File:10.Jan Maňák zpracovává pořízené fotografie u pošty v Zadní Třebani 18.6.2014.JPG

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search

Original file(3,872 × 2,176 pixels, file size: 3.39 MB, MIME type: image/jpeg)

Captions

Captions

Add a one-line explanation of what this file represents

Summary[edit]

Description
Čeština: RNDr. Jan Maňák – fotograf na chráněném pracovním místě.

Atelier Svatopluk, o.p.s. v Litni vytvořil s podporou Úřadu práce ČR, krajská pobočka v Příbrami, kontaktní pracoviště v Berouně chráněné pracovní místo „Fotograf a pracovník pro tvorbu turistických tras a produktů“. Na tomto místě je již rok zařazen RNDr. Jan Maňák, dlouholetý pracovník Českého hydrometeorologického ústavu a programátor, který po vážném úrazu hlavy při autonehodě ztratil podstatnou část svých znalostí a schopností. Ve spolupráci s jeho lékaři na Klinice rehabilitačního lékařství 1. LF UK v Praze a odborníky z katedry telekomunikační techniky ČVUT v Praze, Fakulty elektrotechnické byl pro něj zpracován tréninkový program pro uvedenou profesi. Může tak i s vážným trvalým postižením a s pracovní podporou využívat svůj znalostní potenciál – především dokonalou schopnost orientace v terénu, mobilitu, zkušenost skutečně skalní turisty a cykloturisty. K tomu přispívá jeho pracovitost a obrovská chuť aspoň zčásti obnovit své znalosti a dovednosti. Honza Maňák se na chráněném pracovním místě zaměřil v prvním roce práce především na zpracování fotografické dokumentace Litně, její nové naučné stezky a dalších významných lokalit Berounska a Karlštejnska. Ale i Prahy a Středočeského kraje. Protože Berounsko má řadu botanických a dendrologických pozoruhodností, chráněných území a památných stromů zaměřil se právě na květenu a stromy. Honza Maňák bude v dalším období kromě zpracovávání fotografické dokumentace, tras a prezentací Berounska, Karlštejnska a Litně průběžně pořizovat fotografickou dokumentaci rostlin a stromů. I zde se samozřejmě zaměří na květenu a stromy Berounska a speciálně Litně a její nové naučné stezky. V rámci své speciální rekvalifikace bude využívat botanické a dendrologické atlasy a tím bude též trénovat svou paměť. Objekty budou dokumentovány jednak ve významných lokalitách (např.významné pražské parky, zahrady, chráněné lokality Berounska a Středočeského kraje), jednak v různých ročních obdobích. Podobně dokumentuje i města a obce zejména Středočeského kraje, památky a turistické trasy. Od letošního roku se začal výrazně zaměřovat na publikaci svých snímků na wikipedii a v databázi https://commons.wikimedia.org. S pracovní podporou může výrazně přispět k obohacení článků Wikipedie svými původními a aktuálními snímky.

S jeho prací se může každý seznámit na http://jan-manak.zonerama.com a http://honzamanak.rajce.idnes.cz .
Date
Source Own work
Author Elektracentrum

Licensing[edit]

I, the copyright holder of this work, hereby publish it under the following license:
w:en:Creative Commons
attribution share alike
This file is licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license.
You are free:
  • to share – to copy, distribute and transmit the work
  • to remix – to adapt the work
Under the following conditions:
  • attribution – You must give appropriate credit, provide a link to the license, and indicate if changes were made. You may do so in any reasonable manner, but not in any way that suggests the licensor endorses you or your use.
  • share alike – If you remix, transform, or build upon the material, you must distribute your contributions under the same or compatible license as the original.

File history

Click on a date/time to view the file as it appeared at that time.

Date/TimeThumbnailDimensionsUserComment
current15:22, 23 October 2014Thumbnail for version as of 15:22, 23 October 20143,872 × 2,176 (3.39 MB)Elektracentrum (talk | contribs)User created page with UploadWizard

There are no pages that use this file.

Metadata