Commons:La taverna/Arxius/2012

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search

BCILs que no són a les llistes

El Xalet Montiu, que no tenim a les llistes, era a Category:Cultural heritage monuments in Noguera d'heritage monuments i és BCIL d'acord amb http://www.gencat.cat/diari/4031/03310131.htm . El deixo a la categoria sense plantilla, o valdria més posar-hi una plantilla?

Del mateix usuari i a la mateixa categoria hi ha algunes esglésies que no tenim a la llista ni trobo a les fonts de ca:Viquiprojecte:Monuments/Fonts d'informació/Nivell B. Amb aquestes suposo que no podem fer més que treure-les de la categoria.--Pere prlpz (talk) 01:38, 4 January 2012 (UTC)

Un monument està definit en algun registre oficial i ha de tenir algun identificador per poder posar a la plantilla. Penso que correspon a la Viquipèdia definir-los i incloure'ls a les llistes. En algun cas he tret fotos de les categories, encara que en un futur potser les recuperem si ampliem les llistes. Es pot deixar pendent de decisió a la Viquipèdia. --V.Riullop (talk) 11:28, 4 January 2012 (UTC)

Logotips i justificació d'excempció de material no lliure

Bones! He intentat pujar el logotip d'un museu (en les condicions en què s'accepta el seu ús a la Viquipèdia en català) per a usar-lo a un article, però no he entès on va el text de justificació d'excempció de material no lliure. Alguna ajuda? Gràcies!

Hola. Anem a pams:

L'Esquerda

He creat la category:L'Esquerda per les fotos del monument (segle XII-XIV), però tenim també Category:Jaciment arqueològic de l'Esquerda (amb article a ca:Jaciment arqueològic de l'Esquerda) i no sé com s'haurien de relacionar les dues categories. La veritat és que no acabo d'entendre què és BCIN de l'Esquerda.--Pere prlpz (talk) 23:46, 12 January 2012 (UTC)

En el registre del ministeri concreta el nom del BIC com "Castillo. Recinto amurallado la Esquerda", que es relaciona més amb la declaració pel decret de castells del 1949. Pot ser útil la descripció a patmapa, amb el mateix paràmetre que la base Gaudí http://cultura.gencat.cat/invarquit/Fitxa.asp?idregistre=1133 es pot cercar http://patmapa.gencat.cat/web/guest/patrimoni/arquitectura?articleId=HTTP://GAUDI_ELEMENTARQUITECTONIC_1133 (demana usuari i contrasenya però desprès d'haver generat la pàgina). Aquí dóna dues pestanyes per l'Esquerda: "Arquitectura" i "Arqueologia". Com element arquitectònic, que és el BIC-monument, diu que és un poble fortificat medieval amb les restes de l'església i d'altres estructures al seu voltant. Com a jaciment arqueològic, que no té BIC amb codi RI-55, el situa en el mapa uns metres al sud i entenc que es tracta de l'antic poblat ibèric. Es pot crear una nova categoria "Recinte murat de l'Esquerda" de forma que les dues pengin de "l'Esquerda". --V.Riullop (talk) 08:44, 13 January 2012 (UTC)
✓ Done Gràcies.--Pere prlpz (talk) 22:46, 13 January 2012 (UTC)

Announcing Wikipedia 1.19 beta

Wikimedia Foundation is getting ready to push out 1.19 to all the WMF-hosted wikis. As we finish wrapping up our code review, you can test the new version right now on beta.wmflabs.org. For more information, please read the release notes or the start of the final announcement.

The following are the areas that you will probably be most interested in:

  • Faster loading of javascript files makes dependency tracking more important.
  • New common*.css files usable by skins instead of having to copy piles of generic styles from MonoBook or Vector's css.
  • The default user signature now contains a talk link in addition to the user link.
  • Searching blocked usernames in block log is now clearer.
  • Better timezone recognition in user preferences.
  • Improved diff readability for colorblind people.
  • The interwiki links table can now be accessed also when the interwiki cache is used (used in the API and the Interwiki extension).
  • More gender support (for instance in logs and user lists).
  • Language converter improved, e.g. it now works depending on the page content language.
  • Time and number-formatting magic words also now depend on the page content language.
  • Bidirectional support further improved after 1.18.

Report any problems on the labs beta wiki and we'll work to address them before they software is released to the production wikis.

Note that this cluster does have SUL but it is not integrated with SUL in production, so you'll need to create another account. You should avoid using the same password as you use here. — Global message delivery 00:01, 15 January 2012 (UTC)

enllaçar de Commons a la Viquipèdia una foto pròpia

Hola, bona nit. Ahir vaig crear un compte sota el meu nom Cornelia Bohl Smolders i vaig carregar amb l'auxiliar de càrrega una foto feta meva a Commons. La meva intenció és posar aquesta foto a la pàgina de Vilanova i la Geltrú, a l'apartat 6 "vegeu també". L'article està titol.lat "Ermita de St. Joan d'Enveja" i no porta cap imatge. Categoría: Edificis de Vilanova i la Geltrú / Ermites de Catalunya. El meu problema és que no sé que s'ha de fer perque surti la foto a l'article. He llegit una i altre vegada les primeres passes, i no m'en surto. Tampoc no coneixo cap usuari de Viquipèdia per poder preguntar. Em podeu donar un cop de mà? O potser vosaltres podeu afegir la foto? Gràcies per la vostra atenció. Cornelia Bohl Smolders.

