MediaWiki:Uploadtext/hrfromflickr

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Ovo je obrazac koji služi za postavljanje datoteka koje se nalaze na Flickru i koje je stvorio netko drugi (ne vi). Za postavljanje datoteka koje nisu s Flickra, molimo koristite neki drugi obrazac.

Izjava "This photo is public" ("Ova fotografija je javna") NE GOVORI NIŠTA O NJEZINOM AUTORSKOPRAVNOM STATUSU. Ona znači samo da je fotografija vidljiva široj javnosti. Oznaka licencije smještena je pod naslovom "Additional Information" ("Dodatne informacije").

Molimo pročitajte naš vodič o postavljanju fotografija s Flickra, te naša dodatna ograničenja. Ukoliko trebate dodatnu pomoć, slobodno postavite pitanja na Commons:Help desk.

Slike s Flickra imaju sedam različitih mogućnosti za licenciranje. Samo su neke prihvatljive:

Izjava na stranici Flickra Licencija Prihvatljivo ovdje?
© Sva prava pridržana Zaštićeno autorskim pravom NIJE PRIHVATLJIVO
Neka prava pridržana CC-BY-NC-ND NIJE PRIHVATLJIVO
Neka prava pridržana CC-BY-NC-SA NIJE PRIHVATLJIVO
Neka prava pridržana CC-BY-NC NIJE PRIHVATLJIVO
Neka prava pridržana CC-BY-ND NIJE PRIHVATLJIVO
Neka prava pridržana CC-BY PRIHVATLJIVO
Neka prava pridržana CC-BY-SA PRIHVATLJIVO
Ako je slika prihvatljiva, koristite alat Flinfo za izdvajanje podataka za sažetak koje zatim možete kopirati u donji okvir. Ako koristite taj alat, molimo vas rabite osnovni obrazac za postavljanje slika.

Licencije s NC (samo za nekomercijalnu uporabu) ili ND (nije dopušteno stvaranje prerađenog djela) ovdje nisu prihvatljive. Ako fotografija nije prihvatljiva, razmislite o mogućnosti upućivanje zamolbe autoru da objavi svoje djelo pod slobodnom licencijom kao što je CC-BY (Creative Commons Attribution licencija) ili CC-BY-SA (Creative Commons Attribution ShareAlike).

Možete također pročitati i naš vodič u kojemu možete saznati jesu li slike koje ste ovdje postavili dopuštene.

Ispod predloška s opisom slike ubacite kategorije koje opisuju sadržaj koji se nalazi na fotografiji. Popunite predložak s opisom. Promijenite ime datoteke na wikiju u nešto opisno i smisleno. Budite sigurni da postavljate 'izvornu' ili 'veliku' inačicu slike, ništa manje!

Imajte na umu da korisnici Flickra često ne vode računa o autorskome pravu. Ukoliko postoji sumnja da su oni autori djela, moguće je da ono bude obrisano. Ne postavljajte slike suradnika Flickra koji se nalaze na popisu Commons:Questionable Flickr images.

Zajednički poslužitelj pruža eksperimentalnu uslugu, koja omogućava suradnicima lako premještanje slika s Flickra kao alternativa ovoj stranici. Postoji također i alternativna stranica koja koristi bot Magnusa Manskea.