Commons:Kahvihuone/Arkistot/2020

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search

Category:Rotavirus

Tuolla Category:Rotavirus näyttäisi olevan jotain vikaa mutta en tiedä mitä tuolla on yritetty tehdä ja miten se korjataan. Voisiko joku käydä katsomassa sitä? On ollut ilmeisesti jo vuosia tuollainen, diffi [1]. --Linkkerpar (talk) 21:13, 14 January 2020 (UTC)

Movement Learning and Leadership Development Project

Hello

The Wikimedia Foundation’s Community Development team is seeking to learn more about the way volunteers learn and develop into the many different roles that exist in the movement. Our goal is to build a movement informed framework that provides shared clarity and outlines accessible pathways on how to grow and develop skills within the movement. To this end, we are looking to speak with you, our community to learn about your journey as a Wikimedia volunteer. Whether you joined yesterday or have been here from the very start, we want to hear about the many ways volunteers join and contribute to our movement.

To learn more about the project, please visit the Meta page. If you are interested in participating in the project, please complete this simple Google form. Although we may not be able to speak to everyone who expresses interest, we encourage you to complete this short form if you are interested in participating!

-- LMiranda (WMF) (talk) 19:00, 22 January 2020 (UTC)

Additional interface for edit conflicts on talk pages

Sorry, for writing this text in English. If you could help to translate it, it would be appreciated.

You might know the new interface for edit conflicts (currently a beta feature). Now, Wikimedia Germany is designing an additional interface to solve edit conflicts on talk pages. This interface is shown to you when you write on a discussion page and another person writes a discussion post in the same line and saves it before you do. With this additional editing conflict interface you can adjust the order of the comments and edit your comment. We are inviting everyone to have a look at the planned feature. Let us know what you think on our central feedback page! -- For the Technical Wishes Team: Max Klemm (WMDE) 14:14, 26 February 2020 (UTC)

Tekijnoikeuksien lisääminen tallennettuun kuvaan

Lisäsin kuvan Commonsiin, mutta siitä jäi puuttumaan kokonaan tekijänoikeuksien valinta. Voinko lisätä ne (CC BY-SA:t & GDFL) jälkikäteen vai onko kaikilla Commonsiin lisätyillä kuvilla jonkinlaiset automaattiset oikeudet? Yritin poistaa kuvan ja lisätä uuden, mutta en nähtävästi ole oikeutettu poistamaan itse lisäämääni kuvaa enää tallentamisen jälkeen?--J. M. E. Lukic (talk) 11:48, 27 April 2020 (UTC)

@J. M. E. Lukic: Itse tallentamaasi ja itse ottamaasi kuvaan voit aina lisästä tekijänoikeusmallineet jälkikäteenkin, ja näin pitääkin tehdä, jos malline on tallentaessa jäänyt pois; kuvilla ei siis ole mitään automaattisia oikeuksia, vaan kuvat, joissa ei ole mitään tekijänoikeusmallinetta, poistetaan. Mainitsemasi lisenssit (Cc-by-sa:sta uusin versio eli 4.0) saat lisäämällä kuvaan tietolaatikon alapuolelle seuraavan koodin: {{Self|Cc-by-sa-4.0|GFDL}} Terveisin ––Apalsola tc 12:34, 27 April 2020 (UTC)
Hei, kuvaa ei ole tallennettu Commonsiin vaan se on vain suomenkielisessä Wikipediassa: fi:Tiedosto:Srbalukicsmyk.jpg. Voit lisätä lisenssin mallineella {{Cc-by-sa-4.0}}. MKFI (talk) 12:36, 27 April 2020 (UTC)
Helpompi tapa voisi olla tallentaa kuva tänne Commonsiin (Special:UploadWizard) ja valita lisenssi sieltä. Sen jälkeen se aikaisempi kuva voidaan poistaa Wikipediasta. -kyykaarme (talk) 12:40, 27 April 2020 (UTC)
Kiitos kaikille vastauksista, taisin onnistua! --J. M. E. Lukic (talk) 13:33, 27 April 2020 (UTC)

Ehkä mainos

Kuvaaja tarjoaa ilmeisesti maksullista versiota. Onko tällaisia mainoksia tapana säilyttää? --Abc10 (talk) 16:13, 11 May 2020 (UTC)

