Template:No fair use/cs

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Pozor na autorská práva!
Wikimedia Commons nepřijímá díla pod tzv. fair use, protože příslušné zákony se v různých zemích podstatně liší – takže dílo, které je přijatelné např. podle úpravy fair use ve Spojených státech (která je velmi volná), není přijatelné ve většině jiných zemí.

Navíc fair use závisí na kontextu použití obrázku (či jiného díla). Tedy obrázek, jehož použití na nějaké stránce by spadalo pod fair use, by na jiné stránce mohl být porušením autorských práv. Konkrétně pak fair use nedovoluje sbírat a šířit díla v mediální databance, jakou jsou právě Commons. Jednoduše řečeno to znamená, že fair use na Commons nelze využít.

Nesvoodný obsah, který by mohl být použit s referencí na fair use, může být nahrán lokálně, pokud to váš projekt umožňuje.

العربية  беларуская (тарашкевіца)‎  বাংলা  čeština  dansk  Deutsch  English  español  فارسی  suomi  français  עברית  hrvatski  magyar  日本語  한국어  македонски  മലയാളം  မြန်မာဘာသာ  Nederlands  Plattdüütsch  polski  português  português do Brasil  svenska  Türkçe  Tiếng Việt  русский  中文  中文(简体)‎  中文(繁體)‎  বাংলা   +/−

NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{No fair use}} instead.