File:Metales en la República Dominicana.pdf

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search

Original file(1,239 × 1,754 pixels, file size: 53 KB, MIME type: application/pdf, 2 pages)

Captions

Captions

Add a one-line explanation of what this file represents

Summary[edit]

Description
Español: minería y oro en la República Dominicana
Date
Source Own work
Author Jurenapena
Nederlands: Metalen zijn elektropositieve chemische elementenm, uitstekende geleiders van warmte en elektriciteit. Ze worden gekenmerkt door grote dichtheid, sterkte, glans, vervormbaarheid, ductiliteit en taaiheid.

Bij normale temperatuur is het solide (behalve kwik, dat vloeibaar is). Ze zijn niet zuiver in de natuur aanwezig, dat wil zeggen, ze zijn vermengd met andere stoffen (vormen van minerale stoffen) en moeten worden geëxtraheerd door middel van mijnbouw. Mining vindt plaats in reservoirs onder de grond, waar deze mineralen worden gevonden en bevatten één of meer van deze metalen (ertsen) en door middel van metallurgie wordt het metaal gewonnen. Bauxiet, bijvoorbeeld is aluminium erts.

De Dominicaanse Republiek is een van de weinige landen die een verscheidenheid aan mineralen heeft. Onder de metaalhoudende mineralen heeft het land goud, nikkel, bauxiet en koper. Het heeft ook zilver en titanium, maar in kleinere hoeveelheden. Op dit moment is de mijnbouw in de Dominicaanse Republiek in een staat van overdenkink. De mijnbouwactiviteiten van het land worden op vier plaatsen uitgevoerd door:

  • La Barrick Gold, Pueblo Viejo (Cotui, Sanchez Ramirez), de productie van goud
  • Envirogold in Las Lagunas (Cotui, Monseñor Nouel), de productie van goud
  • Falcondo Xstrata in La Loma Peguera (Bonao, Monseñor Nouel), de productie van nikkel
  • Perilia Cormidom, het produceren van koper.

ORO

Goud is een zeer dicht, zacht, helder geel metaal. Het is geclassificeerd als een zwaar en edelmetaal.

De Dominicaanse Republiek heeft twee van de grootste goud gebieden in Amerika. Dit metaal is gelegen in de oude binnenstad Sanchez Ramirez, El Dajao, Santiago Rodriguez en in San Juan. In sommige delen wordt industrieel geëxploiteerd, terwijl in andere, op meer traditionele manier het voortbestaan ​​van vele gezinnen vertegenwoordigd.

In Pueblo Viejo zoekt het Canadese bedrijf Barrick Gold naar dit metaal. Ze zijn er geïnstalleerd sinds 2009. Het bedrijf heeft op dit moment een dilemma, in verband met schendingen en conflicten van het getekende contract en respect voor de mijnbouw wetten van het land, en aanvulling op de milieu-schade die ze veroorzaken.

In andere delen van het land wordt verborgen goud gewonnen op meer primitieve manier, maar zijn nuttig voor veel gezinnen. In het artikel Diario Libre donderdag 31 mei 2012, "Het Noordweste wantrouwt mijnconcessies" is gemeld dat in de provincies Santiago Rodriguez en Elías Piña, goud panning een manier van leven is voor meer dan 88 gezinnen. Dit wordt gedaan met poncheras in de rivieren, waarbij het mineraal in kleine hoeveelheden wordt gevonden, genaamd "lijnen". Het gevonden goud worden verhandeld met de grondeigenaars die het weer verhandelt voor een grote som geld, of een vorm van krediet voor ingrediënten voor het diner. Goud uitwisseling is een deel van het levensonderhoud van deze families, die altijd alert zijn voor eventuele de komst van vreemdelingen en het beschermen van wat zij beschouwen als hun eigendom.

In ieder geval, de metalen middelen die de Dominicaanse Republiek heeft, zowel industriële of particulier gewonnen, zijn bestemd voor de export.

Het land heeft geen belang bij de exploitatie voor verschillende toepassingen van deze middelen ontwikkeld, maar zijn geneigd naar de export en hebben een quotatie.

Licensing[edit]

I, the copyright holder of this work, hereby publish it under the following license:
w:en:Creative Commons
attribution share alike
This file is licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license.
You are free:
  • to share – to copy, distribute and transmit the work
  • to remix – to adapt the work
Under the following conditions:
  • attribution – You must give appropriate credit, provide a link to the license, and indicate if changes were made. You may do so in any reasonable manner, but not in any way that suggests the licensor endorses you or your use.
  • share alike – If you remix, transform, or build upon the material, you must distribute your contributions under the same or compatible license as the original.

File history

Click on a date/time to view the file as it appeared at that time.

Date/TimeThumbnailDimensionsUserComment
current15:53, 2 April 2013Thumbnail for version as of 15:53, 2 April 20131,239 × 1,754, 2 pages (53 KB)Jurenapena (talk | contribs)User created page with UploadWizard

There are no pages that use this file.

Metadata