File talk:Irma Björck.jpg

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search

License[edit]

from sv:Fildiskussion:Irma Björck framför hennes porträtt som Czardasfurstinnan.jpg:

Bilden har tidigare raderats på grund av oklarhet med upphovsrätten. Om alla arvingar nu kommit överens, så som det står på bildsidan, får de ju göra vad de vill med fotot - frågan är bara exakt vad de kommit överens om! Ska vi betrakta bilden som fri för all typ av spridning, eller ska vi betrakta den som licensierad under GFDL - samma licens som all text man lägger in på Wikipedia ligger under? Jag hoppas att släktingarna är införstådda med att man inte kan lägga in bilden bara på Wikipedia, och räkna med att den inte sprids någon annanstans. Material som ligger på svenska Wikipedia ska vara fritt för spridning, det är en grundprincip som vi följer här.

Om ni, arvingarna, vill ha bilden här måste ni godkänna den för fri spridning och berätta under vilka villkor. Mitt första förslag skulle vara antingen GFDL eller en variant av Creative Common, som innebär att fotografen bör omnämnas med namn var än bilden används. Om detta inte är viktigt, ta GFDL istället - men det är viktigt att ni är införstådda med att ni inte kan placera bilden på Wikipedia, utan att släppa den under en fri licens. Bisarrt nog skulle den nog kunna ligga på engelska Wikipedia utan att man placerade den under en fri licens, om man skrev motsvarande artikel där, under den lagklausul i amerikansk lagstiftning som heter "fair use". Svenska wp har dock bestämt sig för att inte acceptera bilder under fair use.

Utöver licensmärkning behöver även källa anges. Jag skriver in "källa: familjens fotoalbum" så länge, tycker den formuleringen borde duga. // habj 14 augusti 2006 kl. 16.22 (CEST)

Tackar för engagemanget i denna fråga. Alla vi arvingar accepterar helt att godkänna bilden för fri spridning, vi ser inga problem med detta och ställer inga särskilda villkor för dess spridning. Jag ber dig gärna Habj att lägga in bilden på rätt sätt i artikeln. // Användare:gunnar.bjorck@chello.se 17 augusti 2006 kl. 14.50