File:Багатонаціональне українсько-американське командно-штабного навчання «Rapid Trident – 2018» (42657082710).jpg

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search

Original file(1,063 × 797 pixels, file size: 877 KB, MIME type: image/jpeg)

Captions

Captions

Add a one-line explanation of what this file represents

Summary[edit]

Description

3 вересня, на базі Міжнародного центра миротворчості та безпеки Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбулось відкриття багатонаціонального українсько-американського командно-штабного навчання із залученням військ «Rapid Trident – 2018». У церемонії взяли участь особовий склад та командири контингентів всіх країн-учасниць навчання, співкерівники навчання від України – генерал-майор Едуард Москальов від Сполучених Штатів Америки – полковник Тім Клівленд, представники державних органів країн-співкерівників та учасників навчання. —Ці навчання є унікальною можливістю для всіх командирів перевірити боєздатність своїх підрозділів, відпрацювати тактику дій спільно на одній території, — сказав співкерівник навчань з американського боку полковник Тім Клівленд. Також він додав, що це дуже велика можливість для країн союзників та партнерів попрацювати з українською стороною, передавати досвід і вчитися самим. Цьогорічний «Репід Трайдент - 2018» є наймасштабнішим спільним сухопутним навчанням підрозділів Збройних Сил України, інших військових формувань України (Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України та Управління Державної охорони) та військових підрозділів іноземних держав. У ньому беруть участь військові підрозділи 10 країн-членів НАТО та 4 країн – партнерів НАТО, всього – 14 країн, а саме – Україна, США, Азербайджан, Болгарія, Велика Британія, Грузія, Данія, Канада, Литва, Молдова, Німеччина, Румунія, Польща, Туреччина. Також у цьогорічному «Репід Трайдент-2018» беруть участь військовослужбовці багатонаціональної Литовсько-Польсько-Української бригади імені великого гетьмана Костянтина Острозького. До навчання залучено понад 350 одиниць техніки 2200 тис. військовослужбовців, які тренуються на Яворівському військовому полігоні. Навчання триватимуть 2 тижні (до 15 вересня включно) та складатимуться з двох фаз - командно-штабної та польової. За цей час українські військові та їх колеги з країн – партнерів відпрацюють низку завдань як бойового, так і логістичного та гуманітарного характеру.

Важливою особливістю навчання є те, що з українського боку переважну частину учасників складають військовослужбовці однієї із механізованих бригад Сухопутних військ Збройних Сил України, які мають безпосередній і зовсім нещодавній  досвід бойових дій у найгарячіших місцях району проведення Антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей. 

Проведення «Репід Трайдент – 2018» стане ще одним важливим кроком з посилення спроможності Збройних Сил України та інших військових формувань до вирішення завдань із захисту держави та збереження її територіальної цілісності. Цьому сприятиме подальше поглиблення тактичної та оперативно-тактичної сумісності української армії зі збройними силами країн-партнерів, що є необхідною передумовою ефективності спільних дій як у випадку відбиття збройної агресії, так і під час операцій миротворчого та стабілізаційного характеру в складі коаліційних сил. — США беруть участь у цих навчаннях через те, що ми підтримуємо суверенітет і територіальну цілісність України. Ми міцніші коли ми діємо разом – це істинна, як для військових так і всього громадянського суспільства , — зазначила Посол США в Україні Марі Йованович.

Об’єднаний прес-центр Rapid Trident – 2018
Date
Source Багатонаціональне українсько-американське командно-штабного навчання «Rapid Trident – 2018»
Author Ministry of Defense of Ukraine

Licensing[edit]

w:en:Creative Commons
attribution share alike
This file is licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic license.
You are free:
  • to share – to copy, distribute and transmit the work
  • to remix – to adapt the work
Under the following conditions:
  • attribution – You must give appropriate credit, provide a link to the license, and indicate if changes were made. You may do so in any reasonable manner, but not in any way that suggests the licensor endorses you or your use.
  • share alike – If you remix, transform, or build upon the material, you must distribute your contributions under the same or compatible license as the original.
This image was originally posted to Flickr by Ministry of Defense of Ukraine at https://flickr.com/photos/140624011@N02/42657082710 (archive). It was reviewed on 30 December 2018 by FlickreviewR 2 and was confirmed to be licensed under the terms of the cc-by-sa-2.0.

30 December 2018

File history

Click on a date/time to view the file as it appeared at that time.

Date/TimeThumbnailDimensionsUserComment
current19:18, 30 December 2018Thumbnail for version as of 19:18, 30 December 20181,063 × 797 (877 KB)Tm (talk | contribs)Transferred from Flickr via #flickr2commons

There are no pages that use this file.

Metadata