File:Willeény.jpg

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search

Willeény.jpg(408 × 440 pixels, file size: 87 KB, MIME type: image/jpeg)

Captions

Captions

Add a one-line explanation of what this file represents

Summary[edit]

A Willendorfi vénusz feje- "haj"szerkezete A torzó haja nem kőkori hajcsavarókat ábrázol, nem is a pre-historikus fodrászat remeke. A szobrot- vagy a képét háttal felénk nézve látható, hogy a fejtől a hát közepéig egy kígyó farka nyúlik- ill. a tarkón a kígyó maga tekeredik tovább a fejre, 7 kört írva köré a fejtetőn végződik. A kígyó testén nem egyforma kis gubicsok vannak- hanem a legrégebbi- Tatárlakai cserepeken pl. ábrázolt- ősi rovásjeleknek a kőkori elődei láthatók. Ha rovás, akkor az itt 3 D-s rovás a 2-30000 éves szobron- ha rovás, akkor az kifejezéseket, szavakat, szótagokat ill. jelképeket tartalmaz. A szobor egész teste valójában értelmezhető testrészekből álló szobortestnek, vagy ügyesen összegyúrt rovásoknak, ábráknak , (kígyók, az emlők fejjel lefelé születő kisbaba fejének -arcának nagyon szép ábrázolásai, hímvessző-herékkel, méh félbevágott képe)- de a haj szerkezetén mindent ide sorolni sok lenne. A makrovilág- és a mikro-sejtek-sperma, mag, kicseppenő tej- vagy mag-szintű) - így makro-és mikrovilágnak egységes egészét, kompozícióját tárja fel. A "haj"- a kígyó léte a mitologában közismert, a jelentései is. Kiemelten érdekes a 7 szintű csavarodás- a 7-es a mítoszok világában fontos szám. (numerologia tudományos leírása) Az arc hiánya- van, aki látni véli, valójában a kidolgozott csecsemőarc finom élethű ábrázolása kizárja, hogy arc bújna meg a szobron. Ennek oka az lehet, hogy a szobor nem egy arca szerint felismerendő alkotás, nem egy személyt ábrázol. Annál sokkal többet. Női alakba gyúrva a MiND-eGY/eN-SéGeT. Egy - minden egyben- nem ábrázolható a lelke! Utalnak rá az őseink, de az arca olyan, mint a Teremtő= nem ábrázolható, nincs képe! Még a sokkal későbbi kép készítés-tiltást, faragott bálvány készítés parancsát is betartották.

Licensing[edit]

Licence Art Libre Copyleft: This work of art is free; you can redistribute it and/or modify it according to terms of the Free Art License. You will find a specimen of this license on the Copyleft Attitude site as well as on other sites.

A torzó haja nem kőkori hajcsavarókat ábrázol, nem is a pre-historikus fodrászat remeke. A szobrot- vagy a képét háttal felénk nézve látható, hogy a fejtől a hát közepéig egy kígyó farka nyúlik- ill. a tarkón a kígyó maga tekeredik tovább a fejre, 7 kört írva köré a fejtetőn végződik. A kígyó testén nem egyforma kis gubicsok vannak- hanem a legrégebbi- Tatárlakai cserepeken pl. ábrázolt- ősi rovásjeleknek a kőkori elődei láthatók. Ha rovás, akkor az itt 3 D-s rovás a 2-30000 éves szobron- ha rovás, akkor az kifejezéseket, szavakat, szótagokat ill. jelképeket tartalmaz. A szobor egész teste valójában értelmezhető testrészekből álló szobortestnek, vagy ügyesen összegyúrt rovásoknak, ábráknak , (kígyók, az emlők fejjel lefelé születő kisbaba fejének -arcának nagyon szép ábrázolásai, hímvessző-herékkel, méh félbevágott képe)- de a haj szerkezetén mindent ide sorolni sok lenne. A makrovilág- és a mikro-sejtek-sperma, mag, kicseppenő tej- vagy mag-szintű) - így makro-és mikrovilágnak egységes egészét, kompozícióját tárja fel. A "haj"- a kígyó léte a mitologában közismert, a jelentései is. Kiemelten érdekes a 7 szintű csavarodás- a 7-es a mítoszok világában fontos szám. (numerologia tudományos leírása) Az arc hiánya- van, aki látni véli, valójában a kidolgozott csecsemőarc finom élethű ábrázolása kizárja, hogy arc bújna meg a szobron. Ennek oka az lehet, hogy a szobor nem egy arca szerint felismerendő alkotás, nem egy személyt ábrázol. Annál sokkal többet. Női alakba gyúrva a MiND-eGY/eN-SéGeT. Egy - minden egyben- nem ábrázolható a lelke! Utalnak rá az őseink, de az arca olyan, mint a Teremtő= nem ábrázolható, nincs képe! Még a sokkal későbbi kép készítés-tiltást, faragott bálvány készítés parancsát is betartották.

File history

Click on a date/time to view the file as it appeared at that time.

Date/TimeThumbnailDimensionsUserComment
current14:02, 27 May 2019Thumbnail for version as of 14:02, 27 May 2019408 × 440 (87 KB)SteinsplitterBot (talk | contribs)Bot: Image rotated by 90°
16:58, 4 September 2017Thumbnail for version as of 16:58, 4 September 2017440 × 410 (88 KB)Izzibell01 (talk | contribs)A Willendorfi vénusz feje- "haj"szerkezete

There are no pages that use this file.

Metadata