Antaisin olla. Valokuvassa on riittävä resoluutio ja se on vapaasti lisensoitu, joten sitä saa käyttää vapaasti ja korvauksetta. En oikein osaa arvata, mitä hän mahdollisesti myisi? ---Jotkut ovat tallentaneet tänne Commonsiin aika pieniresoluutioisia kuvia ja heiltä saisi tarkemman kuvan ilmeisesti maksua vastaan. Taimiten sitten onnistuukaan neuvottelemaan. Lähinnä tulee kysymykseen, jos joku haluaa printata paperille näitä kuvia.--Htm (talk) 16:22, 11 May 2020 (UTC)
En minäkään tuohon puuttuisi. Jos tuolle tielle lähdetään, saman tien voisi poistaa sitten myös kaikki Museoviraston lisensoimat kuvat: ne ovat huomattavasti pieniresoluutioisempia kuin File:Informationsschild (Sámuel Gyarmathi).JPG, ja Museoviraston tekijänoikeuslausekkeessa kerrotaan painolaatuisten olevan maksullisia. (Ja tämä ei tietenkään ollut kannanotto Museoviraston kuvien poistamisen puolesta: niiden poistaminen Commonsista olisi suuri menetys.) ––Apalsola tc 17:00, 11 May 2020 (UTC)
Ja kun vielä luin tarkemmin kuvaa File:Informationsschild (Sámuel Gyarmathi).JPG, kuvaaja ei missään kohdassa edes mainitse rahaa. Hän vain ystävällisesti toivoo, että kuvan käytöstä Wikimedia-projektien ulkopuolella ilmoitettaisiin hänelle ja kertoo mahdollisuudesta neuvotella kuvan käytöstä jollain muulla lisenssillä. En oikein yrittämälläkään keksi kummassakaan mitään pahaa. Ja Creative Commons -lisenssithän eivät millään tavalla rajoita tekijänoikeuden haltijaa lisensoimasta kuvia myös jollain toisella lisenssillä. ––Apalsola tc 17:08, 11 May 2020 (UTC)

Mikä rintakuva

File:Tasavallan presidentin esittely 7.2.2020 (49500748738).jpg, pitäisikö tehdä poistopyyntö? -kyykaarme (talk) 20:35, 4 May 2020 (UTC)

