File:BOP training program.jpg

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search

Original file(3,514 × 2,068 pixels, file size: 2.24 MB, MIME type: image/jpeg)

Captions

Captions

Add a one-line explanation of what this file represents

Summary[edit]

Description
English: BOP in actie 2010.
BOP is in augustus 2009 van start gegaan in Gent met als belangrijkste doelstellingen:
  • een kwalitatief buurtsportaanbod uit te bouwen in alle Gentse wijken
  • het opleiden van buurtsportmedewerkers

BOP, wat staat voor 'Buurtsportmedewerkers in OPleiding', is ingebed in de werking van vzw Jong, maar kan op heel wat ondersteuning rekenen van Christophe Peeters (Schepen van Sport), de Gentse Sport- en Jeugddienst, de dienst Gebiedsgerichte Werking, 'Gent, Stad In Werking' en de Vlaamse Overheid. Zij trekken allen hard mee aan de kar. Vzw Jong (jeugdwelzijnswerk) richt zich hoofdzakelijk naar kinderen en jongeren in de aandachtswijken in de stadskern. Voor het BOP-project wordt echter een uitzondering gemaakt: er wordt naar alle Gentenaars toegewerkt én in alle Gentse wijken.

Omdat het een opleidings- en tewerkstellingstraject betreft volgen de BOP-ers één dag per week een opleiding in de sociale sector, zodat zij op het einde van de rit een volwaardig diploma hebben. De andere 4 dagen worden gevuld met sporttechnische opleidingen, individuele- en teamcoaching en het organiseren van sportactiviteiten. Momenteel zijn we in de opstartfase en kunnen we dan ook nog niet verwachten dat de BOP-ers als volwaardige sportinitiators ingezet worden. Binnen 4 jaar, op het einde van het project, moet dat wel mogelijk zijn.

Ondertussen zitten de BOP-ers uiteraard niet stil. Tijdens het eerste jaar worden ze ingeschakeld in het sportaanbod van vzw Jong, worden ze in teamverband 'gevormd' en zijn er kleinere acties in bepaalde Gentse wijken. Zo waren de BOP-ers reeds aan de slag tijdens een pannatornooi van 'Voetbal in de Stad', op de wandeling van het stadspersoneel, tijdens een pannatornooi op de Coyendansfeesten in de wijk Macharius-Heirnis,... en organiseerden ze op 5 december 2009 een winterwandeling voor de buurtbewoners van de wijken Moscou en Vogelhoek. In het tweede jaar ligt de nadruk op 'duo-werk' en buurtgericht werken. Het derde en vierde jaar werken de BOP-ers individueel en plannen we buurtoverschrijdende initiatieven.

Het buurtsportproject past opnieuw in de positieve actie die vzw Jong wil voeren ten opzichte van sterke signalen op het werkveld. Naast het steeds opnieuw benoemen van drempels toont de uitwerking van dergelijke projecten de echte kracht van diversiteit op de werkvloer. Dit is zowat het krachtigste signaal dat we kunnen blijven geven: “wat je zaait, zul je oogsten!”
Date 10/06/2010
Source Bop - project vzwjong
Author Bop - project


Licensing[edit]

I, the copyright holder of this work, hereby publish it under the following license:
Creative Commons CC-Zero This file is made available under the Creative Commons CC0 1.0 Universal Public Domain Dedication.
The person who associated a work with this deed has dedicated the work to the public domain by waiving all of their rights to the work worldwide under copyright law, including all related and neighboring rights, to the extent allowed by law. You can copy, modify, distribute and perform the work, even for commercial purposes, all without asking permission.

File history

Click on a date/time to view the file as it appeared at that time.

Date/TimeThumbnailDimensionsUserComment
current12:40, 7 March 2011Thumbnail for version as of 12:40, 7 March 20113,514 × 2,068 (2.24 MB)Bob de vos (talk | contribs){{Bop in actie 2010}} Bop - project vzwjonng 10/06/2010 Bop - project

The following 3 pages use this file:

Metadata