Template:Potd/2009-04 (ro)

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
purge this page's cache

1

O bancnotă de o sută de dolari emisă de Statele Confederate ale Americii și datată 22 decembrie 1862. Emisă în timpul războiului civil american (1861–1865).

Schimbați imaginea
Română : O bancnotă de o sută de dolari emisă de Statele Confederate ale Americii și datată 22 decembrie 1862. Emisă în timpul războiului civil american (1861–1865).

2

Fața sudică a bisericii garnizoanei din Dresda, Germania

Schimbați imaginea
Română : Fața sudică a bisericii garnizoanei din Dresda, Germania

3

Elefanți de mare nordici, luptând pentru teritoriu și pentru femele, la Piedras Blancas, San Simeon, California, SUA.

Schimbați imaginea
Română : Elefanți de mare nordici, luptând pentru teritoriu și pentru femele, la Piedras Blancas, San Simeon, California, SUA.

4

Vedere dinspre Arni spre Chli Windgällen (2986 m, în față) și spre Groß Windgällen (3188 m, în spate) în Cantonul Uri, Elveția

Schimbați imaginea
Română : Vedere dinspre Arni spre Chli Windgällen (2986 m, în față) și spre Groß Windgällen (3188 m, în spate) în Cantonul Uri, Elveția

5

Dimineață cu ceață

Schimbați imaginea
Română : Dimineață cu ceață

6

Ochiul unui elefant asiatic

Schimbați imaginea
Română : Ochiul unui elefant asiatic

7

Orașul Reine de pe insula Moskenesøy din Lofoten, Norvegia

Schimbați imaginea
Română : Orașul Reine de pe insula Moskenesøy din Lofoten, Norvegia

8

Sicriu într-un cavou de cărămidă de sub biserica din Wola Gułowska, voievodatul Lublin, Polonia.

Schimbați imaginea
Română : Sicriu într-un cavou de cărămidă de sub biserica din Wola Gułowska, voievodatul Lublin, Polonia.

9

Un păianjen săritor Marpissa muscosa

Schimbați imaginea
Română : Un păianjen săritor Marpissa muscosa

10


Schimbați imaginea

11


Schimbați imaginea

12


Schimbați imaginea

13


Schimbați imaginea

14

Planeta Jupiter văzută de sonda spațială „Cassini”. Aceasta este cea mai detaliată imagine globală a lui Jupiter care a fost vreodată compusă. A fost obținută din mai multe imagini de înaltă rezoluție realizate cu puțin mai mult de o zi înainte ca sonda Cassini să ajungă la cea mai mică distanță față de Jupiter.

Schimbați imaginea
Română : Planeta Jupiter văzută de sonda spațială „Cassini”. Aceasta este cea mai detaliată imagine globală a lui Jupiter care a fost vreodată compusă. A fost obținută din mai multe imagini de înaltă rezoluție realizate cu puțin mai mult de o zi înainte ca sonda Cassini să ajungă la cea mai mică distanță față de Jupiter.

15

Pilotul modulului lunar James Irwin salută steagul american în timpul activităților extravehiculare (EVA-2) de la suprafața Lunii, în cadrul misiunii Apollo 15, în punctul de aselenizare Hadley-Apennine. Steagul a fost înălțat spre sfârșitul EVA-2. Modulul lunar „Falcon” („Șoimul”) este parțial vizibil în dreapta. Hadley Delta, în fundal, se ridică la aproximativ 4000 metri deasupra câmpiei. Baza muntelui este la aproximativ 5 kilometri distanță. Această fotografie a fost realizată de astronautul David R. Scott, comandantul misiunii Apollo 15.

Schimbați imaginea
Română : Pilotul modulului lunar James Irwin salută steagul american în timpul activităților extravehiculare (EVA-2) de la suprafața Lunii, în cadrul misiunii Apollo 15, în punctul de aselenizare Hadley-Apennine. Steagul a fost înălțat spre sfârșitul EVA-2. Modulul lunar „Falcon” („Șoimul”) este parțial vizibil în dreapta. Hadley Delta, în fundal, se ridică la aproximativ 4000 metri deasupra câmpiei. Baza muntelui este la aproximativ 5 kilometri distanță. Această fotografie a fost realizată de astronautul David R. Scott, comandantul misiunii Apollo 15.

16

Conversie a unei radiografii în format DICOM a mâinii unui băiat de zece ani care prezintă polidactilie. Aceasta este mâna stângă a pacientului, proiecție posterior-anterior. Au fost eliminate etichetele de identificare.

