Commons:Yılın Resmi/2015/Kurallar

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of a page Commons:Picture of the Year/2015/Rules and the translation is 96% complete. Changes to the translation template, respectively the source language can be submitted through Commons:Picture of the Year/2015/Rules and have to be approved by a translation administrator.

Yılın Resmi 2015
end
1


YR 2015 : GirişKurallarTartışmaÇevirilerKurulYardım1T Adaylar / Galeri2T GaleriSonuçlar


Resmi politikalar

Oylama

Turlar

  • 2015 Yılın Resminde iki tur olacak.
    • 1. tur 2015 yılında seçkin resim statüsü almış bütün resimleri kapsar.
    • 2. tur, 1. turda seçilen ilk 30 () resmi kapsar.
  • En iyi resim Yılın Resmi olarak kabul edilecektir. En iyi ilk üç resim koşucu olarak sunulacaktır.

Tarihler

2015 Yılın Resmi - 1. Tur

28 Mart 2016 tarihinden
10 Nisan 2016 tarihine kadar

2015 Yılın Resmi - 2. Tur

15 Mayıs 2016 tarihinden
28 Mayıs 2016 tarihine kadar

Beta test dönemleri

  • Burada birkaç gün boyunca beta test dönemi olacak, bu yüzden biz oylama komutlarının başarıyla çalışıp çalışmadığını kontrol edeceğiz.
  • Test süresi içinde — resmi açılış tarihinden birkaç gün önce — kullanılan oylar geçerlidir. Komite onların yanı sıra daha sonraki dönemde kullanılan oyları da sayacaktır.
  • Eğer oylama aracı için bir hata bulursanız, onları burada rapor edin; burayı da diğer sorunlarınız için kullanabilirsiniz.

Seçmen uygunluğu

  1. Fri, 01 Jan 2016 00:00:00 +0000 [UTC]'den önce kullanıcıların en az herhangi bir Vikimedya projesinde tescil edilmiş bir hesabı olması gerekir.
  2. This user account must have at least 75 live edits on any single Wikimedia project before Fri, 01 Jan 2016 00:00:00 +0000 [UTC]. Please check your account eligibility at the POTY 2015 Contest Eligibility tool.
  3. Kullanıcıların oylarının geçerli olabilmesi için yukarıdaki şartlara uygun olması, Commons ya da SUL-ilgili herhangi bir Vikimedya projesinde hesabı olmalıdır. (diğer Vikimedya projeleri için, kullanıcının hesabı SUL üzerinden Commons'a bağlı olmalıdır.)
Notlar
  • Bir kullanıcının birden fazla kullanıcı hesabı olsa bile, her kullanıcı sadece bir hesaptan oylarını kullanabilir.
  • IP kullanıcıların oyları geçersiz kabul edilecek.
  • Oylama kurallarına aykırı hareket eden, uygun olmayan kullanıcıların/hesapların, bir/birden fazla olan oyları geçersiz sayılacaktır.
  • Oylama kuralları nedeniyle, biz resmi 2015 Yılın Resmi uygunluk aracı tarafından belirlenen, kriterlere uygun olmayan kullanıcıların oylarını geçersiz sayacağız.
  • Eğer sonuçlara itirazınız varsa ya da gelecek yılki yarışmaya katılmaya davet konusunda bizi uyarmak için bizimle 1 yıl süre içinde için tartışma sayfasında irtibat kurabilirsiniz. Siz herhangi bir zamanda bunu yapabilirsiniz.

Oylama kuralları

1. Tur'da - birden fazla oy - uygun kullanıcılar desteklemek (resim başına bir oy) istedikleri gibi birçok aday resim için oy verebilir.

In the final Round 2 - three votes - eligible users may vote for only 3 finalists. Each of these 3 votes counts equal and one candidate must be only voted once. Note: if someone casts more than three votes, only the 3 most recent votes will be counted.

Resimler

Kategoriler

Kategori bazında galeriler
Eklem bacaklılar Eklem bacaklılar (88)Kuşlar Kuşlar (68)Memeliler Memeliler (29)Diğer hayvanlar Diğer hayvanlar (17)
Bitkiler ve mantarlar Bitkiler ve mantarlar (70)İnsanlar ve insan aktiviteleri İnsanlar ve insan aktiviteleri (70)Tablolar ve illüstrasyonlar Tablolar ve illüstrasyonlar (79)Settlements Settlements (26)
Kaleler ve surlar Kaleler ve surlar (25)Dini binalar Dini binalar (36)Yapılar ve binalar Yapılar ve binalar (77)Artificially illuminated outdoor spaces Artificially illuminated outdoor spaces (47)
Infrastructure Infrastructure (27)İç mekânlar ve ayrıntılar İç mekânlar ve ayrıntılar (62)Interiors of religious buildings Interiors of religious buildings (127)Frescos, ceilings and stained glass Frescos, ceilings and stained glass (80)
Panoramik manzaralar Panoramik manzaralar (48)Doğa manzaraları Doğa manzaraları (75)Water Water (77)Astronomi, uydular ve dış uzay Astronomi, uydular ve dış uzay (25)
Haritalar ve diyagramlar Haritalar ve diyagramlar (9)Araçlar ve taşıtlar Araçlar ve taşıtlar (37)Sculptures and reliefs Sculptures and reliefs (27)Objects, shells and miscellaneous Objects, shells and miscellaneous (88)
Videos and animations Videos and animations (9)
Yardım · Bu simgeler hakkında...

Resim uygunluğu

1. Tur
  • 1 Ocak 2015ten 31 Ocak 2015'e kadar seçilmiş tüm seçkin resimler.
Final
  • 1. Tur'da oyların sayısına göre herhangi bir kategori farketmeksizin ilk 30 resim, son tura gidecek — oy sayımı kategorilere bağlı değil.
  • İlk 30'da olmayıp her kategorinin #1 ve #2 resmi farklı yolla Final'e gidecek.

Bir aday dikkatli tartışma olmadığı sürece diskalifiye edilmez ya da silinmez. (Örneğin: bir silme isteği bir resmin diskalifiye edilmesi için yeterli bir neden değildir.)

Yılın Resmi ödülleri