Category:Nova Bocana del Port de Barcelona

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Català: La Nova bocana del Port de Barcelona, o Bocana Nord, està urbanísticament ordenada en 3 àmbits: la Marina Vela, l’Edifici Central i els tinglados del Moll de Llevant. En l'àmbit de la Marina Vela es preveu l'Edifici Pont-Porta-Port, ubicat a l’extrem sud de la marina,

En el martell del dic exterior de la marina, es preveu un edifici de 450 m2 que es cedirà per a usos docents (amb 3 punts d’amarratge) i per a la base provincial de la Creu Roja del Mar (amb un punt d’amarratge). Pel que fa als Tinglados del moll de Llevant, es preveu la seva rehabilitació, respectant la volumetria actual. L’edifici situat al moll més interior es preveu destinar-lo a la Capitania de la Marina Vela. I a l’Edifici Central inclou un accés públic de 6,5 metres d’amplada que connecta l’espai superior de la plaça Rosa dels Vents amb els espais de la marina situats a una cota inferior.

L'any 2024 comptarà amb la Rambla del Mar, un nou passeig entre el Moll de Llevant i la Marina Vela, que inclourà una maqueta gegant que mostrarà la forma que tenia el Port de Barcelona a mitjans del segle XX, marques al terra que indicaran la ubicació de l’antiga escullera del port, i una estructura al final del nou passeig anomenada “Rosa dels Ports” que assenyalarà 16 punts cardinals associats als ports internacionals amb els que té més relació el Port de Barcelona.

Subcategories

This category has the following 6 subcategories, out of 6 total.

Media in category "Nova Bocana del Port de Barcelona"

The following 5 files are in this category, out of 5 total.