User:Kjetil r/flickr

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Dette skjemaet skal kun brukes for å laste opp bilder funnet på Flickr tatt av noen andre enn deg selv. For bilder funnet andre steder, bruk heller et annet skjema.

Utsagnet «This photo is public» sier ingenting om lisens eller opphavsrettigheter. Det sier bare at alle kan se på bildet.

Bilder på Flickr har flere forskjellige mulige lisenser. Det er bare noen av dem som er ok her:

Uttrykk brukt på Flickr-siden Lisens OK her?
© All rights reserved Ingen lisens IKKE OK
Some rights reserved CC-BY-NC-ND IKKE OK
Some rights reserved CC-BY-NC-SA IKKE OK
Some rights reserved CC-BY-NC IKKE OK
Some rights reserved CC-BY-ND IKKE OK
Some rights reserved CC-BY OK
Some rights reserved CC-BY-SA OK
Hvis bildet er ok, bruk verktøyet Flinfo til å hente ut informasjon om bildet. Lim det deretter inn i feltet under.

Lisenser med betingelsene NC (kun til ikke-kommersiell bruk) eller ND (ingen kan bygge videre på verket) er ikke ok på Wikimedia Commons. Hvis bildet ikke er ok, kan du vurdere å spørre fotografen om en fri lisens slik som CC-BY (lisensen Creative Commons Attribution) eller CC-BY-SA (lisensen Creative Commons Attribution ShareAlike).

Under «information»-malen setter du inn noen kategorier som beskriver verket. Fyll inn beskrivelsen. Du bør endre filnavnet til noe beskrivende og meningsfylt. Pass på at du laster opp en av versjonene av bildet merket «Original» eller «Large», ikke noe mindre!

Husk på at mange brukere på Flickr vet lite om opphavsrett og lisenser. Hvis man har grunn til å tro at Flickr-brukeren ikke er opphavspersonen til verket kan det hende det slettes her.