Category:Interior of the Palau del Marqués de Dos Aigües - Menjador

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Català: Les finestres del menjador s'obrien originalment al jardí posterior i al gran hivernacle de plantes exòtiques.

Al·lusives al seu destí, els carcanyols contenen al·legories de les quatre estacions, juntament amb escenes i elements de la gastronomia, la caça, pesca, collita i granja, i figures de Fortuna amb el corn de l'abundància. Els relleus de les portes mostres fruits i postres com l'arnadí, o dolç d'ametla.

Al sostre del menjador La llum fecundant la creació, pintura a l'oli del segle XVIII sobre llenç d'autor desconegut, representa la creació i les quatre parts del món personificades per Europa, Àsia, Àfrica i Amèrica. Sobre les obertures hi hagué antigament uns bodegons de Josep Felip Parra, així com pintures de Montesinos i Josep Brel.
Español: Las ventanas del comedor se abrían originalmente al jardín posterior y al gran invernadero de plantas exóticas.

Alusivas a su destino, las enjutas contienen alegorías de las cuatro estaciones, junto con escenas y elementos de la gastronomía, caza, pesca, recolección y granja, y figuras de Fortuna con el cuerno de la abundancia. Los relieves de las puertas muestran frutos y postres como el "arnadí”, o dulce de calabaza.

En el techo del comedor, “La luz fecundando la creación", óleo del siglo XVIII sobre lienzo de autor desconocido, representa la creación y las cuatro partes del mundo personificadas por Europa, Asia, África y América. La pintura fue restaurada en 1862 por Rafael Montesinos. Sobre los vanos hubo antiguamente unos bodegones de José Felipe Parra, así como pinturas de José Brel y Augusto Ramel.

Subcategories

This category has the following 2 subcategories, out of 2 total.

Media in category "Interior of the Palau del Marqués de Dos Aigües - Menjador"

The following 57 files are in this category, out of 57 total.