En la pàgina de la foto, File:Ermita de St. Joan d'Enveja de Vilanova i la Geltrú.JPG, hi ha sota el títol una barra d'enllaços. N'hi ha un que diu "Utilitza el fitxer", al costat d'una icona W que vol dir per a pàgines wiki. Surt una finestra amb el codi preparat per posar una miniatura a la Viquipèdia. Ja l'he posat a Ermita de Sant Joan (Vilanova i la Geltrú). Pots trobar més ajuda a la Viquipèdia, a ca:Ajuda:Ús d'imatges. --V.Riullop (talk) 08:28, 31 January 2012 (UTC)

MediaWiki 1.19

(Apologies if this message isn't in your language.) The Wikimedia Foundation is planning to upgrade MediaWiki (the software powering this wiki) to its latest version this month. You can help to test it before it is enabled, to avoid disruption and breakage. More information is available in the full announcement. Thank you for your understanding.

Guillaume Paumier, via the Global message delivery system (wrong page? You can fix it.). 14:53, 12 February 2012 (UTC)


Problemes amb una imatge

He carregat la imatge anomenada "P9064966.JPG" junt amb la imatge "P9064968.JPG". Per error he intentat anomenar les dues com a "Hospital Nou de Reus 1.JPG" i ara la primera de les imatges està però és inaccesible. Com es pot arreglar tot això? He intentat tornar a carregar la primera imatge renombrant-la des del meu ordinador, és a dir, abans de passar-la, però tampoc permet la càrrega perquè diu que ja hi és. Salutacions.--Maltrobat (talk) 12:33, 16 February 2012 (UTC)

A veure, a les teves contribucions he trobat File:Hospital Nou de Reus 1.JPG, que no sembla tenir cap problema. L'altra no l'he sabuda trobar. Si hi fos, pots demanar el canvi de nom amb la plantilla {{Rename}}. Si com a motiu hi poses "requested by uploader" fan el canvi força ràpid.--Pere prlpz (talk) 16:34, 16 February 2012 (UTC)
Moltes gràcies per l'ajuda, però tot i així no accedeixo a la segona foto. Seguiré investigant.--Maltrobat (talk) 12:28, 18 February 2012 (UTC)
Entre les teves càrregues, a Special:ListFiles/Maltrobat, no hi surt. Jo crec que no s'ha acabat de carregar i ja no hi és.
Aprofito per animar-te a omplir de fotos la ca:Llista de monuments de Reus.--Pere prlpz (talk) 14:22, 18 February 2012 (UTC)
He millorat una mica aquesta llista amb enllaçols i imatges. També he augmentat les categories pertenyents a Reus. Si faig res malament avisa'm.--Maltrobat (talk) 15:10, 21 February 2012 (UTC)

Com puc eliminar una imatge que he carregat?

Hola,

Vaig demanar una imatge via OTRS per afegir a l'article ca:Fundació Palau, i quan he carregat la imatge he vist a les metadades que la imatge que m'han fet arribar té drets d'autor. Com puc eliminar-la? Aquesta és la imatge: File:Sala Picasso 2 OTRS pending .jpg— Preceding unsigned comment added by Patrimonicultural (talk • contribs) 12:19, 20 feb 2012‎ (UTC)

No he trobat a OTRS cap correu relacionat amb aquesta imatge. Hi pots afegir la plantilla {{Speedydelete}} explicant el motiu, per exemple {{speedydelete|License not confirmed by the author}}. --V.Riullop (talk) 08:25, 22 February 2012 (UTC)

Proposta de fusió de dues categories

Hi ha dues categories que crec haurien de fusionar-se. Són les següents: Category:Statues of Saint George in Catalonia i Category:Sculptures of Saint George in Catalonia vaig errat? Ja direu.--Maltrobat (talk) 08:59, 23 February 2012 (UTC)

A Commons hi ha la Category:Statues que és dins de category:Sculptures by type. En català mateix, pots veure que una escultura pot ser una estàtua si és una escultura d'una persona o animal. Pel cas de sant Jordi, probablement totes les escultures són estàtues, tot i que tinc el dubte de si els grups escultòrics del sant amb el drac segueixen essent estàtues.--Pere prlpz (talk) 17:33, 23 February 2012 (UTC)

He penjat una imatge però no la puc veure?

Ha penjat la imatge G odilo.JPG i anant al cercador o a altre llocs no la trobo.
Algú em pot ajudar?

Hola! El cercador triga un temps en detectar els nous fitxers. En breu la detectarà. La imatge es troba a File:G odilo.JPG. L'he trobat mirant les teves contribucions (Special:Contributions/Mhocalc). Salutacions! -Aleator (talk) 18:32, 25 February 2012 (UTC)

Imatge sense drets d'autor

He carregat a Commons la imatge del logo oficial del Dia Internacional de l'Amor al Nen, que apareix al web oficial de la convocatòria. En aquest web no s'esmenta enlloc que aquesta imatge ni cap altre dels seus contingut tingui drets d'autor, només es diu que el logo està dissenyat per ser utilitzat conjuntament amb un altre logo representatiu de l'activisme pedòfil; per tant, i com que és una imatge creada per a ser usada públicament, suposo que no deu haver-hi amb ella cap problema de drets d'autor i pot romandre a Commons.--Vlakdimo (talk) 04:47, 25 March 2012 (UTC)

És a l'inrevés. Si digués explícitament que pot ser usada amb qualsevol fi, incloent el comercial, sense més condicions que les compatibles amb una de les llicències lliures acceptades per Commons, aleshores es podria carregar.--Pere prlpz (talk) 21:42, 25 March 2012 (UTC)

Ja els he esborrat. A més a més, acabo de veure que el logo original sí que té reservats els drets d'autor.--Vlakdimo (talk) 00:04, 26 March 2012 (UTC)

