Commons:Wiki Loves Folklore 2020/FAQ/nl

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of a page Commons:Wiki Loves Folklore 2020/FAQ and the translation is 100% complete. Changes to the translation template, respectively the source language can be submitted through Commons:Wiki Loves Folklore 2020/FAQ and have to be approved by a translation administrator.

Wiki Loves Love op website Wiki Loves Love op Facebook {{{Threads}}} Wiki Loves Love op Twitter Wiki Loves Love op Instagram Wiki Loves Love op Telegram Wiki Loves Love op YouTube Wiki Loves Love via maillijst


Welcome to Wiki Loves Folklore!/nl
(Wiki Loves Love voor het jaar 2020)

Wat is Wiki Loves Folkore?

Wiki Loves Folklore 2020 is een internationale fotowedstrijd die tot doel heeft cultuur en erfgoed van verschillende delen van de wereld te documenteren. Wiki Loves Folklore is een voortzetting van het project Wiki Loves Love 2019 met als thema volkscultuur. De wedstrijd loopt van 1 februari tot en met 29 februari 2020.

Het belangrijkste doel van de wedstrijd is het verzamelen van foto's van cultureel erfgoed om artikelen te illustreren in de wereldwijde vrije encyclopedie Wikipedia en andere projecten van de Wikimedia Foundation. De gepresenteerde foto's moeten overeenkomen met het thema, hoewel de wedstrijd niet beperkt is tot een officiële lijst van beschermde gebieden, wat betekent dat de meeste gebruikers verschillende onderwerpen in de buurt van het thema kunnen vinden die de nadruk leggen op de volkscultuur van dat gebied. Vorig jaar was het thema festivals, rituelen en ceremonies om het culturele erfgoed te documenteren. Dit jaar zijn we terug met folklore erfgoed. Er zijn wedstrijden georganiseerd in verschillende regio's lokaal op nationaal niveau, zoals Wiki Loves Culture, Wiki Loves Festivals, Wiki Loves Folk, Wiki Lovers Heritage voor het documenteren van cultuur.

Onze culturele fotowedstrijd biedt fotografen over de hele wereld kansen om de cultuur in verschillende delen van de wereld te documenteren.

In 2019 hebben meer dan 120 landen deelgenomen en we hopen dat we dit jaar het culturele erfgoed van verschillende delen van de wereld kunnen samenbrengen, met inbegrip van ondervertegenwoordigde regio's zonder georganiseerde afdelingen.

Het project zal internationaal worden uitgevoerd. In sommige landen zullen echter specifieke acties (promotie-evenementen, communicatie, enz.) worden gehouden met deelnemende afdelingen in hun regio's. U kunt de wedstrijd ook zelfstandig organiseren in uw land/regio namens uw organisatie/affilieerde organisatie, neem contact op met ons internationale team of stuur ons een e-mail naar wikiloveslove@gmail.com voor meer informatie over de organisatie op lokaal niveau.

Wat gebeurt er met de foto's of media na het uploaden?

Alle beelden of media die op Wikipedia worden gebruikt worden geüpload naar een website genaamd Wikimedia Commons. Dit is een grote en prachtige database van beelden, audio en video bestanden. Alle mediabestanden worden gepubliceerd onder vrije licenties - dit betekent dat ze vrij zijn om door iedereen opnieuw te worden gebruikt zolang ze zeggen wie de auteur van de foto of media is en ze vrij houden (onder dezelfde licentie). Meer informatie over het licentiebeleid van Wikimedia Commons.

Wie zit erachter?

Wiki Loves Folklore wordt georganiseerd door de Wikimedia-gemeenschap met behulp van (wanneer van toepassing) hun lokale Wikipedia-afdelingen of gebruikersgroepen. Het wordt gefinancierd door de Wikimedia Foundation en lokale partners in afzonderlijke landen.

WLL2020 wordt gecoördineerd door:

Hoe kan ik meedoen?

