Template:AdminWelcome/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search

čeština  Deutsch  Deutsch (Sie-Form)  English  español  فارسی  suomi  français  magyar  հայերեն  Bahasa Indonesia  italiano  日本語  한국어  македонски  മലയാളം  Plattdüütsch  Nederlands  português  português do Brasil  русский  sicilianu  slovenčina  slovenščina  svenska  +/−


Дар за нашиот нов администратор од другарите...

AdminWelcome, срдечно ви честитаме! Сега имате администраторски права на Ризницата. Ве молиме одвојте малку време да ја прочитате страницата Commons:Administrators и да ги набљудувате поврзаните страници (особено Commons:Administrators' noticeboard и Commons:Deletion requests), пред да се втурнете во бришење и заштитување на страници, блокирање сметки или менување на заштитени страници. Речиси сите постапки на администраторите можат да бидат вратени од други администратори, освен спојувањата на историјата, на кои затоа мора да им се приоѓа со особено внимание.

Поканети сте да ни се придружите на ИРЦ: #wikimedia-commons webchat. Имаме и канал за администратори на Ризницата, кој е корисен за почувствителни теми, или пак координација помеѓу администраторите: #wikimedia-commons-admin.

Придружете се и на #wikimedia-admin, кој е меѓувики координативен канал за администратори на Викимедија. Побарајте од било кој оператор на каналот за изземање од покани (или пак било кој на каналот може привремено да ве покани со /invite). Добредојдени се сите администратори од сите проекти.

Сметаме и дека Commons:Guide to adminship содржи мошне полезни напатствија и совети.

Исто така проверете се или запишете се на Списокот на администратори и поврзаните списоци по јазик и датумот кој се наведува....

NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{AdminWelcome}} instead.