Вікісховище:Відкликання ліцензії

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of a page Commons:License revocation and the translation is 100% complete. Changes to the translation template, respectively the source language can be submitted through Commons:License revocation and have to be approved by a translation administrator.

Shortcut: COM:LRV

Політика ліцензування Вікісховища вимагає, щоб весь внесок випускався під «невідкличними» ліцензіями. Це означає, що правовласник не може скасувати ліцензію і запобігти використанню свого твору людьми на умовах тієї ліцензії. Невідкличність ліцензії повинна запевнити, що люди, які використовуватимуть контент Вікісховища, зможуть покластися на цю ліцензію, і створювати похідні твори. Передача правовласником свого твору в суспільне надбання є також невідкличною. Наприклад, чимало файлів на Вікісховищі опубліковані під якоюсь формою ліцензії Creative Commons (CC). Creative Commons на цю тему каже таке:

Ліцензії CC є невідкличними. Коли твір публікується під ліцензією CC, ліцензіати можуть продовжувати використовувати твір згідно з умовами цієї ліцензії аж доки не спливе термін дії авторського права на цей твір. Незважаючи на це, ліцензії CC не забороняють ліцензіарам припиняти поширення своїх творів у будь-який момент.[1]

Публікація Вашого твору під будь-якою ліцензією Creative Commons не впливає на Ваші права як правовласника. Ви все ще можете випускати цей твір під будь-якою іншою ліцензією, а також можете комерційно використовувати свій твір.

Що не є відкликанням ліцензії

  • Вилучення шаблону про ліцензію зі сторінки опису файлу не є відкликанням релевантної ліцензії.
    • Вікісховище старається відтворювати всі теги ліцензій, що застосовуються до твору — навіть якщо деякі з них дуже схожі. Загалом, правовласник може додати нові ліцензії (див. Вікісховище:Мультиліцензування), але не повинен старі шаблони, що документують вже наявні ліцензії. Див. обговорення тут.
  • Вилучення твору з Вікісховища не відкликає його ліцензії. Будь-хто, хто має такий твір або отримає до нього доступ в майбутньому, може продовжувати використовувати його на умовах тих ліцензій.

Примітки

  1. Creative Commons, Часті запитання, Що якщо я зміню свою думку?