File:Roemer met de inname van de stad Damiate, BK-KOG-143.jpg

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search

Original file(4,992 × 6,666 pixels, file size: 2.5 MB, MIME type: image/jpeg)

Captions

Captions

Add a one-line explanation of what this file represents

Summary[edit]

Description
Nederlands:

Identificatie
Titel(s): Roemer met de inname van de stad Damiate
Objecttype: roemer
Objectnummer: BK-KOG-143
Omschrijving: Konische, uit een draad gesponnen voet. Ingestoken bodem. De stam, die bezet is met vijf rijen braamnoppen, is als één geheel geblazen met de gebogen kelk. Een geribde draad geeft de overgang van de stam naar de kelk aan.In een ovaal, uit voluten opgebouwde medaillon is de inneming van de stad Damiate gegraveerd, voorgesteld door drie schepen voor de stadmuren met een toren, waarop krijgsvolk staat. Ter weerskanten van de cartouche hangt een klok aan een krullende bladrank. Op de bladrank zit een schildpad. Op de keerzijde is de Stedemaagd van Haarlem afgebeeld. Aan haar rechter hand hangt een wapenschild met het nieuwe wapen van Haarlem, een staand zwaard met ter weerskanten van het lammet twee zespuntige sterren. Ze zit op een leeuw, waarvan de kop links van haar te voorschijn komt. In haar linker hand houdt zij een palmtak. Twee zwevende putti houden een lauwerkrans boven haar hoofd. Tussen de Stedemaagd en de inneming van Damiate is een wapenschild met het oude wapen van Haarlem, een dorre, ontwortelde boom, afgebeeld. Het wapen hangt in een ovaal medaillon van gestileerde bladbundels. Links onder de Stedemaagd staat het monogram en het jaartal 'JCM 1644'.

Vervaardiging
Vervaardiger: glasblazer: anoniem, glasgraveur: Meester cmnaar prent van: Willem Outgertsz. Akerslootnaar prent van: Jacob Matham
Plaats vervaardiging: glasblazer: Nederlanden, glasgraveur: Noordelijke Nederlanden
Datering: 1644
Fysieke kenmerken: helder, donkergroen glas met diamantgravure
Materiaal: glas
Techniek: diamantgraveren / glasblazen
Afmetingen: geheel: h 21,5 cmmondrand: d 11,5 cm. geheel: g 337 gr

OnderwerpWaar. Damiate

Verwerving en rechten
Credit line: Bruikleen van het Koninklijk Oudheidkundig Genootschap
Verwerving: bruikleen 1885
Copyright: Publiek domein
Date
Source http://hdl.handle.net/10934/RM0001.COLLECT.325468
Author Rijksmuseum

Licensing[edit]

Creative Commons CC-Zero This file is made available under the Creative Commons CC0 1.0 Universal Public Domain Dedication.
The person who associated a work with this deed has dedicated the work to the public domain by waiving all of their rights to the work worldwide under copyright law, including all related and neighboring rights, to the extent allowed by law. You can copy, modify, distribute and perform the work, even for commercial purposes, all without asking permission.

File history

Click on a date/time to view the file as it appeared at that time.

Date/TimeThumbnailDimensionsUserComment
current13:55, 23 November 2019Thumbnail for version as of 13:55, 23 November 20194,992 × 6,666 (2.5 MB)Mr.Nostalgic (talk | contribs)== {{int:filedesc}} == {{Information |Description={{nl|1=<br><br><big>'''Identificatie'''</big><br>'''Titel(s): '''Roemer met de inname van de stad Damiate<br>'''Objecttype:''' roemer <br>'''Objectnummer:''' BK-KOG-143<br>'''Omschrijving:''' Konische, uit een draad gesponnen voet. Ingestoken bodem. De stam, die bezet is met vijf rijen braamnoppen, is als één geheel geblazen met de gebogen kelk. Een geribde draad geeft de overgang van de stam naar de kelk aan.In een ovaal, uit voluten opgebouw...

There are no pages that use this file.

Metadata