Category:Dipòsit de les Aigües

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Català: Dipòsit de les AigüesLa construcció del Dipòsit de les Aigües la va projectar l’any 1874 el mestre d’obres Josep Fontserè, gestor de tot l’entorn de l’antiga Ciutadella militar. Un aleshores jove estudiant d’arquitectura, Antoni Gaudí i Cornet, va fer el càlcul estàtic del conjunt del dipòsit i dels elements de suport. La construcció data de l’any 1876, però no va ser fins al 1880 que es va inaugurar com a Dipòsit de les Aigües, amb la funció de regular el cabdal d’aigua de la cascada del parc de la Ciutadella i regar els seus jardins. Actualment és una biblioteca de la UPF.
English: The "Dipòsit de les Aigües" building was designed in 1874 by Josep Fontserè. Antoni Gaudí, a student at that time, calculated the support elements. It was built in 1876 and inaugurated in 1880 as a water reservoir required for the parc de la Ciutadella fountain. Today serves as a library of the University Pompeu Fabra.

This is a category about a building listed in the Catalan heritage register as Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) under the reference 08019/3023.

<nowiki>Dipòsit de les Aigües del Parc de la Ciutadella; Dipòsit de les Aigües del Parc de la Ciutadella; antiga torre d'aigua de Barcelona; bâtiment de la province de Barcelone, Espagne; building in Barcelona Province, Spain; Gebäude in Spanien; будівля в провінції Барселона, Іспанія; foirgneamh in Barcelona</nowiki>
Dipòsit de les Aigües del Parc de la Ciutadella 
building in Barcelona Province, Spain
Biblioteca de la UPF al Dipòsit de les Aigües
Upload media
Instance of
LocationLa Vila Olímpica del Poblenou, Sant Martí, Barcelona, Barcelonès, Àmbit metropolità de Barcelona, Barcelona Province, Catalonia
Street address
  • Wellington, 46-48
Architectural style
Architect
Has use
  • academic library building
Heritage designation
  • Cultural Asset of Local Interest
Significant event
Map41° 23′ 25.37″ N, 2° 11′ 20.44″ E
Authority file
Wikidata Q20105639
Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya code: 40491
Edit infobox data on Wikidata

Subcategories

This category has only the following subcategory.

Media in category "Dipòsit de les Aigües"

The following 27 files are in this category, out of 27 total.