Commons:Potd/2009-04 (nl)

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
purge this page's cache

1

100-dollar-bankbiljet van de Geconfedereerde Staten van Amerika van 22 december 1862, tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865)

Wijzig afbeelding
Nederlands : 100-dollar-bankbiljet van de Geconfedereerde Staten van Amerika van 22 december 1862, tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865)

2

zuidaanzicht van de Garnizoenskerk Sint-Maarten in het Dresdense stadsdeel Albertstadt

Wijzig afbeelding
Nederlands : zuidaanzicht van de Garnizoenskerk Sint-Maarten in het Dresdense stadsdeel Albertstadt

3

twee vechtende noordelijke zeeolifanten (Mirounga angustirostris) in Piedras Blancas, ten noorden van de Californische plaats San Simeon

Wijzig afbeelding
Nederlands : twee vechtende noordelijke zeeolifanten (Mirounga angustirostris) in Piedras Blancas, ten noorden van de Californische plaats San Simeon

4

gezicht vanuit het dorp Arni ob Amsteg op de berg Chli Windgällen (2986 meter) en de erachter liggende berg Gross Windgällen (3188 meter) in het Zwitserse kanton Uri

Wijzig afbeelding
Nederlands : gezicht vanuit het dorp Arni ob Amsteg op de berg Chli Windgällen (2986 meter) en de erachter liggende berg Gross Windgällen (3188 meter) in het Zwitserse kanton Uri

5

Mistige ochtend

Wijzig afbeelding
Nederlands : Mistige ochtend

6

Het oog van een Aziatische olifant (Elephas maximus)

Wijzig afbeelding
Nederlands : Het oog van een Aziatische olifant (Elephas maximus)

7

Reine, een vissersplaatsje op het eiland Moskenesøy van de Noorse eilandengroep Lofoten.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Reine, een vissersplaatsje op het eiland Moskenesøy van de Noorse eilandengroep Lofoten.

8

doodskist in een bakstenen crypte onder de kerk van het dorp Wola Gułowska in het Oost-Poolse woiwodschap Lublin

Wijzig afbeelding
Nederlands : doodskist in een bakstenen crypte onder de kerk van het dorp Wola Gułowska in het Oost-Poolse woiwodschap Lublin

9

schorsmarpissa (Marpissa muscosa)

Wijzig afbeelding
Nederlands : schorsmarpissa (Marpissa muscosa)

10

koninginnenpage (Papilio machaon) op de bloem van een vlinderstruik (Buddleja davidii)

Wijzig afbeelding
Nederlands : koninginnenpage (Papilio machaon) op de bloem van een vlinderstruik (Buddleja davidii)

11


Wijzig afbeelding

12


Wijzig afbeelding

13

een honingbij (Apis mellifera) landend op een mariadistel (Silybum marianum)

Wijzig afbeelding
Nederlands : een honingbij (Apis mellifera) landend op een mariadistel (Silybum marianum)

14

De planeet Jupiter, gefotografeerd vanuit de NASA-ruimtesonde "Cassini-Huygens" tijdens haar voorbijvlucht (fly-by) in december 2000. De opname is de scherpste samengestelde ware kleurenopname van Jupiter ooit gemaakt. De opname is opgebouwd uit verschillende hoge-resolutieafbeeldingen die gemaakt werden tijdens de zwaartekrachtsslingermanouvre van de sonde op een afstand van ongeveer 10 miljoen kilometer van de planeet.

Wijzig afbeelding
Nederlands : De planeet Jupiter, gefotografeerd vanuit de NASA-ruimtesonde "Cassini-Huygens" tijdens haar voorbijvlucht (fly-by) in december 2000. De opname is de scherpste samengestelde ware kleurenopname van Jupiter ooit gemaakt. De opname is opgebouwd uit verschillende hoge-resolutieafbeeldingen die gemaakt werden tijdens de zwaartekrachtsslingermanouvre van de sonde op een afstand van ongeveer 10 miljoen kilometer van de planeet.

