MediaWiki:UploadFormLicenseHelp/hrownwork

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search

Licencija: odaberite licenciju pod kojom želite objaviti svoju datoteku na Zajedničkom poslužitelju. Zajednički poslužitelj prihvaća samo medije koji su izričito licencirani pod slobodnom licencijom ili koji su u javnome vlasništvu. Slijedom toga, trebali biste ili slobodno licencirati datoteku ili je staviti u javno vlasništvo. U svakom slučaju, svatko može koristiti i redistribuirati datoteke ili njihove modificirane inačice u bilo koje svrhe (uključujući i komercijalne svrhe) na bilo koji način.

  • Ako predajete svoju datoteku u javno vlasništvo, vi se zapravo odričete svih prava. Korisnici datoteke čak ni ne trebaju navesti odakle im, niti ne trebaju naznačiti vaše ime.

U svim slučajevima, pročitajte izvorni i puni tekst licencije za precizne odredbe i uvjete koji su nametnuti tim licencijama. Gore su samo sažeci. Više je informacija također dostupno na našoj stranici o licenciranju.

Ako je vaša datoteka fotografija nekog zaštićenog umjetničkog djela, molimo objasnite u opisu zašto vaša fotografija ne podliježe autorskopravnoj zaštiti prikazanog umjetničkog djela. Za više informacija, pogledajte također i našu knjigu slučajeva.

U svim slučajevima, vi ostajete nositeljem autorskoga prava na svome djelu, i vi ste slobodni u njegovom licenciranju pod nekim drugim odredbama ili u pokušaju da ga koristite u komercijalne svrhe. Ali imajte na umu da svaka slobodna licencija nije neisključiva, nije ograničena trajanjem i ne može je se odreći jednom kada je dana.