File talk:Copenhagen UrbanRailSystemMap.PNG

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
[edit]
from sv:Fildiskussion:Copenhagen UrbanRailSystemPlan.png:

Angående min fil om rälstrafiken i Köpenhamn. Hur registrear jag copyright ? Jag har själv gjort den i PAINT, och har inga copyrightkrav (annat än den så långt jag kan bestämma inte får användas kommersiellt ? Awayanoder 9 januari 2010 kl. 00.10 (CET) Tacksam för hjälp

När man laddar upp filer till Commons finns ett avsnitt där man väljer licens. Det ser ut som att du missat det, vilket är ganska lätt hänt. I praktiken har du nu två möjligheter. Antingen laddar du upp filen på nytt med annat namn och är noga med att välja vilken licens du vill ha. Eller också trycker du på fliken redigera när du har bilden uppe och lägger in mall för licens. Den ser ut så här {{self|GFDL|cc-by-3.0}} för den numera vanligaste licensen.
Du bör dock känna till att alla licenser tillåter även kommersiell användning. Det är en grundprincip på Wikipedia och Wikipedia Commons där bilder läggs. --// jorchr 9 januari 2010 kl. 04.18 (CET)
Tack (Jag skrev dock inte att den inte fick användas för komersiellt bruk, endast att om det var upp till mig så...)

Jag såg inte något om licens, fast jag skall kolla igen. Men bara att hitta sidan för uppladdning var knapigt, jag har aldrig gjort det tidigare. Men stort tack ! Awayanoder 9 januari 2010 kl. 06.26 (CET)

Du hade även skrivit på Diskussion:Kommunikationer i Köpenhamn. Se gärna även mitt svar där, som jag skrev innan jag såg den här sidan. Om du går med på att licensiera bilderna enligt Creative Commons, skriv {{cc-by-sa-3.0}} någonstans på bildsidan, eller säg till att det är okej här så hjälper någon dig med det. /Grillo 9 januari 2010 kl. 07.28 (CET)
Jag följde ett råd om att ladda upp filen igen, och fylla i en ruta jag missade. Nu heter filen Copenhagen_UrbanRailSystemMap.png och blev uppladdad (valde rekommenderad licens) - och gjorde några modifikationer före uppladdningen. Men nu syns ju inte bilden !!!(jag bara bytte namn, och lät syntaxen inkl "miniatyr" stå kvar (jag har aldrig laddat upp till commons tidigare)Eller tar det några minuter för bilden att registreras ??

Awayanoder 9 januari 2010 kl. 08.34 (CET)

Det är många detaljer som skall bli rätt. Filen är rätt uppladdad vad jag kan se, men den heter Fil:Copenhagen UrbanRailSystemMap.PNG. I de här sammanhangen är det skillnad på små och stora bokstäver. Du behöver inte ladda upp filen på nytt. Det räcker att skriva "rätt" namn när du länkar till den. --// jorchr 9 januari 2010 kl. 08.40 (CET)