Imatges usades per altres wikis

Hi ha una sèrie d'imatges que són usades per altres wikis (per exemple l'anglesa i la portuguesa), però que no puc usar en la wiki en català perquè no reconeix els paràmetres. M'agradaria poder usar aquestes imatges per als articles en català i voldria saber si és possible demanar permís a les altres wikis perquè permetin la seva utilització.--Vlakdimo (talk) 01:19, 29 March 2012 (UTC)

Sense voler fer paraciència, crec que tinc dejà-vu :) . Copio de més amunt:

I quant a imatges que surten en altres viquipèdies, es poden penjar a la catalana i treure-les a l'article corresponent? Crec que la resposta és no, o no sempre, però no entenc per què si surt en una viquipèdia no pot sortir en una altra. M'interessaria penjar, per exemple, la portada que apareix a la versió en anglès de Destroyer (revista).--Vlakdimo (talk) 17:06, 30 December 2011 (UTC)

En curt: la política d'imatges no lliures en cada viqui és diferent.
En llarg i en pràctic: si t'interessa una imatge no lliure per un article, tens diferents opcions:
  • Demanar que qui té els drets del logo (l'autor, l'editor, el fotògraf o tots tres) t'autoritzi a publicar-la sota una llicència lliure. Pots veure ca:Viquipèdia:Autoritzacions.
  • Estudiar a ca:Viquipèdia:Continguts no lliures si hi ha la possiblilitat de carregar el logo a la Viquipèdia com a imatge no lliure. Crec que aquesta és de llarg l'opció més complicada de totes.
  • Posar un enllaç a algun lloc on surti el logo amb la plantilla ca:plantilla:recursos externs. No veuràs el logo a l'article però és l'opció més senzilla.
En llarg i en teòric: les restriccions que imposa la legislació americana i la de cada estat per les imatges no lliures és complicada, i diferent per diferents llocs del món. Això vol dir que és complicat la gestió i el control de les imatges no lliures carregades a cada Viquipèdia, i de moment no hi ha prou voluntaris amb prou dedicació i coneixements com per gestionar-ho de manera poc restrictiva a la viqui en català. D'altres viquis, com la viqui en castellà, han optat per vies més restrictives encara (no carregar localment cap imatge), mentre que algunes, com l'anglesa, són més permissives (en part degut a que la legislació nord-americana contempla el "fair use", que no existeix en la majoria de les altres legislacions).
Sobre els temes que afecten a la Viquipèdia en català i no a Commons, trobaràs ajuda més fàcilment a la taverna d'allà, ca:Viquipèdia:La taverna, i més particularment ca:Viquipèdia:La taverna/Multimèdia per temes d'imatges.--Pere prlpz (talk) 11:02, 31 December 2011 (UTC)
Les altres viquis no tenen cap dret sobre les imatges que tenen penjades. De fet, cap viqui d'aquest projecte té cap dret sobre cap dels continguts que té, que han estat publicats per qui els ha carregat d'acord amb els drets que aquest carregador tingués. Aleshores, les altres viquis no et poden donar cap autorització, sinó que tu pots carregar una imatge o no a ca-wiki d'acord amb els drets que tu tinguis per fer-ho, ja sigui perquè t'ho permet qui tingui els drets d'autor o perquè t'ho permet la legislació aplicable. Després, a ca-wiki serà acceptada la càrrega o no segons les polítiques, que són la implementació pràctica d'aquesta legislació aplicable.--Pere prlpz (talk) 08:26, 29 March 2012 (UTC)

plantilla "bens immobles catalogats com a monument"

Bona nit. En el fitxer d'imatge titol.lat "Ermita de St. Joan d'Enveja de Vilanova i la Geltrú" un amable usuari ha inclós una plantilla amb text i número de catàleg. M'agradaría incloure aquesta plantilla a totes les imatges que tinc posades a la "llista de monuments de Vilanova i la Geltrú", però no sé de quina manera s´hi pot accedir. Ho he intentat copiant el text que he trobat al resum de l'imatge, però la plantilla no surt. Només hi surt la paraula "template". Suposo que la plantilla deu existir, perquè he vist més imatges de monuments amb aquesta plantilla. Estaría molt agraïda si em poguessiu ajudar! Salutacions.--Cornelia Bohl Smolders (talk) 22:10, 11 April 2012 (UTC)

Arreglat. El nom de la plantilla és amb majúscula: {{Bien Catalogado}}. També es pot utilitzar la drecera BCIL: {{BCIL|xxx|link=ct|idurl=xxx}}--V.Riullop (talk) 07:19, 12 April 2012 (UTC)

Plantilla Bien Catalogado (BCIL)

Bona tarda, gràcies per les indicacions del dia 12 abril. He pogut incorporar la plantilla a la majoria de les imatges de la Llista de Monuments de Vilanova i la Geltrú, sense problemes. Dues preguntes: 1. He fet malbé el resum d'una imatge i no ho puc recuperar (fitxer: Can Joan Olivella de Vilanova i la Geltrú) 2. Alguns monuments de la llista són Bens Catalogats d'Interés Nacional. He intentat adaptar la drecera BCIL a BCIN, però no ha anat bé. Després ho he intentat amb la plantilla Bien Catalogado. La plantilla ha sortit al resum de l'imatge, però l'enllaç falla. (Error de paràmetres). Em podeu ajudar altre cop? Moltes gràcies.--Cornelia Bohl Smolders (talk) 17:23, 15 April 2012 (UTC)

1. File:Can Joan Olivella de Vilanova i la Geltrú.JPG està arreglat. Sempre es pot anar a la pestanya historial i recuperar la versió anterior. 2. Hi ha dues plantilles diferents: {{Bien Catalogado}} pels BCIL i equivalents fora de Catalunya, i {{BIC}} pels BCIN o BIC fora de Catalunya. En el cas de BIC/BCIN cal tenir en compte que codi i idurl poden ser diferents: exemple. --V.Riullop (talk) 06:11, 16 April 2012 (UTC)