15

James Irwin, de piloot van de maanlander van de Apollo 15-missie, salueert voor de opgestelde VS-vlag op de landingsplek in het massief Mons Hadley van de Montes Apenninus. Rechts in beeld is het maanlandingsvoertuig "Falcon" te zien en op de achtergrond verheft zich op ongeveer 5 kilometer afstand de 4000 meter hoge berg Berg Mons Hadley Delta.

Wijzig afbeelding
Nederlands : James Irwin, de piloot van de maanlander van de Apollo 15-missie, salueert voor de opgestelde VS-vlag op de landingsplek in het massief Mons Hadley van de Montes Apenninus. Rechts in beeld is het maanlandingsvoertuig "Falcon" te zien en op de achtergrond verheft zich op ongeveer 5 kilometer afstand de 4000 meter hoge berg Berg Mons Hadley Delta.

16

Een Röntgenopname van een hexadactiele, d.i. zesvingerige, linker hand van een tienjarige jongen. Poly-, veel en hexa-, zes (van oud Grieks): bij deze erfelijke anomalie gaat het meestal om één extra vinger of teen.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Een Röntgenopname van een hexadactiele, d.i. zesvingerige, linker hand van een tienjarige jongen. Poly-, veel en hexa-, zes (van oud Grieks): bij deze erfelijke anomalie gaat het meestal om één extra vinger of teen.

17

Graftombe op de begraafplaats van de Saadidynastie (1549-1664) in de Marokkaanse stad Marrakesh

Wijzig afbeelding
Nederlands : Graftombe op de begraafplaats van de Saadidynastie (1549-1664) in de Marokkaanse stad Marrakesh

18

RCA '808'-elektronenbuis. RCA staat voor 'Radio Corporation of America', een vroeger (1919-1956) Amerikaans handelsbedrijf en nu een handelsmerk van het Franse bedrijf Thomson.

Wijzig afbeelding
Nederlands : RCA '808'-elektronenbuis. RCA staat voor 'Radio Corporation of America', een vroeger (1919-1956) Amerikaans handelsbedrijf en nu een handelsmerk van het Franse bedrijf Thomson.

19

nl:Litoria ewingii (Engels: Tasmanian Brown Tree Frog), een kikkersoort uit het geslacht Litoria.

Wijzig afbeelding
Nederlands : nl:Litoria ewingii (Engels: Tasmanian Brown Tree Frog), een kikkersoort uit het geslacht Litoria.

20

Een verkeersongeval in de Japanse hoofdstad Tokio

Wijzig afbeelding
Nederlands : Een verkeersongeval in de Japanse hoofdstad Tokio

21

De waterbron Hupao ("Dromend van de tijger") bij de Chinese stad Hangzhou

Wijzig afbeelding
Nederlands : De waterbron Hupao ("Dromend van de tijger") bij de Chinese stad Hangzhou

22

Een ongeveer 17 cm lange veldsprinkhaan uit de onderorde van de kortsprieten (Caelifera) op een grashalm in de plattelandsgemeenschap Swifts Creek in de Australische deelstaat Victoria.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Een ongeveer 17 cm lange veldsprinkhaan uit de onderorde van de kortsprieten (Caelifera) op een grashalm in de plattelandsgemeenschap Swifts Creek in de Australische deelstaat Victoria.

23

Gezicht op een deel van de Antelope Canyon (antilopenkloof) in de Amerikaanse staat Arizona

Wijzig afbeelding
Nederlands : Gezicht op een deel van de Antelope Canyon (antilopenkloof) in de Amerikaanse staat Arizona

24

Topografische kaart van de Falklandeilanden (Engelse versie; Nederlandse versie hier), een Brits overzees gebiedsdeel in de Zuidelijke Atlantische Oceaan. De archipel bestaat uit twee hoofdeilanden en ongeveer 700 kleinere op ongeveer 300 kilometer uit de kust van Argentinië. Dit land claimt de eilandengroep en poogde in 1982 tevergeefs om het gebied op de Britten te veroveren tijdens de Falklandoorlog.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Topografische kaart van de Falklandeilanden (Engelse versie; Nederlandse versie hier), een Brits overzees gebiedsdeel in de Zuidelijke Atlantische Oceaan. De archipel bestaat uit twee hoofdeilanden en ongeveer 700 kleinere op ongeveer 300 kilometer uit de kust van Argentinië. Dit land claimt de eilandengroep en poogde in 1982 tevergeefs om het gebied op de Britten te veroveren tijdens de Falklandoorlog.

