Commons:Potd/2008-10 (nl)

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
purge this page's cache

1

Voorhof van het Louvremuseum en de bijbehorende piramide in de Franse hoofdstad Parijs (panorama bestaande uit 3 foto's).

Wijzig afbeelding
Nederlands : Voorhof van het Louvremuseum en de bijbehorende piramide in de Franse hoofdstad Parijs (panorama bestaande uit 3 foto's).

2

Mexicaanse wolf (Canis lupus baileyi)

Wijzig afbeelding
Nederlands : Mexicaanse wolf (Canis lupus baileyi)

3

Een strand in het district Takamaka van Mahé, het hoofdeiland van de Seychellen.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Een strand in het district Takamaka van Mahé, het hoofdeiland van de Seychellen.

4

Fontein in de Cudahy Gardens, nabij het kunstmuseum van Milwaukee, de grootste stad van de Amerikaanse staat Wisconsin.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Fontein in de Cudahy Gardens, nabij het kunstmuseum van Milwaukee, de grootste stad van de Amerikaanse staat Wisconsin.

5

De zuidelijke ingang van de Giaupas in de Dolomieten in de Italiaanse provincie Belluno met op de achtergrond de berg Monte Nuvolau met de piek in de wolken.

Wijzig afbeelding
Nederlands : De zuidelijke ingang van de Giaupas in de Dolomieten in de Italiaanse provincie Belluno met op de achtergrond de berg Monte Nuvolau met de piek in de wolken.

6

De Transamerica Pyramid, de hoogste en beeldbepalendste wolkenkrabber van de Amerikaanse stad San Francisco, hier gezien vanaf de grond.

Wijzig afbeelding
Nederlands : De Transamerica Pyramid, de hoogste en beeldbepalendste wolkenkrabber van de Amerikaanse stad San Francisco, hier gezien vanaf de grond.

7

Tekening van de derde scène van de vierde akte van William Shakespeare's komedische stuk De getemde feeks. De tekening van de hand van C.R. Leslie toont het karakter Petruchio, die in een poging om zijn vrouw zijn wil op te leggen, bot vangt met alle geschenken die hij voor haar heeft gekocht en ze daarop weer terugstuurt.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Tekening van de derde scène van de vierde akte van William Shakespeare's komedische stuk De getemde feeks. De tekening van de hand van C.R. Leslie toont het karakter Petruchio, die in een poging om zijn vrouw zijn wil op te leggen, bot vangt met alle geschenken die hij voor haar heeft gekocht en ze daarop weer terugstuurt.

8

Jonge roodpootgent (Sula sula).

Wijzig afbeelding
Nederlands : Jonge roodpootgent (Sula sula).

9

Het gletsjermeer Jökulsárlón in IJsland met aan de rechterzijde de mond van de Vatnajökull, de grootste gletsjer van het land.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Het gletsjermeer Jökulsárlón in IJsland met aan de rechterzijde de mond van de Vatnajökull, de grootste gletsjer van het land.

10

De snuitkeversoort Phyllobius calcaratus.

Wijzig afbeelding
Nederlands : De snuitkeversoort Phyllobius calcaratus.

11

Grijsgroen doodshoofdaapje (Saimiri sciureus).

Wijzig afbeelding
Nederlands : Grijsgroen doodshoofdaapje (Saimiri sciureus).

12

Een bosuil (Strix aluco).

Wijzig afbeelding
Nederlands : Een bosuil (Strix aluco).

13

Schematische voorstelling van een trombone.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Schematische voorstelling van een trombone.

14

Brug over de rivier de Rogue in het deel waar deze een kloof vormt, bij het plaatsje Prospect in de Amerikaanse staat Oregon.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Brug over de rivier de Rogue in het deel waar deze een kloof vormt, bij het plaatsje Prospect in de Amerikaanse staat Oregon.

15

Het vrouwtje van een gewone kameleonspin (Misumena vatia) met een zweefvlieg tussen haar tanden.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Het vrouwtje van een gewone kameleonspin (Misumena vatia) met een zweefvlieg tussen haar tanden.