Viaducte de Millau

Hem volen eliminar la fotografia del Viaducte de Millau. Algú hem sabria dir el perquè?. Jo entenc gaire l'anglès i m'agradaria saber-ne els motius--Vulcano (talk) 10:33, 3 May 2012 (UTC)

Si et serveix en francès o castellà ho tens explicat a Template:NoFoP-France/fr i Template:NoFoP-France/es.
En resum: el viaducte és una obra amb drets d'autor. A Espanya o a Alemanya, les fotos fetes al carrer d'una obra situada permanentment al carrer (com un pont) es poden fer i publicar lliurement, però a França no. Aleshores, una foto d'un pont actual a França és com una foto d'un quadre actual en un museu, que no pot ser lliure.--Pere prlpz (talk) 16:13, 3 May 2012 (UTC)

Recuperar fitxer

Fa un temps vaig carregar la fotografia de la portada del número 19 de la revista Pan: A magazine about Boy-Love i va ser esborrat, adduint raons de copyright. Tanmateix, al web que allotja els continguts digitalitzats de la revista (http://exitinterview.biz/rarities/panfull.htm), d'on vaig treure la foto, s'explica que:

"PAN/P.A.N. is completely indexed at this site. All documents and illustrations are assumed to be in the Public Domain, unless noted otherwise. (Information regarding the copyright status of these publications is welcome. All "intellectual property" rights will be strictly honored.) All issues of PAN contain a number of photographs, as well as other illustrations. Most of the photographs were included as art works, not illustrations of the articles or news items. For reasons of privacy and the intellectual property rights (copyright) of the photographers, those photographs unrelated to the text have been removed from the copies presented on this Web site."

A la nota al peu de foto de la portada de la revista també s'explica que la fotografia va ser donada per l'autor a la fundació Edward Brongersma.

Per tant, crec que l'ús de la portada com a contingut lliure a la Viquipèdia és lícit. Nogensmenys, ara que intento tornar a penjar el fitxer no em deixa, perquè el detecta com a esborrat encara que li canviï el nom. M'agradaria poder usar-lo, ja que serviria per il·lustrar alguns articles que no contenen imatges o on quedaria bé alguna més. Així doncs, us prego que analitzeu si és possible recuperar el fitxer i sar-lo lliurement.--Vlakdimo (talk) 12:54, 7 May 2012 (UTC)

Finalment he carregat la imatge que volia (portada núm. 19 revista Pan). Perdoneu, però no solc fer aquestes coses i per això no m'aclaria. L'he carregada com a imatge artística amb copyright expirat als EUA, perquè altres cops he volgut categoritzar imatges d'altra manera i no he pogut. Si us plau, llegiu la informació sobre copyright que hi ha al lloc d'origen i al peu de foto de la portada en la imatge original (vegeu els links de la web). Em sembla que no hi ha cap problema per a usar la imatge, ja que és de Domini Públic i segons la nota del peu de foto l'autor la va donar a la fundació Brongersma.--Vlakdimo (talk) 03:57, 10 May 2012 (UTC)
També he carregat una fotografia de Michel Foucault que, com s'indica al web d'origen (http://www.wpclipart.com/famous/philosophy/philosophy_3/Michel_Foucault.png.html) és de domini públic i es pot usar sense preocupacions de copyright.--Vlakdimo (talk) 05:40, 10 May 2012 (UTC)

I també he carregat una altra imatge de la mateixa revista Pan, en aquest cas del número 18, extreta de la mateixa web d'origen i on també s'indica que és de domini públic.--Vlakdimo (talk) 06:09, 10 May 2012 (UTC)

No tinc gens clar que tot això sigui de domini públic, i si ho és, el motiu no és el que diu la plantilla que has posat, que és que l'autor porta 70 anys mort. Potser les hauries de marcar amb {{PD-because}} o {{PD-author}} i justificar bé les raons. Caldria justificar que tant el fotògraf com els autors del text i el disseny han alliberat els seus drets al domini públic.
Que una pàgina web tingui un contingut i digui que és de domini públic no sempre és de fiar. La imatge de Foucault, si l'has carregada no la trobo i potser te l'han esborrada.
Un quadre de Picasso que has pujat també amb l'argument del domini públic perquè l'autor fa 70 anys que és mort (a Espanya haurien de ser 80) voldria dir que Picasso va morir abans del 1942, i això no lliga gaire amb la seva biografia. Compte que pujar copyvios obvis no ajuda a la credibilitat dels casos dubtosos.--Pere prlpz (talk) 18:22, 11 May 2012 (UTC)
Tornar a carregar una imatge esborrada és motiu per tornar-la a esborrar immediatament. El que s'ha de fer és demanar aclariments a l'administrador que l'ha esborrat o apel·lar la decisió: Commons:Undeletion requests. --V.Riullop (talk) 08:31, 12 May 2012 (UTC)
Si vaig penjar les fotos és perquè està clar que són de domini públic. Si enteneu l'anglès, llegiu el que es diu al respecte al web d'origen de les fotos de Pan i ho veureu. En aquesta web, que és fiable, s'han preocupat bastant del tema del copyright i ho expliquen tot ben clarament, fins i tot penjant notes al peu de totes les fotos que publiquen (que he retallat amb el Paint per qüestions d'estètica). Quant a la foto de Foucalt, igual, prové d'una pàgina que només conté fotos lliures de copyright (també ho podeu llegir allà, en anglès). Quant a haver penjat una foto que va ser esborrada, si és perquè va ser esborrada sense motius (estem intentant demostrar que no hi ha problemes de copyright, i que per tant el seu ús és legítim), no veig problema en que continuïn. El fet de penjar-les amb la plantilla de 70 anys és perquè, com vaig explicar, hi ha alguna mena de problema que m'impedeix carregar-les per altres vies (o que jo no m'hi aclareixo), i crec que només puc fer-ho així. Si es poden mantenir sense apel·lar la decisió (no crec que calgui arribar a tant), ens estalviaríem molta feina (sobretot jo). I per últim, haig de dir que aquestes tres fotos són utilitzades en articles de qualitat (un d'ells en procés de votació per ser adq, com és Activisme pedòfil), i que la qualitat d'aquests es reduiria molt si s'eliminessin les fotos.--Vlakdimo (talk) 05:29, 13 May 2012 (UTC)