Schimbați imaginea
Română : Conversie a unei radiografii în format DICOM a mâinii unui băiat de zece ani care prezintă polidactilie. Aceasta este mâna stângă a pacientului, proiecție posterior-anterior. Au fost eliminate etichetele de identificare.

17

Mormânt individual din perioada dinastiei Saadi (1549-1664), în orașul Marrakech, Maroc.

Schimbați imaginea
Română : Mormânt individual din perioada dinastiei Saadi (1549-1664), în orașul Marrakech, Maroc.

18

Un tub electronic RCA 808

Schimbați imaginea
Română : Un tub electronic RCA 808

19

Broasca brună de copac tasmaniană (Litoria ewingii)

Schimbați imaginea
Română : Broasca brună de copac tasmaniană (Litoria ewingii)

20

O tamponare de autovehicule în Tokio

Schimbați imaginea
Română : O tamponare de autovehicule în Tokio

21

Izvorul Hupao („Visul tigrului”) din Hangzhou, Republica Populară Chineză.

Schimbați imaginea
Română : Izvorul Hupao („Visul tigrului”) din Hangzhou, Republica Populară Chineză.

22

Un greiere tânăr (aproximativ 17 mm) pe un fir de iarbă. Realizată în Swifts Creek, Victoria, Australia.

Schimbați imaginea
Română : Un greiere tânăr (aproximativ 17 mm) pe un fir de iarbă. Realizată în Swifts Creek, Victoria, Australia.

23

Canionul Antilopei, Arizona, USA, în vara lui 2005.

Schimbați imaginea
Română : Canionul Antilopei, Arizona, USA, în vara lui 2005.

24

Insulele Falkland compun un arhipelag în sudul Oceanului Atlantic, aflat la 300 de mile de coastele Argentinei. Arhipelagul este compus din două insule principale, Falkland de Est și Falkland de Vest, împreună cu alte 700 de insule mai mici. Orașul Stanley, de pe Insula Falkland de Est, este capitala și cel mai mare oraș. Insulele sunt un teritoriu de peste mări al Regatului Unit.

Schimbați imaginea
Română : Insulele Falkland compun un arhipelag în sudul Oceanului Atlantic, aflat la 300 de mile de coastele Argentinei. Arhipelagul este compus din două insule principale, Falkland de Est și Falkland de Vest, împreună cu alte 700 de insule mai mici. Orașul Stanley, de pe Insula Falkland de Est, este capitala și cel mai mare oraș. Insulele sunt un teritoriu de peste mări al Regatului Unit.

25

Larus occidentalis. Imagine realizată în Monterey, California.

Schimbați imaginea
Română : Larus occidentalis. Imagine realizată în Monterey, California.

26

Imagine realizată de membrul misiunii Apollo 8, Bill Anders, la 24 decembrie 1968, și care prezintă Pământul răsărind deasupra suprafeței lunare. Acest fenomen este vizibil doar cuiva aflat pe orbita Lunii. Din cauza rotației Lunii, sincronă cu cea a Pământului, Luna are o singură față îndreptată spre Pământ, și de pe suprafața Lunii nu se vede niciun răsărit al Pământului.

Schimbați imaginea
Română : Imagine realizată de membrul misiunii Apollo 8, Bill Anders, la 24 decembrie 1968, și care prezintă Pământul răsărind deasupra suprafeței lunare. Acest fenomen este vizibil doar cuiva aflat pe orbita Lunii. Din cauza rotației Lunii, sincronă cu cea a Pământului, Luna are o singură față îndreptată spre Pământ, și de pe suprafața Lunii nu se vede niciun răsărit al Pământului.

27

Imagine panoramică, realizată între Sax și Frümsen în comuna Sennwald de pe Valea Rinului. Vedere dinspre Kreuzberg (stânga), spre Alpii Appenzell, Pasul Saxer, Stauberen, și Hoher Kasten în dreapta.

Schimbați imaginea
Română : Imagine panoramică, realizată între Sax și Frümsen în comuna Sennwald de pe Valea Rinului. Vedere dinspre Kreuzberg (stânga), spre Alpii Appenzell, Pasul Saxer, Stauberen, și Hoher Kasten în dreapta.

28

Radiotelescopul de 26 m de la Observatorul Radio Mount Pleasant, Tasmania, Australia.

Schimbați imaginea
Română : Radiotelescopul de 26 m de la Observatorul Radio Mount Pleasant, Tasmania, Australia.

29


Schimbați imaginea
English : Crested Tit (Lophophanes cristatus) in Belgium

30


Schimbați imaginea
English : Cyclamen persicum cultivar (florists' cyclamen)

Request an additional languageDemande d’ajout d’une langue