Commons:Wiki Loves Monuments 2020 in Norway/nl

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of a page Commons:Wiki Loves Monuments 2020 in Norway and the translation is 100% complete. Changes to the translation template, respectively the source language can be submitted through Commons:Wiki Loves Monuments 2020 in Norway and have to be approved by a translation administrator.

Wiki Loves Monuments Norway
September 2020

Deelnemen
Het belangrijkste onderdeel van de Wiki Loves Monuments-wedstrijd is de fotowedstrijd. Foto's van geregistreerde monumenten in Noorwegen moeten in september worden geüpload naar Wikimedia Commons om in aanmerking te komen. De foto's kunnen op elk moment worden gemaakt, maar alleen foto's die in de maand september zijn geüpload, worden beoordeeld. De winnaars worden op 31 oktober 2020 bekend gemaakt.
Stap 1. Zoek monumenten om te fotograferen
U kunt monumenten bij u in de buurt vinden door gebruik te maken van de kaart op Kulturminnesøk of de relevante lijsten op de Noorse Bokmål Wikipedia. Noteer het monument-ID.
Stap 2. Fotografeer het monument
Stap 3. Upload uw foto's
Upload de foto's die u heeft gemaakt in september naar Wikimedia Commons via de onderstaande knop. Vergeet niet om het monument-ID uit stap 1 toe te voegen in het uploadformulier.


Schrijfwedstrijd
Net als in voorgaande jaren organiseert Wikimedia Noorwegen ook een schrijfwedstrijd die tijdens de fotowedstrijd loopt. In september zal de maandelijkse wedstrijd op de Wikipedia's in Noors Bokmål, Noors Nynorsk en Noord-Sámi gaan over monumenten in Noorwegen. Om deel te nemen moet u registreren voor de schrijfwedstrijd.


Over de wedstrijd
Wiki Loves Monuments werd in 2010 in Nederland voor het eerst georganiseerd. In 2011 werd de wedstrijd uitgebreid naar een aantal Europese landen en in 2012 ging het wereldwijd met 35 deelnemende landen. Wikimedia Noorwegen organiseert nu voor de tiende keer het Noorse deel van de wedstrijd, het wordt sinds 2011 elk jaar georganiseerd.
Een overzicht van alle monumenten die in aanmerking komen voor de fotowedstrijd is te vinden op Kulturminnesøk, een kaarthulpmiddel gemaakt door het Noorse Directoraat voor Cultureel Erfgoed. Meer bronnen zijn te vinden op de monumenten pagina.


De winnende foto's van 2019
Wikimedia Norge
Wikimedia Norge
Wikimedia Norge
Wikimedia Norge