Update on IPv6

(Apologies if this message isn't in your language. Please consider translating it, as well as the full version of this announcement on Meta)

The Wikimedia Foundation is planning to do limited testing of IPv6 on June 2-3. If there are not too many problems, we may fully enable IPv6 on World IPv6 day (June 6), and keep it enabled.

What this means for your project:

  • At least on June 2-3, 2012, you may see a small number of edits from IPv6 addresses, which are in the form "2001:0db8:85a3:0000:0000:8a2e:0370:7334". See e.g. w:en:IPv6 address. These addresses should behave like any other IP address: You can leave messages on their talk pages; you can track their contributions; you can block them. (See the full version of this announcement for notes on range blocks.)
  • In the mid term, some user scripts and tools will need to be adapted for IPv6.
  • We suspect that IPv6 usage is going to be very low initially, meaning that abuse should be manageable, and we will assist in the monitoring of the situation.

Read the full version of this announcement on how to test the behavior of IPv6 with various tools and how to leave bug reports, and to find a fuller analysis of the implications of the IPv6 migration.

--Erik Möller, VP of Engineering and Product Development, Wikimedia Foundation 00:48, 2 June 2012 (UTC)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

2011 Picture of the Year competition

македонскиnorskpolski

Dear Wikimedians,

Wikimedia Commons is happy to announce that the 2011 Picture of the Year competition is now open. We are interested in your opinion as to which images qualify to be the Picture of the Year 2011. Any user registered at Commons or a Wikimedia wiki SUL-related to Commons with more than 75 edits before 1 April 2012 (UTC) is welcome to vote and, of course everyone is welcome to view!

Detailed information about the contest can be found at the introductory page.

About 600 of the best of Wikimedia Common's photos, animations, movies and graphics were chosen –by the international Wikimedia Commons community– out of 12 million files during 2011 and are now called Featured Pictures.

From professional animal and plant shots to breathtaking panoramas and skylines, restorations of historically relevant images, images portraying the world's best architecture, maps, emblems, diagrams created with the most modern technology, and impressive human portraits, Commons Features Pictures of all flavors.

For your convenience, we have sorted the images into topic categories.

We regret that you receive this message in English; we intended to use banners to notify you in your native language but there was both, human and technical resistance.

See you on Commons! --Picture of the Year 2011 Committee 18:07, 5 June 2012 (UTC)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Proposta de fusió de categories

He trobat que la categoria "Chiroptera in flight‎" i "Bats in flight‎" fan referència al mateix, es poden unificar?--Santi Gomà (talk) 10:54, 9 June 2012 (UTC)

Els dos noms són vàlids i evidentment s'han d'unificar. Pots marcar-ne una amb la plantilla {{Move}} explicant el motiu en la discussió, en anglès si pot ser, per si hi ha comentaris sobre preferències per una o l'altra. --V.Riullop (talk) 10:42, 10 June 2012 (UTC)
Gràcies per la informació i perdona pel retard. A veure si avui tinc un minutet i ho arreglo! --Santi Gomà (talk) 15:08, 27 June 2012 (UTC)

Help decide about more than $10 million of Wikimedia donations in the coming year

(Apologies if this message isn't in your language. Please consider translating it)

Hi,

As many of you are aware, the Wikimedia Board of Trustees recently initiated important changes in the way that money is being distributed within the Wikimedia movement. As part of this, a new community-led "Funds Dissemination Committee" (FDC) is currently being set up. Already in 2012-13, its recommendations will guide the decisions about the distribution of over 10 million US dollars among the Foundation, chapters and other eligible entities.

Now, seven capable, knowledgeable and trustworthy community members are sought to volunteer on the initial Funds Dissemination Committee. It is expected to take up its work in September. In addition, a community member is sought to be the Ombudsperson for the FDC process. If you are interested in joining the committee, read the call for volunteers. Nominations are planned to close on August 15.

--Anasuya Sengupta, Director of Global Learning and Grantmaking, Wikimedia Foundation 19:56, 19 July 2012 (UTC)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

URAA, avisos, CommonsTicker i saber imatges que podem perdre als projectes en català

A Commons_talk:WikiProject_Public_Domain/URAA_review#Files_used_in_wikis estic mirant d'esbrinar si hi ha manera de saber els fitxers que s'esborraran i que estem fent servir. Pel que em diuen, hi ha un avisador automàtic (que per ara no va) a m:User:Duesentrieb/CommonsTicker, per notificar les propostes d'esborrat, i que pel que veig no està activat a la viqui en català ni als projectes germans (per quan torni a funcionar). De moment deixo el missatge aquí per si algú coneix l'eina.--Pere prlpz (talk) 21:51, 25 July 2012 (UTC)

Es pot veure la discussió sobre el Delinker. Hi ha un bot a l'anglesa que funciona i amb el codi accesible, però cal trobar un botaire que el sàpiga adaptar. --V.Riullop (talk) 07:39, 26 July 2012 (UTC)