Mahdollisesti. En ole löytänyt infoa siitä, kenen tekemä rintakuva, mutta laitoin tiedustelun sähköpostilla.--Htm (talk) 03:16, 5 May 2020 (UTC)
Valtioneuvoston kanslian viestintöosastolta tuli sähköpostivastaus:
"Kyösti Kallion rintakuva on Yrjö Liipolan tekemä ja se on valmistunut 1926. Kansallisgallerian sivuilla näkyy kipsistä tehty rintakuva, joka ei ole täysin samanlainen kuin esittelysalin veistos. Kansallisgallerian sivujen patsaan löydät osoitteesta https://www.kansallisgalleria.fi/fi/object/553488."
Tuota Liipolan kipsipäätä katselinkin koittaessani hakea tekijää; siinä on takin etumus hiukan eri mallissa ja paidan kauluksessa ja solmiossakin on eroa. Kipsi on vuodelta 1926, kuten Valtioneuvoston linnan rintakuvakin. Liipola asui vuosina 1904-1932 Unkarissa, joten ehkä siitä syystä teoksesta ei löydy mainintoja missään Liipolan töiden luettelossa. Kirjastossa on yksi teos, joka käsittelee Liipolan taidetta Unkarin kaudella. -- Tallensin valokuvan fi-Wikiin nimellä Kyösti Kallion rintakuva by Yrjö Liipola Tasavallan presidentin esittelysalissa Valtioneuvoston linnassa 2020-02-07. Eli kyllä tuon voi poistaa, Liipola kuoli vasta 1971. — Preceding unsigned comment added by Htm (talk • contribs) 2020-05-14T16:50:07‎ (UTC) Olen varannut kirjastosta ko. teoksen (Aira Tuomisto: Keihästyttö ja metsänpoika : kuvanveistäjä Yrjö Liipolan taide Unkarin kaudella 1904-1934, julk. 2011), kun saan sen käsiini, katson, löytyykö Kallion tuosta rintakuvasta jotain.--Htm (talk) 04:44, 16 May 2020 (UTC)
Kiitos selvitystyöstä. Tein poistopyynnön. ––Apalsola tc 23:13, 14 May 2020 (UTC)
Kiitos molemmille. Mitä mieltä muuten olette noista valtioneuvoston Flickr-kuvien ja kuvapankin säännöistä. Ne on julkaistu Flickrissä ja kuvapankissa CC-lisenssillä, mutta toisaalta niihin on liitetty lisäsääntöjä. Esim. Flickrin osalta valtioneuvoston nettisivulla lukee "Valtioneuvoston kuvia välitetään Creative Commons -lisensseillä Valtioneuvoston kuvapankissa ja Flickr-kuvapalvelussa, joissa välitetyt kuvat on tarkoitettu vapaaseen viestinnälliseen käyttöön. Kuvien tarkat käyttöehdot on ilmoitettu kunkin kuvan kohdalla." Eli kuvat on tarkoitettu vapaaseen viestinnälliseen käyttöön, ikään kuin muunlainen käyttö olisi kiellettyä. Mitä "viestinnällinen käyttö" edes tarkoittaa? Kuviahan voisi käyttää vaikka kirjan kannessa tai painaa t-paitaan, eikö? Kuvapankissa ministerien kuvat on CC-4.0-lisenssillä, mutta yksittäisten kuvien kohdalla lukee lisärajoituksia: "Kuvan käyttöoikeudet ovat valtioneuvoston kanslialla. Kuva on käytettävissä kuvan henkilöä koskevassa uutis- ja tiedonvälityksessä. Edellytyksenä käytölle on, että kuvaa ei julkaista loukkaavassa yhteydessä tai kuvassa olevan henkilön persoonaa muuten loukkaavalla tavalla. Kuvan julkaisun yhteydessä tulee mainita kuvaaja ja käyttöoikeuden haltija." Eli taas "henkilöä koskevassa uutis- ja tiedonvälityksessä", mikä on aika laaja määritelmä, mutta se jättää ulkopuolelle muunlaisen käytön. Loukkaava yhteys on sekin vähän hämärä. Eivätkö tuollaiset lisärajoitukset ole ristiriidassa CC-lisenssien kanssa? -kyykaarme (talk) 20:07, 15 May 2020 (UTC)
Tässäpä muutamia ajatuksia palasteltuna:
kuvat on tarkoitettu vapaaseen viestinnälliseen käyttöön
Minä tulkitsisin tämän enemmänkin toiveeksi kuin miksikään muuta käyttöä koskevaksi kielloksi. Tuossahan ei missään sanota, että jokin osa CC-lisenssissä mainituista oikeuksista ei olisi voimassa.
Kuvan käyttöoikeudet ovat valtioneuvoston kanslialla.
Tämä on kieltämättä vähän hämärä. En tiedä, ovatko tuossa menneet tekijänoikeudet ja käyttöoikeudet sekaisin. Ensiksi mainituthan kyllä voivat olla valtioneuvoston kanslialla. Toisalta tästäkin voidaan kyllä ajatella, että tämä ei rajoita CC-lisenssiä mitenkään. Käyttöoikeudethan ovat myös valtioneuvoston kanslialla, ihan niin kuin kaikilla muillakin.
Kuva on käytettävissä kuvan henkilöä koskevassa uutis- ja tiedonvälityksessä.
Tämä taas on minusta vähän sama kuin ensimmäinen. Ei sinänsä rajoita mitään.
Edellytyksenä käytölle on, että kuvaa ei julkaista loukkaavassa yhteydessä tai kuvassa olevan henkilön persoonaa muuten loukkaavalla tavalla.
