tanzania, waar de foto werd genomen (in de havenstad Dar es Salaam).

Wijzig afbeelding
Nederlands : Een vleesvlieg uit het geslacht Craticulina. Lengte: 6-7 mm. Het betreft waarschijnlijk Craticulina seriata, daar dit de enige soort is die voorkomt in Tanzania, waar de foto werd genomen (in de havenstad Dar es Salaam).

21

De bemanning van de USS Bunker Hill rent over het dek na de inslagen van twee Japanse kamikazevliegers 30 seconden achterelkaar op 11 mei 1945. Bij deze zelfmoordaanslagen tijdens de Slag om Okinawa kwamen 372 mensen om en raakten 264 gewond.

Wijzig afbeelding
Nederlands : De bemanning van de USS Bunker Hill rent over het dek na de inslagen van twee Japanse kamikazevliegers 30 seconden achterelkaar op 11 mei 1945. Bij deze zelfmoordaanslagen tijdens de Slag om Okinawa kwamen 372 mensen om en raakten 264 gewond.

22

Polemonium reptans, een Noord-Amerikaanse bloemsoort uit de vlambloemfamilie, in de botanische tuin Cheekwood in de Amerikaanse stad nl:Nashville (Tennessee).

Wijzig afbeelding
Nederlands : Polemonium reptans, een Noord-Amerikaanse bloemsoort uit de vlambloemfamilie, in de botanische tuin Cheekwood in de Amerikaanse stad nl:Nashville (Tennessee).

23

hoofdgebouw van het Royal College of Music in Londen, een van de belangrijkste muziekscholen van de westerse wereld

Wijzig afbeelding
Nederlands : hoofdgebouw van het Royal College of Music in Londen, een van de belangrijkste muziekscholen van de westerse wereld

24

vliegende kerkuil (Tyto alba) boven de Franse Pyreneeën

Wijzig afbeelding
Nederlands : vliegende kerkuil (Tyto alba) boven de Franse Pyreneeën

25

jonge lama in de Franse Pyreneeën

Wijzig afbeelding
Nederlands : jonge lama in de Franse Pyreneeën

26


Wijzig afbeelding

27


Wijzig afbeelding

28

Zonsopgang in de Koeznetskse Alataoe, een hoogland van de Zuid-Siberische gebergtes, grofweg in de Russische oblast Kemerovo, nabij het steenkoolwinningsgebied de Koezbass.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Zonsopgang in de Koeznetskse Alataoe, een hoogland van de Zuid-Siberische gebergtes, grofweg in de Russische oblast Kemerovo, nabij het steenkoolwinningsgebied de Koezbass.

29

"de zondvloed" uit de Bijbeluitgave van Gustave Doré (2e helft 19e eeuw)

Wijzig afbeelding
Nederlands : "de zondvloed" uit de Bijbeluitgave van Gustave Doré (2e helft 19e eeuw)

30

sint-jansvlinder (Zygaena filipendulae) op de pluim van een haverplant (Avena sativa)

Wijzig afbeelding
Nederlands : sint-jansvlinder (Zygaena filipendulae) op de pluim van een haverplant (Avena sativa)

31

kop van een (gewone) flamingo (Phoenicopterus roseus)

Wijzig afbeelding
Nederlands : kop van een (gewone) flamingo (Phoenicopterus roseus)

Request an additional languageDemande d’ajout d’une langue