Problemes amb les categories

He posat la següent categoria Category:2012 in Mallorca a la categoria Category:2012 in the Balearic Islands, però en lloc de veure's en aquesta categoria es veu a Category:2012 in Spain, m'agradaria que algú ho miràs.--Sebasweee (talk) 13:23, 11 August 2012 (UTC)

Mirant a la banda de baix de cada categoria, es veu bé: Category:2012 in Mallorca és dins de Category:2012 in the Balearic Islands i aquesta és dins de Category:2012 in Spain. El problema és mirant a la categoria superior quines categories conté, que aleshores passa el que dius.
Pel que m'he trobat en altres cops, crec que és només un problema d'actualització que es resoldrà sol. La causa ve de que la categoria l'assigna una plantilla, {{MallorcaYear}}, i que a més has editat la plantilla canviant la categoria, encara que hagi estat al cap de pocs minuts d'haver-la creat. Quan això passa, el programari triga a actualitzar les pàgines de les categories. Una vegada que vaig fer a la Viquipèdia una cosa semblant amb una plantilla amb centenars o milers d'articles (la categoria d'animals sense foto, devia ser) van estar apareixent articles a la pàgina de la categoria durant hores. A Commons i avui en dia pot ser que sigui més lent encara. No sé si hi ha una manera d'accelerar-ho, però jo no m'hi capficaria.--Pere prlpz (talk) 23:00, 11 August 2012 (UTC)
Gràcies--Sebasweee (talk) 09:44, 12 August 2012 (UTC)
Acabo de trobar que sí que hi havia una manera de forçar que s'actualitzés: treure la plantilla i tornar-la a posar.[1]--Pere prlpz (talk) 09:49, 12 August 2012 (UTC)

Plantilla BIC i text que sobra

La plantilla BIC afegeix el text {{#if:RI-51-0011527||[[Category:Cultural heritage monuments in Spain without known IDs}} que suposo que no hi hauria de sortir. Es pot veure a File:Torre Carmelet i torre dels Gats retallades P1130724.jpg, per exemple. No m'atreveixo a remenar per si de cas.--Pere prlpz (talk) 22:10, 31 August 2012 (UTC)

Després ho devia arreglar algú, perquè va començar a funcionar bé.--Pere prlpz (talk) 07:41, 1 September 2012 (UTC)

Request for Comment: Legal Fees Assistance Program

I apologize for addressing you in English. I would be grateful if you could translate this message into your language.

The Wikimedia Foundation is conducting a request for comment on a proposed program that could provide legal assistance to users in specific support roles who are named in a legal complaint as a defendant because of those roles. We wanted to be sure that your community was aware of this discussion and would have a chance to participate in that discussion.

If this page is not the best place to publicize this request for comment, please help spread the word to those who may be interested in participating. (If you'd like to help translating the "request for comment", program policy or other pages into your language and don't know how the translation system works, please come by my user talk page at m:User talk:Mdennis (WMF). I'll be happy to assist or to connect you with a volunteer who can assist.)

Thank you! --Mdennis (WMF)01:50, 6 September 2012 (UTC)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Plantilles

Ahir vaig crear la plantilla BarcelonaYear, però ara he vist que també existeix Barcelonayear, la que jo he creat afegeix la categoria [[:Category:{{{1}}}{{{2}}} in the province of Barcelona|Barcelona]] i l'altra afegeix la categoria [[:Category:{{{1}}}{{{2}}} in Catalonia|Barcelona]], crec que la meva és més adecuada, però voldria l'opinió d'algú per a saber quina s'ha de llevar.--Sebasweee (talk) 12:36, 10 September 2012 (UTC)

Les dues plantilles són iguals, o gairebé, no? Aleshores el que cal fer és redirigir la plantilla nova a la vella i incorporar a la vella totes les millores que es vulgui.
Sobre les categories provincials, no les acabo de veure gaire útils, però si algú les vol crear i omplir es pot fer.--Pere prlpz (talk) 13:49, 10 September 2012 (UTC)
Ara redirigiré la que he creat jo (BarcelonaYear) a l'altra i hi posaré la categoria [[:Category:{{{1}}}{{{2}}} in the province of Barcelona|Barcelona]], és a dir que quedaria la plantilla Barcelonayear amb la categoria mencionada anteriorment.--Sebasweee (talk) 16:46, 10 September 2012 (UTC)

Wikidata is getting close to a first roll-out

(Apologies if this message isn't in your language.)

As some of you might already have heard Wikimedia Deutschland is working on a new Wikimedia project. It is called m:Wikidata. The goal of Wikidata is to become a central data repository for the Wikipedias, its sister projects and the world. In the future it will hold data like the number of inhabitants of a country, the date of birth of a famous person or the length of a river. These can then be used in all Wikimedia projects and outside of them.

The project is divided into three phases and "we are getting close to roll-out the first phase". The phases are:

  1. language links in the Wikipedias (making it possible to store the links between the language editions of an article just once in Wikidata instead of in each linked article)
  2. infoboxes (making it possible to store the data that is currently in infoboxes in one central place and share the data)
  3. lists (making it possible to create lists and similar things based on queries to Wikidata so they update automatically when new data is added or modified)

It'd be great if you could join us, test the demo version, provide feedback and take part in the development of Wikidata. You can find all the relevant information including an FAQ and sign-up links for our on-wiki newsletter on the Wikidata page on Meta.

For further discussions please use this talk page (if you are uncomfortable writing in English you can also write in your native language there) or point me to the place where your discussion is happening so I can answer there.

--Lydia Pintscher 13:10, 10 September 2012 (UTC)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Categoria "Cultural Heritage..."