Tämä taas on selkeästi rajoittava pykälä. Toisaalta pitää kuitenkin huomata, että rikoslaissa on säännökset esimerkiksi yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä (24:8) ja kunnianloukkauksesta (24:9), ja rikoslainsäädäntö on tietysti voimassa lisenssistä riippumatta varsinkin, kun kuvan kohde ei edes päätä kuvan tekijänoikeuksien lisensoinnista. Lisäksi esimerkiksi CC-BY-4.0-lisenssin kohta 2.b.1 nimenomaisesti sanoo, että lisenssi ottaa kantaa vain tekijänoikeuksiin eikä sillä "lisensoida moraalisia oikeuksia kuten respektioikeutta, eikä myöskään henkilön oikeutta määrätä nimensä, kuvansa tai henkilönsä muun tunnistettavan osan kaupallisesta käytöstä (right of publicity), yksityisyyden suojaa koskevia oikeuksia ja/tai muita sellaisia persoonallisuusoikeuksia". Varsinkin respektioikeuden rajaaminen pois lisenssin piiristä on merkityksellistä, sillä löysin ko. termille seuraavan määritelmän: "Respektioikeudella, eli kunnioittamisoikeudella, tarkoitetaan tekijänoikeuslain määräystä, jonka mukaan tekijällä on oikeus kieltää teoksen muunteleminen tai esittäminen tekijän taiteellista arvoa loukkaavalla tavalla tai loukkaavassa yhteydessä. Tämä suojaa tekijää silloinkin, kun hän on luovuttanut muunteluoikeuden eteenpäin esimerkiksi käännöksen tekoa varten. Kyseessä on moraalinen oikeus, josta tekijä voi luopua vain rajoitetusti."
Kuvan julkaisun yhteydessä tulee mainita kuvaaja ja käyttöoikeuden haltija.
Tämä on ihan suoraan sallittu esim. CC-BY-4.0-lisenssin kohdassa 3.a.1: "Jos Sinä Jaat Lisensoitua Aineistoa (mukaan lukien muokatussa muodossa), Sinun tulee: A. säilyttää seuraavat tiedot, mikäli Lisenssinantaja on antanut ne Lisensoidun Aineiston mukana: i. Lisensoidun Aineiston tekijä(t) ja muut nimettäväksi määritellyt tahot identifioiva maininta jollakin Lisenssinantajan edellyttämällä kohtuullisella tavalla (mukaan lukien salanimi, jos sellaista on käytetty);". Sanoisin, että kuvaajan ja käyttöoikeuden haltijan mainitsemisen vaatiminen on vielä lisenssin edellyttämällä tavalla kohtuullista. Toki tässäkin on taas mainittu "käyttöoikeuden haltija", mikä on hieman kummallista.
Vaikka osa sanamuodoista onkin vähän kummallisia, en ole minkään massapoiston kannalla ainakaan tässä vaiheessa. (Jos joku hyvin perustelee, miksi kuvat pitäisi poistaa, voin toki muuttaa kantaani.) Tokihan valtioneuvoston kanslian viestinnästä voisi kysyä, mitä ihmettä tarkoittavat tuolla valtioneuvostolla käyttöoikeuden haltijana. Onko tosiaan mennyt vain tekijänoikeus ja käyttöoikeus sekaisin? ––Apalsola tc 00:15, 16 May 2020 (UTC) –– (korjaus) Apalsola tc 10:00, 25 May 2020 (UTC)
Olen ymmärtänyt niin, että VNK julkaisee valokuvia a) kuvapankissaaan, jonka käyttötarkoitus on selostettu erikseen ja jonne pitää kirjautua, ja jossa ei ole vieraillut b) Flickrissä, jossa valokuvat on julkaistu jollain lisenssillä. Nämä puheena olevat kuvat on julkaistu CC-lisenssillä ja julkaistu myös Commonsissa samalla cc-lisenssillä. Kuva on joko vapaa tai sitten se ei ole. Wikimedia Commons -yhteensopivaan vapaaseen lisenssiin ei saa sisällyttää mitään rajoituksia, jotka rajoittavat kaupallista käyttöä tai muuntelua. Henkilöiden kuvia ei kuitenkaan saa käyttää kaupallisesti esim. mainonnassa ilman henkilön suostumusta, mutta siitä ei määrätä lisenssillä, vaan lainsaadännöllä ja mainostajien eettisillä ohjeilla tms. OTRS:ään tulee joskus arvioitavaksi valokuvia NC (=non commercial) -lisenssillä, mutta ne eivät sovi Wikimedian hankkeisiin juurikin lisenssin rajoitusten takia.--Htm (talk) 04:38, 16 May 2020 (UTC)
Kiitos taas molemmille. Todennäköisesti (100%) minä vain huolehdin turhaan. Välillä vaan kun on niitä tapauksia, että kuvien julkaisija muuttaa jälkikäteen lisenssinsä Flickrissä tai Museovirasto julkaisee kuvan väärällä lisenssillä jne., niin halusin vielä tätäkin kysyä. (Kerran otin FremantleMediaan yhteyttä kun he julkaisivat YouTubessa Salkkarivideoita CC-lisenssillä, ja se oli kuulemma vahinko ja he ottivat CC-lisenssin pois. Tuollaiset tapaukset ovat mielestäni tärkeitä selvittää jatkokäyttäjien kannalta, jotta he eivät joudu jonkun lakihenkilöarmeijan kynsiin.) Kyllähän nuo Flickrissä olevat kuvat on selvästi julkaistu vapaalla lisenssillä, ja uskon että ihan tarkoituksella ja ymmärryksellä. Niistä saa hyviä kuvia artikkeleihin, ja minusta on hienoa, että kansalaiset pääsevät kurkistamaan esimerkiksi yleisistuntoon. Valtioneuvoston kuvapankissa on julkinen mininisteriosio, jonne ei tarvitse rekisteröityä. Mutta sattuipa niin, että juuri niissä ensimmäiseksi valkkaamiiini kuviin on luultavasti vahingossa jäänyt se rajoittavampi teksti. Muissa kuvissa on mainittu CC-4.0-lisenssi ja joissakin ei ole mainittu mitään, eli siellä on vaan vähän hutiloitu. Kaikkien ministereiden kohdalla on kyllä yleisesti mainittu se CC-lisenssi, eli minä vaan syynäsin niitä yksittäisten kuvien tietoja liian tarkkaan. -kyykaarme (talk) 11:28, 18 May 2020 (UTC)

