Вікісховище:Вікі любить Землю 2022

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of a page Commons:Wiki Loves Earth 2022 and the translation is 100% complete. Changes to the translation template, respectively the source language can be submitted through Commons:Wiki Loves Earth 2022 and have to be approved by a translation administrator.
Wiki Loves Earth

Shortcut: COM:WLE2022


Вікі любить Землю 2022

 

Країни-учасниці

 

Правила і ЧаПи

 

Organise

 

Переможці

 

Контакти

Країни-учасниці 2022 року
Ласкаво просимо до Вікі любить Землю 2022!

Вікі любить Землю (Wiki Loves Earth, WLE) — щорічний міжнародний фотоконкурс, що організовується у травні—липні регіональними відділеннями Фонду Вікімедіа, групами користувачів або окремими волонтерами Вікіпедії. Учасники конкурсу фотографують природоохоронні об'єкти у своїх країнах і вантажать файли на Вікісховище. У кожній з країн-учасниць конкурси проводяться місцевими командами, тож часові рамки, правила, нагороди можуть трохи різнитися.

Основна мета конкурсу — зібрати фотографії об'єктів природно-заповідного фонду: національних природних парків, заповідників, заказників, ландшафтних зон, визначних садово-паркових об'єктів тощо задля ілюстрування ними статей у всесвітній вільній енциклопедії Вікіпедії та інших проєктах Фонду Вікімедіа.

Конкурс зосереджений не лише на територіях національного значення, але й на тих, що охороняються на регіональному рівні, включаючи щонайширший діапазон об'єктів: лісі, парки, сади, скелі, печери і будь-яких інших природних об'єктах, що охороняється у Вашій країні. Це означає, що більшість користувачів зможуть знайти поруч декілька природних пам'яток.

Цього року міжнародними переможцями стануть фотографії у двох категоріях: ландшафти (включно з окремими деревами, якщо вони є природними пам'ятками) та макрофото (близькі знімки тварин, рослин, грибів):

  • міжнародне журі вибере до 20 фотографій, не більше 10 з кожної категорії.
  • на місцевому рівні може бути до 15 переможців, не більше 10 з кожної категорії. Місцеві організатори можуть прийняти рішення не ділити місцевих переможців на категорії і/або подати менше фотографій (наприклад, 10).


Орієнтовний графік
  • 1 травня — 31 липня (або близькі до цього дати, зручні для національних конкурсів окремих країн). Див. конкретні рамки для кожної країни.
  • Кінець серпня: крайній термін, коли фотографії, відібрані на національних конкурсах, мають з'явитись на сторінці переможців;
  • Жовтень — листопад: час оголошення міжнародних результатів.
Правила
  • Правила міжнародної частини конкурсу опубліковані на цій сторінці. Місцеві конкурси можуть мати свої окремі правила, номінації, терміни і т. ін.
Призи
  • Переможці отримають ваучери Amazon або інших онлайн-магазинів; їхня цінність залежатиме від зайнятого призером місця.
  • Місцеві команди можуть вручати переможцям призи у локальних раундах.
Завантажені зображення
Як взяти участь
Офіційний сайт
Згадки у пресі

Попередження: Цей конкурс значною мірою організовується волонтерами, і організатори залишають за собою право змінювати ці правила або й скасовувати весь конкурс на власний розсуд, навіть після того, як він вже почався. Організатори не приймають жодної відповідальності за надання спонсорами будь-яких призів, і в будь-якому разі не несуть жодної юридичної відповідальності, пов'язаної з цим конкурсом. Ані правила, ані будь-яка інша інформація на цих сторінках не створюють будь-яких юридичних зобов'язань з боку організаторів. Представники журі не мають права на отримання будь-якої нагороди (хоча вони, звісно, заохочуються до завантаження зображень).