Bones. He canviat algunes plantilles que posava "Category:Cultural heritage monuments in Montblanc" per la corresponent categoria que és més concisa, per exemple "Santuari de la Serra de Montblanc" la qual ja té la categoria "Cultural heritage monuments in Montblanc" i per tant l'engloba i evita redundàncies. Pateixo, però que no aixi afectat d'alguna manera la participació al concurs "Wiki Love Monuments 2012". Algú podria dir-me si he fet bé o en cas contrari la manera de procedir? Gràcies. --Santi Gomà (talk) 07:28, 11 September 2012 (UTC)

No hi ha problema, si està bé per Commons està bé per WLM. Les fotos del concurs s'identifiquen per la plantilla {{Wiki Loves Monuments 2012}} que categoritza a Category:Images from Wiki Loves Monuments 2012, a més de la plantilla de monument amb el codi corresponent per a una identificació més precisa i tractable amb bot. --V.Riullop (talk) 08:43, 11 September 2012 (UTC)
Moltes Gràcies Vriullop. Ara ja puc continuar reordenant.--Santi Gomà (talk) 09:46, 11 September 2012 (UTC)

Els Segadors

Potser hi ha un enregistrament lliure d'Els Segadors. Ferbr1 (talk) 14:27, 11 September 2012 (UTC)

I? Ningú no respon res? S'hi pot pujar o no s'hi pot pujar? Ferbr1 (talk) 18:57, 14 September 2012 (UTC)
La pregunta de quan serà de domini públic és molt difícil de respondre, però el que sí que és fàcil de dir és que l'autor de l'arranjament va morir el 1942, de manera que els seus drets sobre aquesta gravació no caduquen fins el 2022. Abans, segur que no és en domini públic. Després, possiblement tampoc.
Ara bé, és probable que la foto de la caràtula sí que es pugui carregar com a reproducció d'una imatge en domini públic, però pot ser complicat d'argumentar (el disseny és prou original com per tenir drets d'autor? qui la va dissenyar? quan va morir?).
La manera més pràctica de tenir una versió lliure dels Segadors és buscar algú que l'interpreti i gravar-lo. Si els músics són mínimament presentables, per malament que ho enregistrem no pot sortir gaire pitjor que una gravació de fa cent anys. Em queda només el dubte de si la lletra és lliure, però suposo que ho deu ser per haver estat publicada com a part d'una disposició oficial.--Pere prlpz (talk) 21:29, 14 September 2012 (UTC)

Soc nova aquí

Hola, bon dia a tothom.

Hem dic Laia i soc una alumne de l'escola Edra de art i disseny situada en rubí, soc nova en wikicommons, m'agrada moltissim la il·lustració i el grafisme expresiu, estic començant a treballar en el PFE a través de la iniciativa wikiArS, aportaré il·lustracions, com la resta dels meus companys de grup.

Benvinguda a Commons.--Pere prlpz (talk) 20:19, 19 September 2012 (UTC)

Problemes amb Wiki-bot

Bones. La carpeta Category:Cultural heritage monuments in Montblanc està sobre carregada. Té a dins diferents carpetes. He intentat posar-hi ordre ordenant cada fitxer dins la corresponent subcarpeta, però el bot "Wiki-Bot" torna a marcar cada fitxer amb la categoria "Cultural heritage monuments in Montblanc". Un exemple qualsevol és File:Recinte emmurallat de Montblanc - 31.jpg (mireu l'historial). Hi ha alguna forma d'arreglar-ho o és millor deixar-ho així? --Santi Gomà (talk) 06:54, 24 September 2012 (UTC)

Es podria parlar amb el seu responsable, tot i que segurament acabarem abans desfent el que fa si fem servir Cat-a-lot.--Pere prlpz (talk) 18:41, 24 September 2012 (UTC)

Problemes amb una plantilla

He creat aquesta i aquesta categories. Si algú vol corregir l'errada en la plantilla d'ubicació pot fer-ho. Jo no sé com es fa. Ferbr1 (talk) 11:33, 27 September 2012 (UTC)

✓ Done (em penso). La plantilla no fa servir el paràmetre display, que a les viquipèdies sí que fem servir, i crec que l'error venia d'aquí. A més, a Template:Location diuen que tampoc s'ha de fer servir el paràmetre type. [2]--Pere prlpz (talk) 11:55, 27 September 2012 (UTC)

 Thank you. :) Ferbr1 (talk) 21:21, 27 September 2012 (UTC)

He canviat "Location" per {{Object location}}. La primera marca la localització del fotògraf i la segona l'objecte fotografiat. La primera és recomanable en fotos i la segona en categories. En el primer cas no hi ha "tipus" de fotògrafs :-) i en el segon sí que es pot utilitzar "type" encara que és millor "scale" o "dim". --V.Riullop (talk) 06:44, 28 September 2012 (UTC)

Upcoming software changes - please report any problems

(Apologies if this message isn't in your language. Please consider translating it)

All Wikimedia wikis - including this one - will soon be upgraded with new and possibly disruptive code. This process starts today and finishes on October 24 (see the upgrade schedule & code details).

Please watch for problems with:

  • revision diffs
  • templates
  • CSS and JavaScript pages (like user scripts)
  • bots
  • PDF export
  • images, video, and sound, especially scaling sizes
  • the CologneBlue skin

If you notice any problems, please report problems at our defect tracker site. You can test for possible problems at test2.wikipedia.org and mediawiki.org, which have already been updated.

Thanks! With your help we can find problems fast and get them fixed faster.

Sumana Harihareswara, Wikimedia Foundation Engineering Community Manager (talk) 02:46, 16 October 2012 (UTC)

P.S.: For the regular, smaller MediaWiki updates every two weeks, please watch this schedule.

