Category:Mark (Dintel)

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Nederlands: Afbeeldingen van de rivier de Mark ook wel Bovenmark genoemd met een deel van de Mark in Breda in Breda in de provincie Noord-Brabant in het zuiden van Nederland.

De Mark ontspringt bij de Zandvenheide in Koekhoven, een Belgisch gehuchtje bij Merksplas. Het brongebied van de Mark, het Turnhouts Vennengebied, vormt de waterscheiding tussen de Maas (Dommel en Mark) en de Schelde (Nete). Via Hoogstraten en Minderhout, waar de Mark een tijdje de rijksgrens vormt tussen België en Nederland, komt de beek uiteindelijk bij grenspaal 218 net ten zuiden van de Markbrug tussen Meersel-Dreef en Galder definitief Nederlands grondgebied binnenstromen.

Zijbeken van de Mark zijn onder meer de Kleine Mark, de Hollandsche Loop, het Merkske, de Chaamse Beek, de Galderse Beek, Heerlese Loop, de Kerzelse Beek, de Leijloop, de Molenleij en de Strijbeekse Beek.

(bron [1];[2])


<nowiki>Mark; Ríu Mark; Марк; Mark; Rio Mark; Mark; 马克河; マルク; Mark; نهر مارك; Mark i Nederland; 马克河; Mark; 馬克河; 马克河; Marcum; Mark; Mark; مارك; Fiume Mark; Mark; fiume in Paesi Bassi; folyó Belgiumban és Hollandiában; Jõgi Hollandis; река в Нидерландах; Fluss in den Niederlanden; river in the Netherlands; رود در هلند; river in Netherlands; elv i Nederland; rivier in België en Nederland; נהר; rivière en Pays-Bas; río en Países Bajos; rivero en Nederlando; river in Belgium and the Netherlands; river in the Netherlands; ποταμός στην Ολλανδία; نهر في هولندا; Dintel; Rio Dintel; Dintel; Mark (Dintel)</nowiki>
Mark 
river in Belgium and the Netherlands
Upload media
Instance of
Location
Connects with
  • Markkanaal
Length
  • 806 km
Mouth of the watercourse
  • Dintel
Tributary
Map51° 39′ 31.32″ N, 4° 22′ 08.04″ E
Authority file
Edit infobox data on Wikidata

Subcategories

This category has the following 7 subcategories, out of 7 total.

H

M

V

Media in category "Mark (Dintel)"

The following 52 files are in this category, out of 52 total.