Het is heel eenvoudig, gemakkelijk en leuk! U kunt op twee manieren deelnemen:

  • U kunt deelnemen aan de wedstrijd zelf! Pak uw camera (of een relevant apparaat) en neem foto's, maak een videoclip of neem een geluidsbestand op.

Upload!

U kunt ook helpen door de fotowedstrijd toegankelijker te maken en meer mensen in de wereld te bereiken door vertalingen in uw taal te maken. Om te helpen, ga naar deze pagina.

Wat zijn de technische vereisten voor de foto's?

Er zijn geen algemene technische vereisten voor de foto's. Alle zelf gemaakte foto's die voldoen aan de andere basisregels en passen binnen het Wikimedia Commons doel worden toegelaten tot de wedstrijd. Het belangrijkste doel van Wiki Loves Folklore is om zoveel mogelijk foto's te verzamelen die op Wikipedia gebruikt kunnen worden. Kwaliteitsfoto's zijn essentieel voor het succes van uw inzending en de concurrentie. Voor tips en trucs voor het maken van een afbeelding van goede kwaliteit voor Commons, bekijkt u deze richtlijnen:

Welke software wordt gebruikt om foto's te uploaden?

We zullen de UploadWizard gebruiken, vereenvoudigd door een speciale Wiki Loves Folklore overlay.

Beelden kunnen worden geüpload met andere tools (bv. Commonist, maar dit vereist enige kennis van wiki markup en Wikimedia Commons zelf).

Gebruik deze link (of de blauwe knop op de hoofdpagina van de wedstrijd) om beelden te uploaden.

Hoe moet ik afbeeldingen taggen?

Alle afbeeldingen die via de speciale upload-assistent worden geüpload, worden in de Category:Images from Wiki Loves Folklore 2020 geplaatst. Als u de gespecialiseerde upload assistent niet gebruikt, voeg dan het sjabloon {{Wiki Loves Love 2020}} toe aan de tags zodat we de afbeelding als inzending voor de wedstrijd kunnen identificeren.

Waar vinden er speciale activiteiten plaats?

Affiliates die evenementen zoals bijv. fotojachtfeesten of massa-uploadsessies willen organiseren kunnen zich hier aan de lijst toevoegen.

Klik hier voor meer informatie en om contact op te nemen met de lokale organisatoren.

Hoe neem ik contact op?

Plaats een bericht op de overlegpagina

Neem contact met ons op via onze kanalen:

Waar kan ik vragen stellen?

De plaats voor vragen of suggesties is deze overlegpagina (gebruik de taal van uw voorkeur, we houden van diversiteit en zullen een oplossing vinden om u te helpen). Voor specifieke vragen, gebruik de Participerende landen in het bovenstaande gedeelte "Organiseren" (verscheidene talen).

Andere plaatsen om hulp te krijgen


Like us on Facebook (@WikiLovesLove)   Follow us on Twitter (@WikiLovesLove)   Follow us on Instagram (@WikiLovesLove)

Jury

Winnaars

Er zullen 14 winnaars zijn!

De kleine lettertjes

De organisatoren van deze wedstrijd behouden zich het recht voor deze regels te wijzigen of de wedstrijd naar eigen goeddunken te annuleren, zelfs nadat deze is begonnen. De organisatoren aanvaarden geen verantwoordelijkheid voor de verstrekking door de sponsors van enige prijzen, noch voor enige aansprakelijkheid ten aanzien van deze wedstrijd. De regels en de regels op deze pagina's zijn niet een aanbod om juridisch bindende relaties met de organisatoren op te bouwen. Juryleden en continentale organisatoren kunnen geen prijs ontvangen (hoewel zij anderszins welkom zijn om foto's te bijdragen).

Voorbeelden van afbeeldingen van de vorige editie

Toeschrijving: Commons:Wiki Loves Africa 2016/FAQ