File:Museum Boymans van Beuningen Rotterdam.tif

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search

Original file(827 × 547 pixels, file size: 1.3 MB, MIME type: image/tiff)

Captions

Captions

Add a one-line explanation of what this file represents

Summary[edit]

Description
Nederlands: Zicht op een deel van de museumtuin aan de achterkant van het Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Aanleiding voor de bouw van het paviljoen voor Museum Boijmans - Van Beuningen vormde het legaat Van Beuningen - De Vriese. De uitbreiding is gesitueerd aan de zuidzijde van het hoofdgebouw (ontworpen door Van der Steur in 1935), aan het begin van een 250 meterlange monumentale symmetrieas.

Het paviljoen, dat door middel van een transparante gang is verbonden met het hoofdgebouw, bestaat uit twee bouwlagen. Het souterrain herbergt de vaste preïndustriële studiecollectie en een reeks werkvertrekken, en fungeert als 'pied de stalle' voor de vier meter hoge transparante expositiezaal, vooral bedoeld voor wisselexposities over Industriële Vormgeving.

Objecten die we dagelijks gebruiken, zoals een tandenborstel, fiets, mes of skateboard worden, door ze hier te exposeren, even tot icoon verheven. De zaal met een gebogen gevel is aan de vijverzijde over de rand van het basement geschoven. De bouwlagen zijn aan de entreezijde met elkaar verbonden door een vide, waarin ook de lift en de trap zijn opgenomen. De situering op het zuiden stelt hoge eisen aan de klimaatbeheersing.

Daglicht- en zonlichtinval is gereduceerd door een vier meter diepe overstek. In 1999 is de bovenzaal van het paviljoen veranderd van expositieruimte tot museumcafé.
Date
Source Own work
Author Biermanhenket

Licensing[edit]

I, the copyright holder of this work, hereby publish it under the following license:
w:en:Creative Commons
attribution share alike
This file is licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license.
You are free:
  • to share – to copy, distribute and transmit the work
  • to remix – to adapt the work
Under the following conditions:
  • attribution – You must give appropriate credit, provide a link to the license, and indicate if changes were made. You may do so in any reasonable manner, but not in any way that suggests the licensor endorses you or your use.
  • share alike – If you remix, transform, or build upon the material, you must distribute your contributions under the same or compatible license as the original.

File history

Click on a date/time to view the file as it appeared at that time.

Date/TimeThumbnailDimensionsUserComment
current13:56, 23 August 2018Thumbnail for version as of 13:56, 23 August 2018827 × 547 (1.3 MB)Biermanhenket (talk | contribs)Cross-wiki upload from nl.wikipedia.org

There are no pages that use this file.

Metadata