Commons:Centraal Archief van Historische Archieven

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of a page Commons:Archiwum Główne Akt Dawnych and the translation is 100% complete. Changes to the translation template, respectively the source language can be submitted through Commons:Archiwum Główne Akt Dawnych and have to be approved by a translation administrator.
Voorbeelden

boxed boxed boxed boxed boxed boxed boxed


Alle afbeeldingen (2.268)

Op 28 juni 2012 is de Poolse Centrale Archieven van Historische Records (Archiwum Główne Akt Dawnych) in samenwerking met de [http//archivumpatriae.pl/index.html Vereniging "Archivum Patriae"] en Wikimedia Polen begonnen met het vrijgeven van scans van oude historische documenten en manuscripten. Tot nu toe zijn er meer dan 1000 scans (lijst) geladen op Commons.

De drijvende kracht van deze samenwerking om deze documenten zo veel mogelijk bruikbaar te maken in Wikimedia-projecten (en niet alleen daar). Hoewel alle scans in het openbaar domein zijn, dient u altijd informatie te verstrekken over de bron van de documenten en een juiste beschrijving ervan.

Technisch

Op dit moment worden de scans geleverd door leden van "Archivum Patriae" en handmatig geüpload door User:sp5uhe van Wikimedia Polen en User:Lukasz Truscinski van "Archivum Patriae". De scans zijn van hoge technische kwaliteit (goede kleuraanpassing, geen geometrische vervorming, neutraal wit licht) en hebben een relatief hoge resolutie (2000 px aan de lange zijde). De scans hebben absoluut geen extra technische correcties nodig.

Nog te doen

  • Categorisatie: Nu worden de scans allemaal geüpload met deze categorie - ze moeten ook worden toegevoegd aan andere relevante categorieën.
  • Beschrijving: Vertaal de beschrijvingen van de scans in andere talen; aangezien een aantal van de documenten betrekking hebben op internationale aangelegenheden van het Koninkrijk Polen, kunnen ze ook interessant zijn voor mensen uit andere landen.
  • Gebruik en hergebruik: Gebruik de foto's in Wikipedia('s) en zusterprojecten wanneer het van toepassing is - hoe breder gebruikt, hoe waarschijnlijker het is dat de samenwerking wordt voortgezet.
  • Proeflezen in de juiste Wikisource.