User:Thomas81/Potd

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Dagens billede
Blind accordion player, Patzcuaro, Michoacán, México
+/− [da], +/− [en]


1

Bangkok ved nat, set fra toppen af Banyan Tree Hotel.

Skift billede
Dansk : Bangkok ved nat, set fra toppen af Banyan Tree Hotel.

2


Skift billede

3

Den gamle indre gård ved kasernerne ved Fort du Mont Bart, Frankrig. Under 1. verdenskrig var de dækket af jernbanespor, beton og jord.

Skift billede
Dansk : Den gamle indre gård ved kasernerne ved Fort du Mont Bart, Frankrig. Under 1. verdenskrig var de dækket af jernbanespor, beton og jord.

4

Inkerman hulekloster på Krim, viet til sankt Clemens.

Skift billede
Dansk : Inkerman hulekloster på Krim, viet til sankt Clemens.

5

Crosby Beach nær Liverpool med skulpturerne Another Place af Antony Gormley.

Skift billede
Dansk : Crosby Beach nær Liverpool med skulpturerne Another Place af Antony Gormley.

6

Billede af Nefertiti-busten, opdaget i Akhenatons hovedstad Amarna den 6. december 1912. Busten befinder sig i Neues Museum, Berlin.

Skift billede
Dansk : Billede af Nefertiti-busten, opdaget i Akhenatons hovedstad Amarna den 6. december 1912. Busten befinder sig i Neues Museum, Berlin.

7

Bjergpasset Przełęcz Karkonoska i Riesengebirge på grænsen mellem Polen og Tjekkiet.

Skift billede
Dansk : Bjergpasset Przełęcz Karkonoska i Riesengebirge på grænsen mellem Polen og Tjekkiet.

8

Joseph Marin Kronheims farveillustration (efter George Baxters metode) fra 1880 af Johannes' Åbenbaring 22:17, fra The Sunday at Home: A Family Magazine for Sabbath Reading udgivet af Religious Tract Society.

Skift billede
Dansk : Joseph Marin Kronheims farveillustration (efter George Baxters metode) fra 1880 af Johannes' Åbenbaring 22:17, fra The Sunday at Home: A Family Magazine for Sabbath Reading udgivet af Religious Tract Society.

9

Molybdæn, del af elektronstråle-smeltet makrokrystal med renhed 99,99 % ("4N"), samt en enkeltkrystallinsk molybdænterning på 1 cm3 af meget høj renhed (99,999 % = 5N) til sammenligning.

Skift billede
Dansk : Molybdæn, del af elektronstråle-smeltet makrokrystal med renhed 99,99 % ("4N"), samt en enkeltkrystallinsk molybdænterning på 1 cm3 af meget høj renhed (99,999 % = 5N) til sammenligning.

10

Dundasit (hvidt) og krokoit (rødorange) fra minen i Dundas på Tasmanien.

Skift billede
Dansk : Dundasit (hvidt) og krokoit (rødorange) fra minen i Dundas på Tasmanien.

11

Konkylie af Chicoreus ramosus (Muricidae), længde 18 cm, stammende fra den marine biotop "Indo-West Pacific", som omfatter det Indiske Ocean inklusive det Røde Hav samt Stillehavet til og med øgruppen Carolinerne.
Fra venstre mod højre: Rygside, lodret (højre side), maveside, bagside og forside.

Skift billede
Dansk : Konkylie af Chicoreus ramosus (Muricidae), længde 18 cm, stammende fra den marine biotop "Indo-West Pacific", som omfatter det Indiske Ocean inklusive det Røde Hav samt Stillehavet til og med øgruppen Carolinerne.
Fra venstre mod højre: Rygside, lodret (højre side), maveside, bagside og forside.

12

Rede med tre unge sølvhejrer (Ardea alba) i Morro Bay Heron Rookery ved Fairbanks Point, lige nord for Windy Cove og Museum of Natural History, Morro Bay, Californien.

Skift billede
Dansk : Rede med tre unge sølvhejrer (Ardea alba) i Morro Bay Heron Rookery ved Fairbanks Point, lige nord for Windy Cove og Museum of Natural History, Morro Bay, Californien.

13

Østamerikansk dværghornugle (Megascops asio).

Skift billede
Dansk : Østamerikansk dværghornugle (Megascops asio).

14

Diesellolomotiv nr. 7798 fra de belgiske statsbaner.

Skift billede
Dansk : Diesellolomotiv nr. 7798 fra de belgiske statsbaner.

15

Carinatågen er en stor lysende stjernetåge, som omslutter adskillige stjernehobe. Den indeholder to af de mest massive og mest lysende stjerner i Mælkevejen: Eta Carinae og HD 93129A. Den er 7.500 lysår væk og strækker sig over omkring 260 lysår, hvilket er mere end 7 gange så meget som Oriontågen. Billedet er dannet fra billeder taget af det danske 1,5m teleskop ved ESOs La Silla-observatorium i Chile.

Skift billede
Dansk : Carinatågen er en stor lysende stjernetåge, som omslutter adskillige stjernehobe. Den indeholder to af de mest massive og mest lysende stjerner i Mælkevejen: Eta Carinae og HD 93129A. Den er 7.500 lysår væk og strækker sig over omkring 260 lysår, hvilket er mere end 7 gange så meget som Oriontågen. Billedet er dannet fra billeder taget af det danske 1,5m teleskop ved ESOs La Silla-observatorium i Chile.

