Commons:GFDL 1.3 relicensing criteria/tr

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Shortcuts
This project page in other languages:

Wikimedia lisans güncelleme oylamasının sonuçlanmasının ardından, Wikimedia Vakfı, GNU Özgür Belgeleme Lisansı sürüm 1.3'te bulunan zaman sınırlı yeniden lisanslama hükmünü 15 Haziran 2009 itibariyle uygulamaya karar verdi. Bu hüküm kapsamında, GFDL 1.3 ("GFDL 1.x veya üstü" dahil) kapsamında lisanslanan ve lisansta belirtilen uygunluk kriterlerini karşılayan Commons dahil olmak üzere Wikimedia sitelerindeki herhangi bir içerik de Creative Commons Atıf BenzerPaylaşım 3.0 lisansı altında sunulacaktır.

Kriterler[edit]

Yeniden lisans almaya uygun olmak için, bir dosyanın aşağıdaki koşulları karşılaması gerekir (GFDL 1.3, bölüm 11'de belirtilen):

  1. GFDL 1.3 altında lisanslanmalıdır (örneğin, "GFDL 1.2 veya sonraki herhangi bir sürüm" dahil, ancak "yalnızca GFDL 1.2" dahil değildir).
  2. Herhangi bir "kapak metni" veya "değişmeyen bölümler" olarak işaretlenmemelidir.
  3. Commons'a veya başka bir Wikimedia projesine 1 Ağustos 2009'dan önce yüklenmiş olmalıdır.
  4. İlk olarak GFDL kapsamında bir Wikimedia projesi dışında yayımlanmışsa, 1 Kasım 2008'den önce Commons'a veya başka bir Wikimedia projesine yüklenmiş olmalıdır.

Yeniden lisanslama[edit]

Yukarıdaki kriterleri karşılayan herhangi bir dosya, "15 Haziran 2009" tarihinden başlayarak, Creative Commons Atıf-BenzerPaylaşım 3.0 lisansı kullanabilir. Bu tür dosyalar için önceden var olan lisanslar geçerliliğini koruyacaktır; dosyalar etkili bir şekilde çok lisanslı olacaktır.

Uygun dosyaları tanımlamak ve botların yardımıyla onları açıkça yeniden lisanslı olarak etiketlemek için bir Lisans Taşıma Görev Gücü oluşturulmuştur. Bu işlemi kolaylaştırmada ve uygunluğu botlar tarafından onaylanamayan dosyaları manuel olarak etiketlemede yardımınız memnuniyetle karşılanacaktır. Template:License migration sayfasına bakın.