Commons:Wiki voli Zemlju 2021.

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of a page Commons:Wiki Loves Earth 2021 and the translation is 100% complete. Changes to the translation template, respectively the source language can be submitted through Commons:Wiki Loves Earth 2021 and have to be approved by a translation administrator.
Wiki Loves Earth

Shortcut: COM:WLE2021

Wiki voli Zemlju 2021.

 

Države sudionice

 

Pravila i često postavljana pitanja

 

Organise

 

Pobjednici

 

Kontakt

Države sudionice 2021.
Dobro došli na Wiki voli Zemlju 2021.!

Wiki voli Zemlju (Wiki Loves Earth, WLE) godišnji je međunarodni fotografski natječaj koji se održava tijekom svibnja i lipnja, a organizira ga širom svijeta ogranici Zaklade Wikimedije, grupe i lokalni volonteri Wikipedije. Sudionici fotografiraju lokalnu prirodnu baštinu i prirodne ljepote svojih zemalja i postavljaju ih na Zajednički poslužitelj. U zemljama sudionicama odvojena su natjecanja koja organiziraju lokalni timovi, tako da se vremenski rokovi, pravila, nagrade itd. mogu razlikovati.

Osnovni cilj natjecanja je prikupiti fotografije mjesta prirodne baštine - kao što su prirodni rezervati, područja očuvanih krajolika, nacionalni parkovi, krajobrazna područja, osobiti vrtovi itd., a u svrhu ilustracije članaka slobodne enciklopedije Wikipedije i ostalih projekata Zaklade Wikimedije.

Naglasak nije samo na lokalitetima od nacionalnog značaja, nego i na zaštićenim regionalnim područjima, te na najrazličitijim mogućim prirodnim područjima: šume, parkovi, vrtovi, stijene, špilje ili bilo koji dio prirode koji je zaštićen u Vašoj zemlji. To znači da će većina suradnika moći pronaći nekoliko prirodnih znamenitosti u njihovoj blizini.

Ove godine pobjedničke fotografije predstavljat će dvije kategorije - pejzaže (uključujući pojedinačna stabla, ako je riječ o spomeniku prirode) i makrofotografije (životinje, biljke, gljive):

  • međunarodni žiri odabrati će do 20 fotografija, ne više od 10 iz svake kategorije.
  • na lokalnoj razini biti će do 15 pobjednika, ne više od 10 iz svake kategorije. Lokalni organizatori mogu odlučiti da ne dijele lokalne pobjednike u kategorije i / ili mogu poslati manje fotografija (poput 10).
Okvirno vrijeme trajanja
  • 1. svibnja – 30. lipnja te prigodni datumi blizu navedenih za zemlje: nacionalna natjecanja. Pogledajte vremenske rasporede za svaku državu.
  • Kraj kolovoza: krajnji rok za prijave, npr. za stranice pobjednika
  • Listopad-studeni: krajnji rok za međunarodne rezultate
Pravila
  • Pravila međunarodnog dijela objavljena su ovdje. Lokalni natječaji mogu imati svoja pravila, predlaganja, krajnje vremenske rokove, itd.
Nagrade
  • Pobjednici će dobiti bonove za Amazon ili druge internetske trgovine; vrijednost ovisi o mjestu sudionika.

Lokalni timovi mogu imati nagrade za pobjednike u lokalnim krugovima.

Postavljene slike
Kako sudjelovati
Službeno mrežno mjesto
Spominjanja u tisku

Odricanje:Ovaj natječaj u velikoj mjeri organiziraju volonteri, a organizatori zadržavaju pravo izmjene ovih pravila ili otkazivanje natjecanja po vlastitom nahođenju, čak i nakon što je započeto. Organizatori ne prihvaćaju nikakvu odgovornost za nagrade sponzora, niti za bilo kakvu odgovornost u vezi s ovim natječajem. Ni pravila ni bilo što na ovim stranicama ne predstavljaju ponudu za stvaranje pravno obvezujućih odnosa s bilo kojim organizatorom. Članovi žirija nemaju pravo na bilo kakvu nagradu (iako su inače dobrodošli da daju svoj doprinos).