Annual contest Wikipedia Pages Wanting Photos

Wikipedia Pages Wanting Photos (WPWP)
Wikipedia Pages Wanting Photos (WPWP)

This is to invite you to join the Wikipedia Pages Wanting Photos (WPWP) campaign to help improve Wikipedia articles with photos and win prizes. The campaign starts today 1st July 2020 and closes 31st August 2020.

The campaign primarily aims at using images from Wikimedia Commons on Wikipedia articles that are lacking images. Participants will choose among Wikipedia pages without photo images, then add a suitable file from among the many thousands of photos in the Wikimedia Commons, especially those uploaded from thematic contests (Wiki Loves Africa, Wiki Loves Earth, Wiki Loves Folklore, etc.) over the years.

Please visit the campaign page to learn more about the WPWP Campaign.

With kind regards,

Thank you,

Deborah Schwartz Jacobs, Communities Liaison, On behalf of the Wikipedia Pages Wanting Photos Organizing Team - 08:24, 1 July 2020 (UTC)

feel free to translate this message to your local language when this helps your community

Feedback on movement names

Hello. Apologies if you are not reading this message in your native language. Please help translate to your language if necessary. Thank you!

There are a lot of conversations happening about the future of our movement names. We hope that you are part of these discussions and that your community is represented.

Since 16 June, the Foundation Brand Team has been running a survey in 7 languages about 3 naming options. There are also community members sharing concerns about renaming in a Community Open Letter.

Our goal in this call for feedback is to hear from across the community, so we encourage you to participate in the survey, the open letter, or both. The survey will go through 7 July in all timezones. Input from the survey and discussions will be analyzed and published on Meta-Wiki.

Thanks for thinking about the future of the movement, --The Brand Project team, 20:33, 2 July 2020 (UTC)

Note: The survey is conducted via a third-party service, which may subject it to additional terms. For more information on privacy and data-handling, see the survey privacy statement.

Kuka kukin on (Suomen politiikassa)

Tässäpä kiva seuraleikki (saa leikkiä yksinkin). Keitä nämä henkilöt ovat? Jos kuvassa on useampi henkilö, niin kysymys koskee kuvan "päähenkilöä".

