Вікісховище:Функції мультимедіа/Медіапереглядач

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of a page Commons:Multimedia Features/Media Viewer and the translation is 59% complete. Changes to the translation template, respectively the source language can be submitted through Commons:Multimedia Features/Media Viewer and have to be approved by a translation administrator.
Outdated translations are marked like this.
This feature released on June 19, 2014; 9 years ago (2014-06-19). See this footnote for details.
Media Viewer lets you browse larger images on Wikimedia sites.

Ласкаво просимо на нашу сторінку Медіапереглядача!

Ми раді оголосити прийдешній випуск Медіапереглядача — нового інструмента для перегляду контенту мультимедіа у Вікіпедії, на Вікісховищі та на інших сайтах Вікімедіа.

Цей новий інструмент забезпечує новий захопливий досвід роботи з мультимедіа для наших користувачів: тепер вони можуть переглядати більші зображення при клацанні на мініатюрі в статті — якраз там, де вони їх очікують побачити (див. нижче). Його розробила команда мультимедіа Фонду Вікімедіа в останні місяці, за допомоги багатьох членів спільноти. Тепер ми плануємо поступово впровадити цей інструмент у прийдешні тижні — розпочнемо пілотними тестами цього місяця, а наступного місяця проведемо ширші впровадження, як описано в цьому плані випуску.

Наближаючись до випуску, ми хотіли б дізнатися, що Ви думаєте про цей інструмент, щоб ми мали змогу взятися за вирішення критичних питань на основі Ваших відгуків. Якщо Ви ще не користувалися ним, запрошуємо випробувати цей інструмент у бета-функціях, як описано тут, після чого можете долучитись до локального обговорення на Вікісховищі, або до цього ширшого обговорення на MediaWiki.org.

Сьогодні перегляд зображень на наших сайтах для звичайних користувачів може бути досвідом, що розчаровує: клацнувши на мініатюрі зображення в статті Ви потрапляєте на окрему сторінку, де показане зображення в середньому розмірі, оточене великою кількістю текстової інформації, яка може збивати користувачів з пантелику. Ціллю Медіапереглядача є покращення цього досвіду шляхом відтворення файлів у більшому розмірі, і в формі окремого вікна в межах поточної сторінки.

З Медіапереглядачем Ви можете клацнути на будь-яку мініатюру, щоб переглянути її в більшому розмірі, без візуального засмічення. Назва файлу і зазначення авторства відтворюються внизу екрану — з добре помітними посиланнями на сторінку опису файлу на Вікісховищі для редагування та отримання додаткової інформації. Зображення також можна відкрити на повний екран для ще більш захопливого досвіду — або переглянути всі зображення в статті чи в галереї, просто клацаючи на стрілочки, що ведуть на наступне чи попереднє зображення. Інструмент «Використати цей файл» спрощує можливість ділитися такими зображеннями з Вашою спільнотою, додавати їх до статей, чи завантажувати їх для власних потреб — з повним зазначенням усіх авторів. Дізнайтесь більше на цій сторінці довідки.

Відгуки користувачів і дослідження зручності й простоти використання наразі свідчать про те, що Медіапереглядач забезпечує багатший досвід мультимедіа, саме там, де люди його очікують. Вони кажуть нам, що можуть бачити зображення чіткіше, без потреби переходити на окремі сторінки — і що інтерфейс є більш інтуїтивним, що пропонує легкий доступ до зображень та метаданих.

Чим Ви можете допомогти

Чи можете Ви допомогти нам протестувати Медіапереглядач у прийдешні тижні, перед тим як його впровадять на Вашому вікіпроекті? Щоб випробувати його увійдіть у свій проект Вікімедіа і клацніть посилання «Бета» поряд з посиланням на «Налаштування» у Вашому персональному меню. Тоді поставте галочку біля «Медіапереглядача» в розділі бета-функцій у своїх налаштуваннях — і клацніть «Зберегти». Потім клацніть мініатюру зображення в цьому сайті, щоб переглянути його в Медіапереглядачі. Більше інформації можна отримати з цих підказок щодо тестування або з цієї сторінки довідки.

Випробуйте Медіапереглядач і дайте розробникам знати, що Ви думаєте про нього на цій сторінці обговорення. Якщо виявите якісь технічні баги, будь ласка, повідомте про них на Bugzilla. Понад 20 000 інших бетатестерів з усього світу тепер увімкнули Медіапереглядач. Тут подано загальний огляд відгуків, отриманих від них для покращення цього інструмента. Багато їхніх пропозицій вже було впроваджено в рамках поточного циклу розробки нашої команди з розробки.

Команда з роботи над мультимедіа вдячна усім учасникам спільноти, що допомогли створити цю функцію через ряд обговорень, що велися у формі відеоконференцій, IRC-чатів та особисто на Вікіманії. Щоб взяти участь у майбутніх обговореннях запрошуємо Вас приєднатись до поштової розсилки про мультимедіа. Ми сподіваємось на більше співпраці з Вами в прийдешні тижні, щоб ми змогли спільно покращити Медіапереглядач і забезпечити кращий досвід для наших користувачів!

Як вимкнути Медіапереглядач?

Оскільки Медіапереглядач відкривається при відкритті файлу замість сторінки в просторі Файл:, така його поведінка може бути несумісною з робочим процесом редактора Вікісховища, який зацікавлений у першу чергу в інформації про файл. Для зареєстрованих користувачів Медіапереглядач можна вимкнути в налаштуваннях, у вкладці «Зовнішній вигляд», в розділі «Файли», просто прибравши галочку біля "Увімкнути Медіапереглядач".

Більше інформації

Більше інформації про цей інструмент можна отримати на сторінці огляду проекту на MediaWiki.org, яка фокусується на функціях для прийдешньої версії.

Щоб дізнатись більше про інші проекти мультимедіа, над якими ми працюємо, відвідайте наш центр проекту мультимедіа на MediaWiki.org.

Notes

^ This feature fully released on June 19, 2014; 9 years ago (2014-06-19). See this message from the Wikimedia Foundation's product manager, Fabrice Florin, for more information.