Commons:Wiki Loves Monuments 2021 in Sweden/nl

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of a page Commons:Wiki Loves Monuments 2021 in Sweden and the translation is 100% complete. Changes to the translation template, respectively the source language can be submitted through Commons:Wiki Loves Monuments 2021 in Sweden and have to be approved by a translation administrator.
<< 2020 | 2022 >>
1 september 2020 tot 30 september 2021
Wiki Loves Monuments 2021 in Zweden

Wiki Loves Monuments is een internationale fotowedstrijd om historische locaties over de hele wereld te promoten via Wikimedia-projecten (voornamelijk Wikipedia en Wikimedia Commons). Iedereen kan meedoen. Door uw foto's in te zenden voor de wedstrijd, deelt en helpt u het culturele erfgoed van Zweden te behouden voor alle landgenoten en de rest van de wereld, om van te genieten via het internet.

In september kunt u zoveel foto's uploaden als u wilt van culturele bezienswaardigheden die u hebt bezocht. Foto's hoeven niet in september te worden gemaakt, maar moeten in die maand worden geüpload om in aanmerking te komen. Voorzie uw foto van het sjabloon {{Wiki Loves Monuments 2021|SE}}. Aan het einde van de maand zal de jury van de wedstrijd beginnen met het beoordelen van de foto's en de beste 10 foto's van monumenten in Zweden en uiteindelijk in de wereld kiezen.

Deelnemen

Zoek een culturele erfgoed of monument uit de lijst of de kaart, neem een foto en upload het naar Wikimedia Commons:

Objecten lijst

Objecten kaart

Zoek een monument of cultureel en historisch erfgoed
In uw regio zijn er veel monumenten en erfgoederen!


Foto's maken
Pak uw camera en ontdek de monumenten!


Uploaden
Upload uw foto van cultureel erfgoed.


Winnaars
Bekijk vanaf oktober 2021 de winnende foto's van de wedstrijd.

Waarom deelnemen?

Zweden is een groot land, met monumenten waar u ook gaat. In elke hoek zijn culturele erfgoedsteden die een bezoek waard zijn. Deze wedstrijd is een geweldige kans om uw camera mee te nemen, naar de op de lijst opgenomen erfgoedgebieden te gaan, een paar foto's te maken en de planeet en cultuur vanuit uw perspectief te laten zien aan de rest van de wereld!

Deelnemen aan de wedstrijd is een geweldige manier om te experimenteren en te leren welke foto's erkend worden. U hoeft zeker geen professionele fotograaf te zijn om foto's te maken die nuttig zijn voor Wikipedia. Dit is een geweldige kans om het uit te proberen! De inzendingen voor de lokale wedstrijd kunnen voor de internationale finale worden geselecteerd.

Wikimedia Zweden heeft ook een technologie pool met verschillende camera's en lenzen die we kunnen uitlenen. Lees hoe u ze zou kunnen gebruiken voor Wiki Loves Monuments, en andere tips en ideeën voor WLM 2021.

Wedstrijdregels

We proberen de wedstrijd eenvoudig te houden. Er zijn slechts een paar regels voor foto's om deel te nemen aan de wedstrijd in Zweden. Laten we ze snel doorzoeken.
Alle inzendingen moeten uw eigen werk zijn; doe geen manipulatie van originele afbeeldingen en zorg ervoor dat er geen zichtbare watermerken zijn.
Alle foto's moeten in september 2021 binnen zijn door het uploaden om in aanmerking te komen.
Alle foto's moeten onder een vrije licentie geüpload worden.
Deelnemers moeten een actief e-mail-account hebben.
De lijst van de in aanmerking komende plaatsen wordt hieronder gepubliceerd.
De ondertitel en de beschrijving zijn vereist
Zorg ervoor dat u geen dubbele afbeeldingen upload
Alle foto's moeten ten minste 2Mpx zijn.

Daarnaast zijn er enkele praktische regels en adviezen:
Log in of maak een nieuw account aan op Wikimedia Commons
Geef elk van uw foto's een duidelijke naam
Upload afbeeldingen door op het corresponderende object op de kaart te klikken OF door het object te lokaliseren in de lijsten. Als u de object-ID al kent, kunt u de uploadformulieren ook direct gebruiken voor een snellere upload: gebouwen, archeologische overblijfselen, beroepsleven musea, schepen.
Vergeet niet categorieën aan uw foto toe te voegen, dat zal voor iedereen die zoekt nuttig zijn!
Deel uw inzending op de sociale media met onze hashtags: #WLMSverige #WLM2021.
En wacht geduldig op de resultaten! Veel succes en plezier!

Organisatie team

* Wikimedia Sverige

Contact

Bezoek onze facebookpagina voor updates en andere nieuws.

De jury

In september kunt u zoveel foto's (oud of nieuw) uploaden als u wilt van de gegeven monumentenlijst die u heeft bezocht. Aan het einde van de maand zal de nationale jury de foto's beoordelen en de beste 10 foto's van de culturele erfgoedmonumenten in Zweden selecteren om in te dienen voor de internationale finale. Als er twijfels zijn over de uitvoering van de regels, beslist de jury.

In aanmerking komende objecten

De naam van de wedstrijd verwijst naar monumenten, maar in de Zweedse context moet dit worden geïnterpreteerd als iets van vier soorten erfgoed: beschermde gebouwen, oude overblijfselen, beschermde schepen en musea voor het werk. Elk van deze sites krijgt door officiële autoriteiten een uniek identificatienummer en elke officiële site is in aanmerking komen. De onderstaande lijsten zijn mogelijk niet volledig actueel.

Stuur het identificatienummer in het hulpmiddel voor automatische labeling mee bij het uploaden. Wanneer u op andere manieren uploadt, gebruik dan een van de onderstaande sjablonen.

Sjabloon {{Wiki Loves Monuments 2021|SE}} wordt automatisch toegevoegd aan de beschrijving bij gebruik van het hulpmiddel. Als u op andere manieren uploadt, zorg er dan voor dat u dit zelf toevoegt.

Beoordelingscriteria

De jury zal de winnaars van de internationale wedstrijd bepalen, rekening houdend met de volgende criteria (in geen specifieke volgorde):

  • Technische kwaliteit (scherpte, gebruik van licht, perspectief, etc.);
  • Originaliteit;
  • Nuttigheid van de afbeelding voor Wikipedia.

Gelieerde ondernemingen

Help

Gebruik dit zoeken om afbeeldingen zonder {{Wiki Loves Monuments 2021}} te vinden en voeg het sjabloon met de juiste ID toe.