Jos tämä kierros menee hyvin, niin näitä on lisääkin. -kyykaarme (talk) 14:45, 8 May 2020 (UTC)

Ysi taitaa olla Tiilikaisen Kimmo. Yhdentoista selvitin, kun noita Suomi toimii -kuvia pari latasin aiemmin, mutta ei muistaakseni ollut wikisivua/-dataa. Kissa21782 (talk) 14:55, 8 May 2020 (UTC)
14 taas taitaa olla Iiris Suomela, ja nopealla Googlella 12 Ville Kopra, 4 Olli Koski. Kissa21782 (talk) 15:02, 8 May 2020 (UTC)
15 Jussi Saramo.--Matthäus Gehägeberg (talk) 16:42, 10 May 2020 (UTC)
Heitän arvauksena, että 5 on Johanna Sumuvuori. --Risukarhi (talk) 17:33, 10 May 2020 (UTC)
7 Pertti Knuuttila. --Matthäus Gehägeberg (talk) 07:11, 12 May 2020 (UTC)
8 Jari Myllykoski (vas).--Matthäus Gehägeberg (talk) 10:19, 13 May 2020 (UTC)
13 Mai Kivelä (vas).--Matthäus Gehägeberg (talk) 10:40, 13 May 2020 (UTC)
6 Matti Semi (vas).--Matthäus Gehägeberg (talk) 18:37, 13 May 2020 (UTC)
10 on historiantutkija Martti Häikiö. --Risukarhi (talk) 19:12, 15 May 2020 (UTC)
2 on sisäministeriön osastopäällikkö Tero Kurenmaa, 3 on ulkoministeriön alivaltiosihteeri Pekka Puustinen. --Risukarhi (talk) 10:46, 16 May 2020 (UTC)

Kiitos kaikille tunnistajille. Lisäsin tunnistettuihin kuviin tietoja, en ihan kaikkiin vaikka ne olisi tunnistettukin, koska en vaan jaksanut. Olen katsellut näitä kuvia jo ihan liikaa, enkä itse ole erityisen hyvä erottamaan kasvoja. Lisäsin 10 bonuskuvaa, jos vielä saisi edes muutaman niistä tunnistettua. -kyykaarme (talk) 20:50, 20 May 2020 (UTC)

Bonus5-kuvan keskellä oleva mies on kansanedustaja Kimmo Kiljunen. --Risukarhi (talk) 22:15, 22 May 2020 (UTC)
16: Mahdollisesti Lauri Holappa. --Inehmo (talk) 00:40, 5 July 2020 (UTC)

Announcing a new wiki project! Welcome, Abstract Wikipedia

Sent by m:User:Elitre (WMF) 19:56, 9 July 2020 (UTC) - m:Special:MyLanguage/Abstract Wikipedia/July 2020 announcement

Suomenkielinen etusivu

Suomenkielinen Etusivu on erilainen kuin englanninkielinen Main Page (kukaan ei ole tainnut päivittää suomenkielistä) ja se ei enää toimi mobiililaitteilla (phab:T254287). Käänsin englanninkielisen uudemman etusivun suomeksi sivulla User:Majavah/Etusivu. Onko kellään mitään sitä vastaan, että siirrän sen Etusivulle?  Majavah (t/c) 11:10, 19 July 2020 (UTC)

Käyttöön vaan mun puolesta. Stryn (talk) 14:16, 19 July 2020 (UTC)
✓ Tehty.  Majavah (t/c) 14:12, 20 July 2020 (UTC)

Technical Wishes: FileExporter and FileImporter become default features on all Wikis

Max Klemm (WMDE) 09:13, 6 August 2020 (UTC)

Important: maintenance operation on September 1st

Trizek (WMF) (talk) 13:48, 26 August 2020 (UTC)

Wiki of functions naming contest

20:53, 29 September 2020 (UTC)

Call for feedback about Wikimedia Foundation Bylaws changes and Board candidate rubric

Hello. Apologies if you are not reading this message in your native language. Please help translate to your language.

Today the Wikimedia Foundation Board of Trustees starts two calls for feedback. One is about changes to the Bylaws mainly to increase the Board size from 10 to 16 members. The other one is about a trustee candidate rubric to introduce new, more effective ways to evaluate new Board candidates. The Board welcomes your comments through 26 October. For more details, check the full announcement.

Thank you! Qgil-WMF (talk) 17:09, 7 October 2020 (UTC)

Important: maintenance operation on October 27

-- Trizek (WMF) (talk) 17:10, 21 October 2020 (UTC)

Mikähän tämä poistopyyntö on?