16

La Catrina, het skelet van een vrouw uit de rijke klasse, die de vergankelijkheid van de mens symboliseert. De Catarina's verkregen grote populariteit in de Mexicaanse folklore door het werk van José Guadalupe Posada en vormen een van de populairste figuren tijdens de Dag van de Doden, een belangrijke Mexicaanse feestdag.

Wijzig afbeelding
Nederlands : La Catrina, het skelet van een vrouw uit de rijke klasse, die de vergankelijkheid van de mens symboliseert. De Catarina's verkregen grote populariteit in de Mexicaanse folklore door het werk van José Guadalupe Posada en vormen een van de populairste figuren tijdens de Dag van de Doden, een belangrijke Mexicaanse feestdag.

17

De Brockenbahn, een hoofdzakelijk voor toeristische doeleinden gebruikte smalspoorlijn, hier met een trein in de sneeuw op de gelijknamige berg Brocken in de Harz in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt.

Wijzig afbeelding
Nederlands : De Brockenbahn, een hoofdzakelijk voor toeristische doeleinden gebruikte smalspoorlijn, hier met een trein in de sneeuw op de gelijknamige berg Brocken in de Harz in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt.

18

Een Cuvierhaasmuis (Lagidium viscacia) in de woestijn van de Boliviaanse provincie Sur Lípez.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Een Cuvierhaasmuis (Lagidium viscacia) in de woestijn van de Boliviaanse provincie Sur Lípez.

19

Een boer achter een door twee paarden getrokken eenscharige ploeg in de gemeente Fahrenwalde van de Duitse deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Een boer achter een door twee paarden getrokken eenscharige ploeg in de gemeente Fahrenwalde van de Duitse deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren.

20

Het verloop van de zonsverduistering van 1 augustus 2008 in de Russische stad Novosibirsk. De tijdsspanne tussen de afzonderlijke foto's bedraagt 3 minuten.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Het verloop van de zonsverduistering van 1 augustus 2008 in de Russische stad Novosibirsk. De tijdsspanne tussen de afzonderlijke foto's bedraagt 3 minuten.

21


Wijzig afbeelding

22

Het vrouwtje van een monarchvlinder (Danaus plexippus) op een zijdeplantkruising (Asclepias tuberosa x Asclepias incarnata).

Wijzig afbeelding
Nederlands : Het vrouwtje van een monarchvlinder (Danaus plexippus) op een zijdeplantkruising (Asclepias tuberosa x Asclepias incarnata).

23

Fotochroomafbeelding van de Mulberry Street in de New Yorkse buurt Little Italy rond het jaar 1900.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Fotochroomafbeelding van de Mulberry Street in de New Yorkse buurt Little Italy rond het jaar 1900.

24

Trebinje, de zuidelijkste stad van de Servische Republiek, in het zuiden van de regio Bosnië en Herzegovina, nabij de grens met Montenegro en Kroatië.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Trebinje, de zuidelijkste stad van de Servische Republiek, in het zuiden van de regio Bosnië en Herzegovina, nabij de grens met Montenegro en Kroatië.

25

Wespspin (Argiope bruennichi).

Wijzig afbeelding
Nederlands : Wespspin (Argiope bruennichi).

26

Ontwikkelingsgeschiedenis van de fiets met jaartallen.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Ontwikkelingsgeschiedenis van de fiets met jaartallen.

27

Het wapen van de Paus.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Het wapen van de Paus.

28

Een bloemvlieg (Anthomyiidae sp.) met een bal uitgebraakte vloeistof aan zijn tong.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Een bloemvlieg (Anthomyiidae sp.) met een bal uitgebraakte vloeistof aan zijn tong.

29


Wijzig afbeelding

30

De arcades van de Alster (Alsterarkaden) in de Duitse stad Hamburg.

Wijzig afbeelding
Nederlands : De arcades van de Alster (Alsterarkaden) in de Duitse stad Hamburg.

31

Een kuiken van een roodkopplevier (Charadrius ruficapillus) in camouflerende houding om zo ontdekking door natuurlijke vijanden als meeuwen en kraaien moeilijker te maken.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Een kuiken van een roodkopplevier (Charadrius ruficapillus) in camouflerende houding om zo ontdekking door natuurlijke vijanden als meeuwen en kraaien moeilijker te maken.

Request an additional languageDemande d’ajout d’une langue