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Fundraising localization: volunteers from outside the USA needed

Please translate for your local community

Hello All,

The Wikimedia Foundation's Fundraising team have begun our 'User Experience' project, with the goal of understanding the donation experience in different countries outside the USA and enhancing the localization of our donation pages. I am searching for volunteers to spend 30 minutes on a Skype chat with me, reviewing their own country's donation pages. It will be done on a 'usability' format (I will ask you to read the text and go through the donation flow) and will be asking your feedback in the meanwhile.

The only pre-requisite is for the volunteer to actually live in the country and to have access to at least one donation method that we offer for that country (mainly credit/debit card, but also real-time banking like IDEAL, E-wallets, etc...) so we can do a live test and see if the donation goes through. All volunteers will be reimbursed of the donations that eventually succeed (and they will be low amounts, like 1-2 dollars)

By helping us you are actually helping thousands of people to support our mission of free knowledge across the world. Please sing up and help us with our 'User Experience' project! :) If you are interested (or know of anyone who could be) please email ppena@wikimedia.org. All countries needed (excepting USA)!

Thanks!
Pats Pena
Global Fundraising Operations Manager, Wikimedia Foundation

Sent using Global message delivery, 16:51, 17 October 2012 (UTC)

Imatge de llicència incerta

File:Josep Carner 1970.jpg, amb una llicència incorrecta, cita com a font un bloc, tot i que no sé passar de l'enllaç de la imatge al bloc per veure si hi ha alguna cosa que permeti copiar-la. La imatge apareix també en un web de la Generalitat i tot i el generós avís legal em sembla molt dubtós que pugui publicar-se aquesta foto amb una llicència lliure, per començar perquè l'autor no en deu ser la Generalitat. Hi ha algun precedent semblant, o val més proposar l'esborrat de la imatge?--Pere prlpz (talk) 20:06, 18 October 2012 (UTC)

Apareix en diferents blogs sense cap informació. En general són fonts dubtoses i està clar que no pot ser DP del 1970. Però a la pàgina de gencat, en l'enllaç que diu "Accés a la galeria multimèdia", sí de diuen que l'autor n'és un dels departaments. El que caldria és demanar ajuda per veure en quins termes es pot redactar una plantilla de llicència gencat, potser en base a {{Attribution}} com per exemple {{Attribution-PresidenciaBr}}. --V.Riullop (talk) 06:58, 19 October 2012 (UTC)

Categories duplicades

Crec que Category:Xavier Gosé i Rovira i Category:Francisco Javier Gosé tracten sobre el mateix assumpte. No sé quin és el procediment per a fusionar-los correctament a commons ni quin ha de ser el nom més adequat per a la categoria. --Bestiasonica (talk) 23:08, 20 October 2012 (UTC)

El procés està explicat a Commons:Rename a category. Aquest no és un cas trivial ni unambiguous sinó que pot ser controvertit per ser categories velles. Es pot usar la plantilla {{Move}} i esperar consens. Un argument pot ser el nom més comú usat en els catàlegs enllaçats a la segona categoria. --V.Riullop (talk) 09:43, 21 October 2012 (UTC)

Invitació a cobrir el Mundial d'Handbol 2013

Salut companys. Al gener de 2013 es celebrarà a Espanya el Campionat Mundial d'Handbol masculí 2013, concretament a les ciutats de Barcelona, Granollers, Guadalajara, Madrid, Sevilla i Saragossa.

L'organització acaba d'obrir el termini per a sol·licitar acreditacions de premsa 1 i pel que hem llegit després de enregistrar-se un company estan oberts a mitjans d'internet i fotògrafs freelance, sempre que acreditin treballs previs.

A Wikimedia Espanya anem a intentar cobrir aquest esdeveniment en tant que sigui possible, però ens agradaria fer una crida a la comunitat d'usuaris de Wikimedia Commons per a tractar de cobrir el major nombre de ciutats possibles, ja que de moment tan sols disposem d'un viquipedista disponible a Madrid i els partits més importants (semifinals i final) tindran lloc a Barcelona. Per això, si disposes d'una estona lliure, tens una càmera i vius en alguna de les ciutats seu (o prop), ens agradaria que provessis sort.

Creiem que podem imitar el realitzat a Àustria en 2010, amb l'Europeu d'Handbol, al qual va acudir l'usuari Steindy, realitzant magnífiques fotografies.

Des de Wikimedia Espanya podem gestionar la petició de l'acreditació pels interessats i esperem que sigueu molts els que us animeu a aportar el vostre òbol al coneixement lliure d'aquesta manera. Salutacions. --Millars (talk) 21:51, 23 October 2012 (UTC)

Best GLAM Monument photos

Hola, un poc tard, però Europeana ha obert una votació per a triar la millor fotografia de Wiki Loves Monuments rel·lacionada amb GLAM. Més informació, en anglés, ací. Podeu votar fins el dia 5 de decembre. Salut! --Millars (talk) 00:48, 4 December 2012 (UTC)

Canvi de llengua en categories

Hi ha alguna política de Commons que pugui ser útil contra la traducció al francès sense discussió de la categoria d'una església de l'Alta Cerdanya? [3]--Pere prlpz (talk) 20:37, 26 December 2012 (UTC)

Segons Commons:Naming_categories#Language, per a noms de llocs i edificis, estem sotmesos a la forma més habitual en la literatura en anglès. Mirant amb l'opció d'idioma de Google no trec cap conclusió referent a què és més freqüent en anglès, si Santa Llocaia o Sainte-Léocadie. Es podria intentar arribar a un consens amb qui ho va canviar sense discutir-ho prèviament (potser accedeix sense més), i/o convéncer-lo amb arguments (o també deixar-se convéncer ;) -Aleator (talk) 16:41, 29 December 2012 (UTC)