User:MichellevL (WMNL)/Wikimedia Commons 20 years birthday celebration

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
This page is a work in progress page, not an article or policy, and may be incomplete and/or unreliable.
Please offer suggestions on the talk page.

Wikimedia Commons 20 jaar: wat wil jij geven?

[edit]
afbeelding van driedimensionaal rood cadeau met een paarse strik - Wat wil jij dat Wikimedia Commons krijgt?
Wat wil jij dat Wikimedia Commons krijgt?

Hiep hiep hoera voor Wikimedia Commons! Op 7 september 2024 wordt onze geliefde mediabank 20 jaar. Deze mijlpaal verdient cadeaus. Willen jullie ons helpen met de verlanglijst? Welke foto, video, audio of andere bestand geschikt voor Wikimedia Commons zou jij tot je beschikking willen hebben (b.v. om dat ene Wikipedia artikel mee te illustreren) maar zit nog achter de muren van een (culturele) organisatie? Welke collectie zou een mooie toevoeging zijn aan de vrij beschikbare media?

Zet in de verlanglijst hieronder welk bestand je graag op Wikimedia Commons wilt terugzien en de collectie waarin het zich bevindt. Inclusief een korte motivatie waarom (dat helpt ons een organisatie te overtuigen het bestand vrij te geven). Wikimedia Nederland neemt dan contact op met de organisatie om hen te vragen het te doneren voor de 20e verjaardag van Wikimedia Commons.

Onderteken je bijdrage ook even zodat wij eventueel contact met je kunnen opnemen bij vragen.

Verlanglijst

[edit]

Vul hier de afbeelding of media in die je graag op Wikimedia Commons zou willen terugvinden en de collectie of organisatie waarin deze zich bevindt en WMNL neemt contact met hen op!

  • Ik heb jaren geleden de RCE beeldbank op Commons gezet. Op dat moment waren alleen foto's in lagere resolutie beschikbaar. Nu jaren later zijn de hoge resolutie foto's ook beschikbaar. Ik heb de bestanden waarvan we de hogere resolutie nog niet hebben in Category:Images from the Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed higher resolution available (455.000 bestanden) gezet met het plan om deze te gaan vervangen met de hogere resolutie versies. De website is weer eens aangepast. Dus vanaf File:" Zicht " op molen - Nieuw-Wehl - 20369797 - RCE.jpg kom ik op [1] en als ik dan wil downloaden kom ik op dit menu. Dit is helemaal gebouwd om robots buiten te houden. Kom ik wellicht wel weer doorheen, maar dit doe ik liever in samenwerking met de RCE. Daarnaast is de beeldbank van de RCE flink gegroeid (879.000 nu) en die afbeeldingen zou ik ook wel graag op Commons willen hebben. Lijkt me een mooie mogelijke samenwerking. @Basvb, Vysotsky, and Spinster: ^ Multichill (talk) 11:01, 2 June 2024 (UTC)
Goed voorstel. 26.000 afbeeldingen uit de RCE-collectie worden 53.000 keer gebruikt op Wiki, dus de collectie is blijkbaar in trek. Massale vervanging is niet mijn sterkste kant, maar uiteraard ben ik bereid om mee te denken. En die 425.000 nieuwe afbeeldingen klinkt ook erg interessant. Vysotsky (talk) 20:01, 2 June 2024 (UTC)
  • .......

Spelregels

[edit]
  • Het bestand voldoet aan de projectdoelstellingen van Wikimedia Commons ( is auteursrechtelijke geschikt voor Wikimedia Commons (CC-BY-SA, CC 0 of Publiek Domein) o.a.:
  • Het bestand bevindt zich binnen de collectie van een (Caribisch of Europees) Nederlandse organisatie.

Oproep: wil jij meehelpen als upload coach?

[edit]

Omdat we de jarige job zoveel mogelijk mooie cadeaus willen geven, zijn we nog op zoek naar mensen die een of meerdere organisaties willen ondersteunen bij het toevoegen van hun media aan Wikimedia Commons. Dus heb jij enige ervaring met het uploaden van afbeeldingen (al dan niet in bulk) en lijkt het je leuk om een museum, archief, bibliotheek of andere organisatie te helpen als uploadcoach? Mail Michelle (vanlanschot@wikimedia.nl) of Germien (cox@wikimedia.nl).

Suggesties of vragen?

[edit]

Laat ze achter op de overlegpagina of stuur een berichtje naar Michelle van Lanschot, projectleider WMNL, vanlanschot@wikimedial.nl!