25

Californische meeuw (Larus occidentalis)

Wijzig afbeelding
Nederlands : Californische meeuw (Larus occidentalis)

26

Earthrise (de opkomende aarde), genomen tijdens de bemande ruimtevaartmissie van de Apollo 8 in 1968. Op de Aarde doorloopt de dag-nachtgrens door het continent Afrika. De aardopgang is alleen te zien vanuit een ruimtevaartuig in een baan rond de maan. Aangezien de maan vanwege zijn gebonden rotatie altijd met dezelfde zijde naar de Aarde is gekeerd (voorzijde van de maan), is de Aarde vanaf het maanoppervlak ofwel helemaal of helemaal niet zichtbaar. De foto wordt beschouwd een van de beroemste allertijden en werd door astronaut William (Bill) Anders eigenlijk verticaal genomen met het maanoppervlak aan rechterzijde. In reproducties wordt de foto echter meestal omgedraaid zodat de Aarde boven komt te staan.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Earthrise (de opkomende aarde), genomen tijdens de bemande ruimtevaartmissie van de Apollo 8 in 1968. Op de Aarde doorloopt de dag-nachtgrens door het continent Afrika. De aardopgang is alleen te zien vanuit een ruimtevaartuig in een baan rond de maan. Aangezien de maan vanwege zijn gebonden rotatie altijd met dezelfde zijde naar de Aarde is gekeerd (voorzijde van de maan), is de Aarde vanaf het maanoppervlak ofwel helemaal of helemaal niet zichtbaar. De foto wordt beschouwd een van de beroemste allertijden en werd door astronaut William (Bill) Anders eigenlijk verticaal genomen met het maanoppervlak aan rechterzijde. In reproducties wordt de foto echter meestal omgedraaid zodat de Aarde boven komt te staan.

27

Panorama tussen de dorpjes Sax en Frümsen in de Zwitserse gemeente Sennwald in het Rijndal; links de Kreuzberge van het Alpsteingebergte, in het midden de bergpas Saxer Lücke en de Stauberen en rechts de bergketen Hohe Kasten.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Panorama tussen de dorpjes Sax en Frümsen in de Zwitserse gemeente Sennwald in het Rijndal; links de Kreuzberge van het Alpsteingebergte, in het midden de bergpas Saxer Lücke en de Stauberen en rechts de bergketen Hohe Kasten.

28

De 26 meter brede radiotelescoop op de sterrenwacht van de berg Mount Pleasant op het Australische eiland Tasmanië. De telescoop wordt gebruikt voor het Australische netwerk van het systeem Very Long Baseline Interferometry (VLBI), een soort astronomische interferometrie die wordt gebruikt in de radioastronomie.

Wijzig afbeelding
Nederlands : De 26 meter brede radiotelescoop op de sterrenwacht van de berg Mount Pleasant op het Australische eiland Tasmanië. De telescoop wordt gebruikt voor het Australische netwerk van het systeem Very Long Baseline Interferometry (VLBI), een soort astronomische interferometrie die wordt gebruikt in de radioastronomie.

29

kuifmees (Lophophanes cristatus L.)

Wijzig afbeelding
Nederlands : kuifmees (Lophophanes cristatus L.)

30

bloem van een Cyclamen persicum

Wijzig afbeelding
Nederlands : bloem van een Cyclamen persicum

Request an additional languageDemande d’ajout d’une langue