Commons:Норми авторського права за територією/Західна Сахара

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of a page Commons:Copyright rules by territory/Western Sahara and the translation is 80% complete. Changes to the translation template, respectively the source language can be submitted through Commons:Copyright rules by territory/Western Sahara and have to be approved by a translation administrator.
Outdated translations are marked like this.
Марокканська стіна (червона лінія), що розділяє території, контрольовані Марокко і САДР, на карті Західної Сахари

Західна Сахара — спірна територія в Північній Африці, частково контрольована самопроголошеною Сахарською Арабською Демократичною Республікою, частково — Марокко.

Загальна інформація

У період з 1884 до 1975 року сучасна територія Західної Сахари була іспанською колонією під назвою Іспанська Сахара. Згідно з Мадридською угодою Іспанія віддала Іспанську Сахару Марокко, що було підтримано Сполученими Штатами. З тих пір Сполучені Штати нейтрально ставляться до претензій Марокко на цю територію[1].

Сахарська Арабська Демократична Республіка (САДР) була проголошена Фронтом ПОЛІСАРІО 27 лютого 1976 року. САДР контролює вузьку смугу вздовж східного і південного кордону, відокремлену стіною від решти країни, контрольованої Марокко як Південні провінції. САДР має дипломатичні відносини із 40 країнами — членами ООН і є повноправним членом Африканського Союзу.

Застосовувані закони

Ні Західної Сахари, ні Сахарської Арабської Демократичної Республіки немає в списку країн, у яких зі Сполученими Штатами є відносини в галузі авторського права.[2]

Фактична позиція, мабуть, полягає в тому, що законодавство Марокко про авторські права застосовується до творів із Західної Сахари або, принаймні, до творів, створених на північ і захід від Марокканської стіни.

Див. також

Посилання

  1. Cite error: Invalid <ref> tag; no text was provided for refs named Slimi
  2. Circular 38a: International Copyright Relations 11. United States Copyright Office of the United States (2019). Retrieved on 2019-01-13.

Cite error: <ref> tag with name "WSWhitehouse" defined in <references> is not used in prior text.

Cite error: <ref> tag with name ":0" defined in <references> is not used in prior text.
Увага: Наведений вище опис може бути неточним, неповним та / або застарілим, тому до нього слід ставитися обережно. Перш ніж завантажувати файл на Вікісховище, переконайтесь, що він може вільно використовуватися. Див. також: Commons:Відмова від відповідальності