Huis van Oranje-Nassau

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search


Nederlands: Overzicht van regerende leden van het Huis van Oranje-Nassau en hun gezinnen, met links naar hun Commons-categorieën.


Prins Willem van Oranje[edit]

Zie Huwelijken van Willem van Oranje voor uitgebreidere beschrijvingen van de vrouwen en kinderen van Willem van Oranje.

Prins Maurits[edit]

Prins Frederik Hendrik van Oranje[edit]

Prins Willem II van Oranje[edit]

Prins Willem III van Oranje[edit]

Willem III van Oranje was koning van Engeland en stadhouder in de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden.

Prins Willem IV van Oranje[edit]

Na het stadhouderloze tijdperk werd Prins Willem IV stadhouder van de Republiek der Verenigde Provinciën. Zijn vader, Johan Willem Friso van Nassau-Dietz, was de belangrijkste erfgenaam van Prins Willem III van Oranje; hij was een kleinzoon van Henriëtte Catharina en Albertine Agnes, twee dochters van Frederik Hendrik. De moeder van Willem IV, Maria Louise van Hessen-Kassel, was bovendien een nazaat van Louise Juliana en Catharina Belgica, twee dochters van Willem van Oranje.

Prins Willem V van Oranje[edit]

Koning Willem I[edit]

Na de Franse tijd werden de kaarten in Europa opnieuw geschud. Prins Willem van Oranje-Nassau werd Koning van Nederland en België en groothertog van Luxemburg.

Koning Willem II[edit]

Koning Willem III[edit]

Koningin Wilhelmina[edit]

Koningin Juliana[edit]

Zie Nakomelingen Koningin Juliana & Prins Bernhard voor een visueel overzicht met ook haar andere nakomelingen.

Koningin Beatrix[edit]

Koning Willem-Alexander[edit]

Zie ook[edit]

  • Stamboom Oranje-Nassau, voor een uitgebreidere stamboom van het Huis Oranje-Nassau, ook met delen van het Huis van Nassau (maar zonder afbeeldingen). Klik op een naam voor het betreffende Wikipedia-artikel, en vervolgens in de linkerkolom op "Wikimedia Commons" voor de Commons-categorie.
  • Lijst met leden Huis van Oranje-Nassau (Wikidata)
  • Nakomelingen Koningin Juliana & Prins Bernhard, voor een visueel overzicht met àlle nakomelingen van Koningin Juliana & Prins Bernhard, ook de niet-troongerechtigden en die geen lid van het Huis van Oranje-Nassau zijn/waren.