File:20210626 Ülkelere göre kişi başına düşen sera gazı emisyonlarının değişken tablosu TR.svg

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search

Original file(SVG file, nominally 1,600 × 900 pixels, file size: 6 KB)

Captions

Captions

Add a one-line explanation of what this file represents

Summary[edit]

Description
Türkçe: Türkçe: En fazla toplam emisyona sahip ülkeler için, ülkeye göre, kişi başına sera gazı emisyonlarını (AKAKDO dahil) gösteren grafik, her sütunun alanı toplam emisyonları gösteriyor

Haziran 2021 sürüm(ler)i için veri kaynağı: Geçmiş Sera Gazı Emisyonları / Küresel Tarihsel Emisyonlar. ClimateWatchData.org. İklim İzleme (2021). Arşivi: https://web.archive.org/web/20210521225317/https://www.climatewatchdata.org/ghg-emissions?end_year=2018&start_year=1990 Ülke popülasyonları için kaynak: Dünya ülkeleri, bağımlılıkları ve bölgelerinin popülasyonlarının listesi. britannica.com.tr Britanika Ansiklopedisi. Arşivi: https://web.archive.org/web/20210626134803/https://www.britannica.com/print/article/2156538 Grafik, Kullanıcı:Chidgk1 tarafından Graphics Lab İllüstrasyon Atölyesinde istendi Yükleyici, SVG kodunu birleştirmek için Microsoft Excel'i kullanarak grafiği manuel olarak oluşturdu.

ÜÇÜNCÜ SÜRÜM (2020 verileriyle güncelleniyor): 2021-12-30'da başladı ÜÇÜNCÜ SÜRÜM VERİLERİ, tüm sera gazları değil, YALNIZCA KARBON DİOKSİTTİR.

Arka plan: https://www.globalcarbonproject.org/reccap/index.htm Kaynak verileri: http://www.globalcarbonatlas.org/en/CO2-emissions Global Carbon Atlas'tan elde edilen veriler ayrıca şu adreste sunulmuştur: Popovich, Nadja; Plumer, Brad (12 Kasım 2021). "İklim Değişikliği için En Tarihsel Sorumluluğu Kimde Var?". New York Times. (Arşiv)

Genel fikir (gerçek bir resim değil): Kullanıcı verileri yapıştırır ve sarı hücrelerdeki format seçeneklerini seçer. Elektronik tablo, kullanıcının kopyalayıp .svg dosyasına yapıştırdığı mavi sütundaki XML kodunu otomatik olarak birleştirir. Benzer grafikler oluşturmak için şu talimatları izleyin: Elektronik tabloyu bu Dropbox bağlantısından indirin ve dosyayı Microsoft Excel veya başka bir elektronik tablo programı kullanarak açın. Sarı renkli hücrelere verileri girin. Gerekirse, yatay ve dikey ölçeklendirme faktörlerini gözden geçirin (ham verilerinizi grafik alanınıza uygun piksellere dönüştürmek için). Elektronik tablo, son SVG kodu olan mavi sütundaki metin de dahil olmak üzere diğer hücreleri otomatik olarak hesaplar. Mavi sütunu KOPYALAYIN ve dosyaadınız.svg adlı bir metin dosyasına YAPIŞTIRIN (.svg ile bitmelidir) Ayarlamaların gerekip gerekmediğini görmek için SVG dosyanızı bir tarayıcıda veya başka bir programda görüntüleyin. Ayarlamalar yapın (ölçeklendirme faktörleri, renkler, etiketlerin yerleri vb.). Tercihen, elektronik tablodaki ayarlamaları .svg dosyasına iletilecek şekilde yapın; Tabii ki, .svg dosyasını doğrudan da değiştirebilirsiniz, ancak değişiklikler elektronik tabloya "geriye" taşınmaz. Diğer grafik türleri için SVG kodu oluşturmak üzere elektronik tabloların kullanılmasıyla ilgili ayrıntılı tartışma için burayı tıklayın. Herhangi bir öneri veya soru için tartışma sayfamı ziyaret edin.

Bu özel grafiğin gelecek yıllarda güncellenmesi gerekiyorsa, bana bildirin ve mümkünse kendim güncelleyeceğim.
Date
Source wikimedia
Author Author: RCraig09 derivative: uralunlucayakli
Other versions

Licensing[edit]

w:en:Creative Commons
attribution share alike
This file is licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license.
You are free:
  • to share – to copy, distribute and transmit the work
  • to remix – to adapt the work
Under the following conditions:
  • attribution – You must give appropriate credit, provide a link to the license, and indicate if changes were made. You may do so in any reasonable manner, but not in any way that suggests the licensor endorses you or your use.
  • share alike – If you remix, transform, or build upon the material, you must distribute your contributions under the same or compatible license as the original.

File history

Click on a date/time to view the file as it appeared at that time.

Date/TimeThumbnailDimensionsUserComment
current09:50, 15 March 2022Thumbnail for version as of 09:50, 15 March 20221,600 × 900 (6 KB)Uralunlucayakli (talk | contribs)Uploaded a work by Author: RCraig09 derivative: uralunlucayakli from wikimedia with UploadWizard

File usage on other wikis

The following other wikis use this file:

Metadata