16

Heksagonale basaltformationer ved Giant's Causeway, Nordirland.

Skift billede
Dansk : Heksagonale basaltformationer ved Giant's Causeway, Nordirland.

17

Fotografi af et bord taget af "Studiocommunity e.V.". Fotoet er ikke manipuleret. Alle objekter var fastgjort til bordpladen, som blev skubbet fra siden, hvorved vinen blev rystet ud af glasset. Karaflen var fyldt med rødvinsfarvet gelatine.

Skift billede
Dansk : Fotografi af et bord taget af "Studiocommunity e.V.". Fotoet er ikke manipuleret. Alle objekter var fastgjort til bordpladen, som blev skubbet fra siden, hvorved vinen blev rystet ud af glasset. Karaflen var fyldt med rødvinsfarvet gelatine.

18

Kampklar samurai med sværd og daggert.

Skift billede
Dansk : Kampklar samurai med sværd og daggert.

19

Damp fra udbrud af Castle Geyser giver anledning til primær- og sekundærregnbue samt Alexanders mørke bånd i Yellowstone National Park i USA.

Skift billede
Dansk : Damp fra udbrud af Castle Geyser giver anledning til primær- og sekundærregnbue samt Alexanders mørke bånd i Yellowstone National Park i USA.

20

Den sidste fuldmåne i 2010 kan opleves 21. december kl. 8.15 GMT.

Skift billede
Dansk : Den sidste fuldmåne i 2010 kan opleves 21. december kl. 8.15 GMT.

21

Nordstranden fra Willinga Point i Bawley Point, New South Wales, Australien. I dag er det sommersolhverv for den sydlige halvkugle, så badning er populært på den tid af året.

Skift billede
Dansk : Nordstranden fra Willinga Point i Bawley Point, New South Wales, Australien. I dag er det sommersolhverv for den sydlige halvkugle, så badning er populært på den tid af året.

22

Aziliansk flintpilespids - samme eksemplar set fra forskellige sider. Den azilianske kultur hørte til den ældre stenalder og fulgte i Frankrig og Nordspanien efter Madeleinekulturen.

Skift billede
Dansk : Aziliansk flintpilespids - samme eksemplar set fra forskellige sider. Den azilianske kultur hørte til den ældre stenalder og fulgte i Frankrig og Nordspanien efter Madeleinekulturen.

23

Yttriumkrystaller i en renhed af 99,99 % Y/TREM. Til sammenligning ses en 1 cm3 yttriumterning af en renhed på 99,9 %.

Skift billede
Dansk : Yttriumkrystaller i en renhed af 99,99 % Y/TREM. Til sammenligning ses en 1 cm3 yttriumterning af en renhed på 99,9 %.

24

30 meter under overfladen i fæstningsværket Ouvrage Schoenenbourg i Bas-Rhin-departementet i Alsace, Frankrig.

Skift billede
Dansk : 30 meter under overfladen i fæstningsværket Ouvrage Schoenenbourg i Bas-Rhin-departementet i Alsace, Frankrig.

25

Juleoversvømmelsen i 1717 skyldtes en kraftig nordvestlig storm, der ramte kystområdet i Holland, Tyskland og Skandinavien julenat. I alt omkom omkring 14.000 mennesker ved oversvømmelsen.

Skift billede
Dansk : Juleoversvømmelsen i 1717 skyldtes en kraftig nordvestlig storm, der ramte kystområdet i Holland, Tyskland og Skandinavien julenat. I alt omkom omkring 14.000 mennesker ved oversvømmelsen.

26

Sommerfugl af takvingefamilien (Agraulis vanillae) på en almindelig ildkrone Lantana camara. Fotograferet i Sommerfuglehaven (i nærheden af Hunawihr i Frankrig).

Skift billede
Dansk : Sommerfugl af takvingefamilien (Agraulis vanillae) på en almindelig ildkrone Lantana camara. Fotograferet i Sommerfuglehaven (i nærheden af Hunawihr i Frankrig).

27

Kvinde i Bundi, Rajasthan, Indien, 1986.

Skift billede
Dansk : Kvinde i Bundi, Rajasthan, Indien, 1986.

28

Minelampen (et monument, 30 m højt, skabt af Otto Piene) på Halde Rheinpreußen ved Moers i Tyskland i den blå time lige efter solnedgang.

Skift billede
Dansk : Minelampen (et monument, 30 m højt, skabt af Otto Piene) på Halde Rheinpreußen ved Moers i Tyskland i den blå time lige efter solnedgang.

29


Skift billede
Dansk : Umodne valnødder, Ukraine.

30

Metropolitan Cathedral i Liverpool i skumringen.

Skift billede
Dansk : Metropolitan Cathedral i Liverpool i skumringen.

31

Dette farvelitografi fra 1856 viser vandfaldet Harsprånget i polarnatten med polarlys. Harsprånget (tidligere kendt som Njommelsaska) var det største vandfald i den svenske Lule Elv. På stedet ligger nu Sveriges største vandkrafsværk, Stora Harsprånget.

Skift billede
Dansk : Dette farvelitografi fra 1856 viser vandfaldet Harsprånget i polarnatten med polarlys. Harsprånget (tidligere kendt som Njommelsaska) var det største vandfald i den svenske Lule Elv. På stedet ligger nu Sveriges største vandkrafsværk, Stora Harsprånget.

Request an additional languageDemande d’ajout d’une langue