Commons:Εξαγωγή εικόνων από PDF

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of a page Commons:Extracting images from PDF and the translation is 84% complete. Changes to the translation template, respectively the source language can be submitted through Commons:Extracting images from PDF and have to be approved by a translation administrator.
Outdated translations are marked like this.

Αυτή η σελίδα εξηγεί πώς να εξάγετε εικόνες από PDF αρχεία. Ορισμένα αρχεία PDF έχουν ολόκληρες σελίδες ως εικόνες, ενώ άλλα έχουν εικόνες ξεχωριστά.

Εξαγωγή σελίδων PDF ως εικόνες

Οι σελίδες σε ένα αρχείο PDF αποθηκεύονται συχνά ως εικόνες, σε σαρωμένα βιβλία, για παράδειγμα.

  • Χρησιμοποιήστε XPdf command line tools pdfimages, pdftopng, pdftoppm, pdftops ή XPdf Reader (Αρχείο->Αποθήκευση Εικόνας).
  • Χρησιμοποιήστε τα ελεύθερα διαθέσιμα προγράμματα PDF-XChange_Viewer (Αρχείο -> Εξαγωγή -> Εξαγωγή σε εικόνα) ή STDU Viewer (Αρχείο -> Εξαγωγή -> σε εικόνα).
  • Για SVG: χρησιμοποιήστε το pdf2svg (Linux: pdf2svg) για να μετατρέψετε σε SVG αν ολόκληρο το αρχείο PDF πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως εικόνα, π.χ. αν πρόκειται για ένα διάγραμμα που παράγεται από κάποιο πρόγραμμα.
  • PDFCreator μπορεί να εξάγει PDF σε διάφορες μορφές bitmap.
  • Το convert του ImageMagick μπορεί να χωρίσει ένα PDF σε μεμονωμένες εικόνες σελίδων- είναι δωρεάν.

Ανάκτηση εικόνων από PDF

Τα αρχεία PDF μπορούν να περιέχουν εικόνες που είναι στην πραγματικότητα σε υψηλότερη ανάλυση από το μέγεθος "100%" του εγγράφου. Πιθανοί τρόποι εξαγωγής εικόνων από αρχεία PDF περιλαμβάνουν:

  • Το CropTool (https://croptool.toolforge.org/) μπορεί να εξάγει και να μεταφορτώνει εικόνες από PDF που έχουν ήδη μεταφορτωθεί στα Commons
  • Semadox PDF Image Extractor – free online image extractor produces png images that should be converted to jpg for sharp display on our projects per phab:T192744
  • pdfimages εργαλείο γραμμής εντολών στο πακέτο xpdf.
    • Χρησιμοποιήστε την επιλογή -j για να εξάγετε χωρίς απώλειες συμπιεσμένες JPEG εικόνες, ή -all για να εξάγετε χωρίς απώλειες όλες τις εικόνες στον αρχικό τύπο αρχείου τους. Για παράδειγμα: pdfimages -all '/path/to/your.pdf' ./output-filename-prefix
  • Το Nitro PDF έχει μια λειτουργία για να εξάγει όλες τις εικόνες από ένα αρχείο PDF σε πλήρη ανάλυση και μπορείτε να επιλέξετε τη μορφή εξόδου (jpg, png, κ.λπ.). Ωστόσο, δεν θα λειτουργήσει εάν το PDF είναι προστατευμένο με κωδικό πρόσβασης.
  • Το Evince, το πιο διαδεδομένο πρόγραμμα ανάγνωσης PDF στο Linux, σας επιτρέπει να κάνετε απλώς δεξί κλικ σε μια εικόνα και να την αποθηκεύσετε.
  • Το PDF Candy μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξαγωγή εικόνων από το διαδίκτυο. Όριο μεγέθους αρχείου 50MB
  • Πάρτε κομμάτια μέσω PrintScreen και ενώστε τα με το Microsoft Paint, GIMP ή ένα παρόμοιο πρόγραμμα εξωτερικού συνεργάτη.
  • Το GIMP μπορεί επίσης να ανοίξει σελίδες από ένα PDF ως εικόνα στην ανάλυση που έχετε καθορίσει. Κάτι τέτοιο δεν είναι ακριβώς το ίδιο με την εξαγωγή των εικόνων. Δεν παρέχει καμία καθοδήγηση σχετικά με την ιδανική ανάλυση για μια δεδομένη εικόνα και ουσιαστικά αναπαράγει ολόκληρη τη σελίδα πριν μετατρέψει τα πάντα σε εικόνα. Εν ολίγοις, είναι ισοδύναμη με την προσέγγιση του στιγμιότυπου οθόνης, αλλά με λιγότερη προσπάθεια.
  • Με το Inkscape, απλά καταργείται η επιλογή "Ενσωμάτωση (όλων) των εικόνων" στο παράθυρο διαλόγου που ανοίγει. Όλες οι εικόνες εξάγονται τώρα αυτόματα (ως εικόνες PNG) στο φάκελο. Μπορείτε επίσης απλά να κάνετε δεξί κλικ σε μια μεμονωμένη εικόνα και να επιλέξετε "Extract Image..."(Εξαγωγή Εικόνας...).


Θέματα επίλυσης

Ορισμένα προγράμματα ανάγνωσης PDF μπορούν να σας πουν την ανάλυση- για έγγραφα που δημιουργήθηκαν με τυπικές ρυθμίσεις "ποιότητας εκτύπωσης", τα 300 ppi είναι μάλλον η καλύτερη εκτίμηση. (Προειδοποίηση: όταν τα πρωτότυπα είναι μεταξύ 300 & 450 ppi, συχνά δεν υποβαθμίζονται στο στόχο των 300, και επιπλέον οι ασπρόμαυρες γραμμικές" εικόνες , με βάθος ενός bit, συχνά διατηρούνται στα 1200 ppi ή και περισσότερο).

Προσπέλαση της προστασίας με κωδικό πρόσβασης

Εάν το PDF προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης για να αποτρέψει την τροποποίηση ή την εξαγωγή περιεχομένου, μπορεί να μπορέσετε να το παρακάμψετε, αποσπώντας τη σελίδα με το Inkscape, αποθηκεύοντάς την ως μη προστατευμένο αρχείο, ανοίγοντάς την στο Adobe Acrobat και περνώντας την εικόνα στο Photoshop ή ανοίγοντάς την στο Nitro PDF και περνώντας την στο GIMP.