Deletion reques: [2] Suomessa arkkitehtuuri on sallittu kuvauskohde mutta en osaa selittää tätä englanniksi, joten voisiko joku auttaa. Talo on ollut paikallaan vuosikymmeniä, ja jos joku siihen maalaa kuvia, ei se muutu kielletyksi kohteeksi. --Abc10 (talk) 16:09, 25 October 2020 (UTC)

@Abc10: Tuo seinämaalaus voi kyllä täyttääkin teoskynnyksen. Siinä tapauksessa sen kuvia ei tosiaan voisi jaella kuin sitaattioikeudella mikä ei Commonsissa kelpaa. Rakennusta itsessään saisi kuvata, mutta tuo maalaus tulee väistämättä mukaan. MKFI (talk) 16:17, 25 October 2020 (UTC)
Tarkoitatko että jos seinässä on muraali, talon kuvaa ei voi tallentaa Commonsiin? Talo on ollut paikallaan vuosikymmenet ennen muraalia, ja olisi outoa, jos hauska projekti aiheuttaa sen että ei voisi enää julkaista vapaasti. --Abc10 (talk) 11:38, 26 October 2020 (UTC)
Vastaavanlaisia on tallennettu Wikipediaan sitaattioikeudella: fi:Tiedosto:Muistot unelmien.JPG, fi:Tiedosto:Jukka Hakanen Hameentie 128 muraali 2015.jpg. -kyykaarme (talk) 17:03, 26 October 2020 (UTC)
Kyllä se sitä tarkoittaa, jos muraali on kuvan pääaihe. Harmillista se on. Patsasprojektissa on muraalit tosiaan tallennettu fi-Wikiin käytettäväksi sitaattioikeudella. Täällä Commonsissa käydään samansuuntaista keskustelua myös muualla Commons:Deletion requests/File:Graffiti-Kannelmaki-2018.jpg. Jos muraali on tallennettu patsasluetteloihin ja olen huomannut poistoehdotuksen, olen siirtänyt valokuvan fi-wikiin, ettei se katoa. Tuossa Kannelmäen tapauksessa talossa on kolme muuta julkisivua, joissa ei ole muraalia: ne voi kuvata vapaasti ja tallentaa Commonsiin. Salon viljasiilon voi kuvata kaukaa, jolloin muraali ei ole pääaihe. Onkohan siilo ympärimaalattu? -- Olen itsekin joskus kuvannut rakennusta kuvatessa epähuomiossa graffiteja/muraaleja (joiden tekijää en tiedä eli voi olla maailmanluokan tähti tai sitten ei). Kyseinen muraali on sittemmin poistunut. Jos muraalitaiteilija on wikimerkittävä, niin hänestä voi tehdä artikkelin ja siihenhän voi sitten tallennella sitaattioikeudella kuvia.--Htm (talk) 02:29, 27 October 2020 (UTC)

Wiki of functions naming contest - Round 2

22:10, 5 November 2020 (UTC)

Nimenvaihtopyyntö

Rostock Grab Adolf Willebrandt.jpg-niminen kuva on väärällä nimellä. Henkilön nimi on Adolf Wilbrandt, yleensä vielä Adolf von Wilbrandt, mutta kunhan edes sukunimi korjattaisiin oikeaksi. --Abc10 (talk) 14:49, 16 November 2020 (UTC)

Hei! Voit tehdä nimenmuutospyynnön käyttämällä {{Rename}}-mallinetta. Ystävällisin terveisin, ––Apalsola tc 15:15, 16 November 2020 (UTC)
Tiedän kyllä, mutta juuri nyt en voi. --Abc10 (talk) 20:29, 16 November 2020 (UTC)
Muutettu, uusi nimi: File:Rostock Grab Adolf Wilbrandt.jpg. MKFI (talk) 06:55, 17 November 2020 (UTC)
Tackar. --Abc10 (talk) 08:37, 17 November 2020 (UTC)

SGrabarczuk (WMF)

18:11, 20 November 2020 (UTC)

Wikidata descriptions changes to be included more often in Recent Changes and Watchlist

2020 Coolest Tool Award Ceremony on December 11th

'

SGrabarczuk (WMF)

15:58, 11 December 2020 (UTC)