Category talk:Streets in Tallinn

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search

Tänavad territoriaalüksuste lõikes[edit]

Ma teen ettepaneku tänavate kategooriaid sellisel kujul linnaosade ega asumite vahel mitte jagada, kuna tänavad ületavad territoriaalüksuste piire. Näiteks kui "Metsa tänav (Tallinn)" on "Hiiu" alamkategooria, aga seal on koos nii Hiiu kui ka Nõmme asumi pildid, siis poleks sedasi kategooria "Hiiu" alamkategooriaid sirvides võimalik aru saada, millised pildid tegelikult antud asumi kohta käivad. Sellepärast võiks pildid üldiselt jääda kahte eraldi kategooriapuuse: 1) asukoht territoriaalses hierarhias (asum) ja 2) asukoht tänava järgi.

Mõeldav oleks linnaosa või asumi alla kategoriseerida ainult need tänavad, mis jäävad tervenisti antud territoriaalüksusesse, aga nii on ehk keeruline jälgida, millised pildid on tänava kategooria kaudu juba territoriaalüksuse all ja millised vajaks täiendavalt asumi kategooriat. Veel on mõeldav teha territoriaalüksuste vahel jagatud tänavate jaoks iga linnaosa/asumi kohta eraldi kategooriad, nii nagu näiteks Potsdamer Straße puhul, aga tänavakategooriatele omakorda alamkategooriate tegemine pole Tallinna puhul ehk praegu otstarbekas, kuna paljude tänavate kohta on niigi vaid üks-kaks pilti.

Nähtavasti on seni enamjaolt hoidutud Tallinna tänavakategooriate kategoriseerimisest territoriaalüksuste alla. Tõsi küll, vanalinna tänavad on erand. Üldiselt on vanalinn kompaktne ja need tänavad, mis on vanalinna sees ei ulatu teistesse asumiteses, aga probleemsed on selle juuers ikkagi näiteks Pärnu maantee ja Toompuiestee, mida külgnevate asjade järgi võiks ka vanalinna (asumi) tänavateks pidada. Neid tänavaid, mis on linnaosa/asumi piiril, tuleks ilmselt siis ka ideaalis eraldi alamkategooriate abil linnaosade/asumite vahel jagada.

Kui kasutada praegu kategooriaid nagu "Streets in Haabersti‎" või "Streets in Maarjamäe", siis võiks need ehk sisaldada ainult pilte (s.t mitte tänavanimelisi kategooriaid), millel kujutatakse eelkõige tänavaid endid (mitte hooneid jm, mis on aadressi poolest tänava ääres).

Flying Saucer, Erko ja võib-olla veel keegi, kes Tallinna tänavate kategoriseerimisega rohkem on tegelenud, mis sellest arvate? 62.65.58.165 16:02, 24 July 2017 (UTC)[reply]

Olen nõus, et tänavate kategoriseerimine juba asumite järgi tekitab liialt segadust. Üldiselt pooldan ise ka pigem seda, et kõik Tallinna tänavad oleksid ühes kategoorias tähestikulises järjekorras. Nõnda nagu need u 3 kuud tagasi olid. See Potsdamer Straße näite rakendamine tõepoolest likvideeriks kohati väära hierarhilise kategorisatsiooni, kuid siiski arvan, et kindlasti esialgu oleks see Tallinna tänavate jaoks liigne ülekategoriseerimine. Flying Saucer (talk) 16:43, 24 July 2017 (UTC)[reply]
Ma pooldan pigem asumitesse jaotamist, seda just pikemas plaanis, et loendid kipuvad linnaosade jaotuses minema väga pikaks. Tänavad, mis on läbivad erinevaid asumeid, neid saab lisada mõlemasse kategooriasse. Võib muidugi jätkuda ka vanaviisi linnaosade lõikes.--Erko (talk) 17:33, 25 July 2017 (UTC)[reply]
Kui mõtled nii nagu praegu tegid, et üks tänavanimeline kategooria on korraga mitme asumi (või linnaosa) alamkategooria, siis kuidas lahendada probleem, et kategooriaid sirvides ei tule välja, millist asumit tänava pilt parasjagu kujutab, ja ühe asumi alamkategooriasse satuvad seeläbi teise asumi pildid? Kas tuleks teha nii nagu ülaltoodud Potsdamer Straße näites, või kuidagi teisiti? Või kas ei võiks kategooriad nagu "Streets in Maarjamäe" sisalda esialgu vaid pilte (nii et tänavanimeliste alamkategooriate kaudu ei tuleks sisse kõrvalasumite pildid)?
Kategooria "Streets in Tallinn" päises on varasemast sisukord, millel hetkel pole küll mõtet, aga selle abil peaks see kategooria iseenesest ka paljude alamkategooriatega üsna hõlpsasti sirvitav olema. 62.65.58.165 07:48, 26 July 2017 (UTC)[reply]

Selle tabel järgi on kolme linnaosa vahel jagatud 8 tänavat ja kahe linnaosa vahel 35 tänavat. Kuna neid ei ole iseenesest palju, siis osale neist võib arvatavasti kohe linnaosade lõikes alamkategooriad teha. Mõnest sellisest tänavast on nii vähe pilte, et jagamine pole arvatavasti otstarbekas, nt Nirgi tänav Kristiine ja Mustamäe piiril; siis jääks need mõned esialgu lihtsalt linnaosa tänavate kategooriast välja.

Sellisel juhul saaks jätta kategooriad linnaosade tänavate kategooriatesse, enamvähem nii nagu praegu on. Selleks et kõik olemasolevad tänavakategooriad oleks ka ühes kohas koos, saaks teha veel eraldi kategooria (Streets in Tallinn by name), nii nagu siin-seal on tehtud.

Ma visandasin praeguseks juhise, mille saab panna kategoorialehele:

--62.65.58.165 19:25, 8 August 2017 (UTC)[reply]